♣ 10 ♣ Veronika

182 7 0
                                    

<♤♤♤>
Atsikėliau nuo kavos klapo, kuris buvo apsupęs kambarį. Pramerkui akis pamačiau į mane žiūrintį nuostabaus grožio vaikiną, susivėlusiai nuo miego plaukais, plačiais ir didele šypsena. Rankose laikė padėklą su pusryčiais. Jis patogiai įsitaisė lovoje, tuomet tą patį padariau ir aš. Aleksas man ant kelių padėjo padėklą su kiaušiniene ir dideliu puodeliu kavos.

- Labas rytas.- pasilenkė ir pabučiavo mane.
- Labas rytas,- atsakiau ir taip pat jį pabučiavau.- Kaip gardžiai kvepia.
- Viskas dėl tavęs.
- Ačiū. Myliu tave.
- O aš tave.

Pavalgia dar ilgai sedėjome lovoje. Buvo ramu tol, kol neprisiminiau, kad šiandien renginys į kurį ir atvaževau dalyvauti. Tuomet greitai šokau iš lovos ir nulėkiau į jachtos viršų, prie vairo. Į jungiau jachtos variklį ir lengdama svirtį didinau jos greitį. Atėjęs Aleksas perimė jachtos valdymą, o aš tuo metu persirengiau ir susidėjau visus savo daiktus. Po kelių valandų jachta prisišvartavo prie kranto, bet nesinorėjo iš jos lipti. Negali būti, kad ši nuostabi akimirka baigėsi. Nuraminau save, pasakius, kad greitai visi žinos apie mane ir Aleksą ir nebereikės slėptis. Jei nebūčiau nusiraminusi tikrai nebūčiau galėjusi išlipti iš šios jachtos. Atsisveikindamas Aleksas pabučiavo mane aistringu, bet trumpu bučiniu. Tuomet užsidėjau juodus nuo saulės akinius, kad niekas manęs neatpažintų ir išlipau iš jachtos. Aikštelėje manęs jau laukė mano aukštas juodas BMW automobilis su vairuotoju. Iš kart nuvaževome į viežbutį, kuriame turėjau būti apsistojus. Ten manęs jau turėjo laukti stilistai, kurie sutvarkys mano plaukus, padažys veidą ir padės apsirengti suknelę. Įėjus į kambarį jau radau keturis darbuotojus, kurie man padės pasiruošti renginiui, kuris prasidės už šešių valandų.

- Laba diena visiems.- pasisveikinau aš.
- Ir jums laba, panele Veronika.

Pasidėjau rankinuką ant spintelės prie lovos ir nesirengiau juodą odinį švarkelį.

- Tai nuo kuo jūs vardu?- paklausiau trijų merginų ir vieno vaikino stovėjusių prieš mane.
- Aš Andrėja,- prisistatė mergina ryškiai raudonais plaukais.- Aš esu atsakinga už jūsų makiažą.- Čia,- parodė į merginą su juodais plaukais,- Karolina. Ji atsakinga už jūsų kaukęs, odos priežiūrą, taip pat už manikiūrą ir pedikiūrą, jai padės Maria,- mergina geltonai plaukais sušišypsojo man, kai paminėjo jos vardą Andrėja.- O čia Lukas, jis atsakingas už suknelę ir visą pristatymą, jis jus lydės iki pat renginio pabaigos. Jei jums ko nors prireiks iš kart galėsite teirautis jo.
- Puiku. Visų pirma labai malonu su visai ssusipažinti. Ir prisipažinsiu pirmą kartą dirbsiu su LOUIS VUITTON įmonę. Taipogi iškart noriu padėkoti tau, Lukai iš šią nuostabę suknelę. Ji pribloškenti, o tu nuostabus stilistas.
- Man taip pat buvo labai malonu su jumis dirbti.- nusišypsojo Lukas.
- Nuo ko pradėsim?
- Pirma jus atiduosim į Karolinos ir Marijos rankas.- pasakė Lukas.

Po šiltos vonios ir veidą gaivinančios kaukės buvau ištepta frezijų eteriniu aliejumi. Tuomet grįžau į kambarį ir buvau pasodinta prieš veidrodį. Andrėja pradėjo mane dažyti, o Maria ir Karolina darė man pedikiūrą ir manikiūrą. Nagus dažė juodos spalvos laku, bevardžio piršto nagą papuošė nedideliais, permatomais briliantais, kurie nuostabiai žerėjo. Andrėja akių vokus padažė juoda spalva, kuri gražiai perėjo į sidabrinę ir atrodė pritrenkemai. Priklijavo blakstienas, juodai apvedė akies voką, taip paryškindama mano mėlynas akis. Padažė blakstienas. Kūno spalvos pieštuku padažė lūpas. Lukas padėjo apsirengti ilgą juodą suknelę. Ilgų rankovių suknelė, su didele trikampine iškirpte, dirželiu ant juosmens, su dideliu skirtuku ant dešnės kojos, kuris atidengė visą koją.

- Nuostabu.- pasakiau žiūrėdama į savo atspindį veidrodyje.- Labai gražu.
- Pritariu. Ši suknelė jums labai tinka.- patikino mane Andrėja.
- Čia dar ne viskas.- pasakė Lukas ir atnešė mano papuošalu, kuriuos buvau išsirinkusi.- Trūksta šių.-pasakė atidaręs dėžę.

Lukas man ant kaklo užkabino vėrinį iš balto aukso su deimantais. Tada padavė ilgus balto aukso su deimantais auskarus ir tokį patį žiedą.

Ėjome raudonu kilimu per Jardín de Monforte parką. Tai didelis ir labai gražus Valensijos parkas, kuriame yra daugybe įvairių skulptūrų, nuostabių augalų ir netgi keli labrintai. Ir nors čia buvo daugybe žmonių, bet nebuvo sausakimša. Puikiai galėjai apžiūrėti vietą ir jos istoriją. Taip pat susitikęs pažystamą gali paplepėti. Sutikau daugybe savo konkurentų. Tiksliau čia vien tik jie ir buvo. Tačiau nors ir konkurentai, bet dauguma iš jų buvo mano draugai. Na bent jau pažystami. Ir kaip bebūtų keista nejauku nebuvo. Mes juokėmės, gėrėme ir puikiai praleidome laiką.

Kai sutemo buvo kas metrą sustatyti ir uždekti bambukiniai fakelai, tai dar labiau pagražindami šią vietą ir suteikdami jai šiek tiek magijos. Atėjo laikas išrinkti šių metų geriausą vyną, vynuogynų vynuogyną, didžiausią pažangą padariusį vynuogyną ir šių metų vynuogynų žmogų, kitaip dar sakomą atstovą.

Visi žmonės susirinko į pagrindinė parko teritoriją ir susėdę ant kėdžių, kurios jau buvo rašuostos, lauklė kol pasklebs nugalėtojus.

- Sveiki susirinkia čia, į Valensiją. Labai džiugu matyti jūsų tiek daug.- pasisveikino renginio organizatorius, ponas Ronas. Jis turėjo savo privatų vynuogyną, prieš daug metų sukūrė šį renginį, kuris kiekvienais metais tampa vis populiaresnis.- Šiandien  įteiksim keturis apdovanojimus. Tad linkiu visiems susikaupti ir laukti, kol paskelbsime nugalėtojus.

Ronas pasakė savo kalbą ir nulipo nuo scenos. Tuomet užlipo du vedėjai. Prisistatė ir pasakė, kad pirmąją nominaciją „Vynuogynų vynuogynas“ paskelbs ponas Federikas, kuris Prancūzijoje turi vynuogyną. Buvo nominuoti keturi vynuogynai: vienas iš Prancūzijos, kitas iš Italijos, taip pat iš Airijos ir Kalifornijos. Kalifornijos vynuogynas buvo ne kas kitas, kaip Karter vynuogynas. Jis čia pretendavo dėl savo dydžio. Tačiau ponas Federikas atdarė voką, kurį turėjo rankose ir paskelbė, kad šį apdovanojimą laimėjo ponas Keitas iš Airijos.
„Didžiausią pažangą padaręs vynuogynas“ laimėjo ponas Hotas iš Italijos.
- Trečiąją nominacija „Geriausias 2019 metų vynas“ paskelbs Veronika Davis, kuri turi Davis Love vynuogyną Kalifornijoje.

UžstrigusiWhere stories live. Discover now