♣ 1 ♣ Prologas

454 16 0
                                    

,,Meile, akla jėga ir aklas nuotykis, gyvenimo – mirštančio karaliaus – švelnus juokdarys; nieko nėra tavyje gražaus ir viskas nuostabiai gražu; meile, pilna prakeikimų ir stebuklų, paprasta, žiauri ir dosni, dar negimusiems sukrauni dieviškas  gėrybes ir pati sunaikini; tokia tu esi, palaiminta meile – vienintele, nepasirenkama; bepročiai tavęs vengia, o kas nevengia taip pat netenka proto.'' – J. Grušas.


<♤♤♤>
Kalifornijoje gyveno dvi labai galingos šeimos. Deivis ir Karter. Šios dvi šeimos jau daugybe metu pykosi, dėl visko: žemių, turto, meilės, dėl vyno ir daugybes kitu dalykų.
Deivis – tai šeima, kurią pažįsta visi. Jie garsūs savo vynų rūšymis ir skoniais.
Karter – tai taip pat labai žinoma šeima. Gal netgi šiek tiek daugiau žimoma. Šiek teik galingesnė ir šiek tiek turtingesnė. Jie taip pat turi didžiulį vynuogyną. Ir jų vynai puikūs. Dėl to šios dvi šeimos ir kariauja. Nori galios, kurios joms vis mažai ir mažai. Bet pradėkime nuo pradžių.

Seras Karter su savo žmona Liza Karter prieš metus pateko į avariją ir mirė. Visa savo turtą jie paliko dviem sūnums. Edvardui ir Džeimsui. Edvardas buvo rimtas ir stipus vyras. Jo geidė kiekviena moteris, tačiau nei viena jo neturėjo. Jis netikėjo meile ir žinijo, kad niekada nepamils. Visų svarbiausias jam buvo verslas. Jis visada buvo į jį inikęs, o po tėvų mirties nematė nieko svarbiau už verslą ir gerą šeimos vardą. Džeimsas irgi buvo pasinėręs į verslą, bet be jo dar matė ir moteris su kuriomis praleisdavo naktis. Po tėvu mirties broliai pasiskirstė, kuris ką valdys. Džeimsas pasirinko vynuogyną ir vyno gamybos įmonę. Jis prižiūrėjo kaip gaminamas vynas, kaip skinamos vynuogės, ir kaip vyno buteliai yra sustatomi ir brandinami. O Edvardui atiteko didelis, privatus oro uostas. Tai buvo jų šeimos vardu pavadintas aeodromas. Karter aeodromas. Jame buvo virš penkiasdešimt lėktuvų, kurie skaidindavo turtingus viso pasaulio žmones į įvairius pasaulio kraštelius.

Kevino Davis šeima buvo labai paprasta, bet turtinga šeima. Kevinas turėjo žmoną Eleną, sūnų Tailerį ir dukrą Veroniką. Taileris vos sulaukęs pilnametystės pabėgo nuo tėvų ir dabar jam trisdešimt penkiari, turi nuostabę žmoną ir tris gražius vaikus. Jis nenorėjo gyventi dideliame name  su savo tevais ir sese, nenorėjo daug žemės, vynuogynų... tad paspruko net neatsigręždamas. O Veronika mylėjo savo žemes, mylėjo tyrą orą, mylėjo upę, kuri skyrė jos ir Karterių žemes, mylėjo savo vynuogyną. Ji žinojo, kad kada nors visa tai priklausys jai. Kalnai ir upė, vynuogyno slėnis ir jūros krantas. Bet be viso šito liks ir pykčiai, nuoskaudos ir karai tarp dviejų šeimų. Bet ji žinojo, kad susitvarkys.

UžstrigusiWhere stories live. Discover now