M.L 2.2

14.3K 1.1K 322
                                    

Hayattan istemeden bana gelen bir mükafat bu reis. Daha ne isticem anasını satıyım? O cağnım şekerli köpüklü kahveler öyle endişeyle bakıp "Bişeyin yok dimi?" diye sormuyor mu? Soruyor. Benimde içimi tuzlu suyla yakıp geçiyor.

Belkıs teyze olayı çok farklı anlayıp "Amanda benim oğlum kör kütük aşık olmuş da, birgün geçmeden özlüyormuş." diyip gülerek sıkıca sarılıyor bana. Tabi bende ona sarılıyorum.

Ayaküstü iki kelam edip reisimin odasına çıktık. Atakan'da göt metalci ya amk. O da yanımızda tabi. Gerçi göt demiyim şimdi çocuğa. Beni korumak için kalkan oldular resmen.

Kapıyı kapattığım gibi reisin beline kollarımı dolayıp biraz okyanus Aykut kokusu çektim içime. Belkıs teyze oğluna diyor ama bende kör kütük oldum anasını satıyım. Bok gibi özledim arsızcımı.

Reiste saçlarımın üzerinden boynuma dolu dolu öpücükler bırakıyordu ama Atakan göt listesinin başına geçmeyi yine başardı. Daha az önce listeden çıkartmıştım halbuki adını. "Öhö öhö. Bende burdayım."

Artist reis bozuntusu kafasını kaldırmadan "Burdaysan burdasın amk. Kötü bişey mi yapıyoruz? Sanki sen Mehtap'ı yiyip bitirmiyorsun." dedi. Hala içine içine çekiyor kokumu.

Ben ellerimi çekince o da geriledi neyse ki de, Atakan şerefsizi sustu. Kıs kıs gülüyor şimdi ama. Reiste elimi tutup yatağa götürdü, o uzandı, ben oturdum.

Atakan'da berjere oturunca reis efendi reis olarak "Anlatın şimdi olayı." dedi. Gayet reis reis konuşuyordu. Kavga var oğlum arada, herhalde reis reis konuşucak.

Atakan müsade ister gibi gözümün içine bakınca "Anlat." dedim. Bende emir verebiliyorum artık. Sonuçta kız reis oldum. Vermese miydim? Veririm amk.

Olayı baştan sona izah etti reis yamağı Atakan. Reis bozuntusu bok kafalı da ters ters yüzüme bakıyor. Arada dönüp Atakan'a bakıyor ama genellikle bakışları bende amk.

Sinirli bakışları mekik dokurken "Ellerini sikiyim onların. Ebelerini sikiyim, ellerini götüne soktuğumun çocukları." şeklinde küfürler çıkıyordu ağzından.

"Nee?" diye sordum tip tip bakarken. Atakan'da bitirdi söylediklerini artık ve reisine söz hakkı verdi.

"Ne demek ne lan? Niye bensiz iş yapıyorsun sen?" diye tersledi. Bok reis.

Havalı havalı bakıp "Bende reisim bi kere." dedim. 'Anasının amı' der gibi baktı yüzüme. Atakan yetişti imdadıma.

"Sen gelene kadar reis yenge. Sen gelince de sen Aykut reis, o Mısra reis."

Hala aynı şekilde bakıyor. Küfür eder gibi amk. Öyle olduk lan. Çift reis olduk. Okul oldu olalı çift reis görmedi. Ama şimdi gördü. Alay ağlatırız be annem. Reis neyse bende oyum.

"Bakma öyle be reis." dedim gülerek. "Öyleyiz valla hiç şikayet etme."

Bakışları neyse ki küfürden çıkıp normal hale dönerken "Lan 3 senedir tek başıma yediğim haltları birkaç ayda aldı ya elimden. Ressamlık kızı amk." dedi.

Atakan'la kahkaha attığımız zamanda böm böm yüzümüze baktı. Yediremiyor kendine canım reis. Aldım gülüm reis façanı aşşa.

Atakan'ı da, koltuğu yatağın yanına getirmek kaydıyla, yanıma aldığım defterlerimi açtım. Şerefsiz metal erkeklerine daha dersler başlamadan ders çalıştırdım yemek saatine kadar.

Hatta bir ara çizim teknikleri falan öğrettim. Normalde bir bok anlamıyorlarmış ama anladılar valla.

Yemek saatinden önce Ayhan amca kapıya tıklatıp içeriye girdi. Beni çizim anlatırken görünce memnun bir şekilde sarılıp "Aferin sana Mısra." dedi. Der tabi. İki tane öğrencinin yüz karası var karşımda. Demesin mi?

MESLEK LİSELİ (Kitap oldu)Where stories live. Discover now