•10•

1.1K 36 1
                                    

Ta Ashley je taková pipina! Křikla a posadila se na její postel.

"Co se stalo?" Zeptala jsem se opatrně a podívala se na ní. Lea si položila hlavu do dlaní a zhluboka se nadechla.

"Jak si včera u té přehazované Ashley zlomila nehet, ještě dneska z toho dělá strašnou tragédii. Byla jsem za ní a opovážila se jí říct, že to nic není" odmlčela se.

Nelly nic neříkala jen tiše poslouchala. "Ashley na mě totálně vyjela, že já o tom nic nevím a ať za ní nelezu, že si to vyřídí s Lucasem, ale Ashley si zase celý to, co se stalo převrátí a nakonec budu ta špatná já, nedivila bych se kdybych jela domů" řekla, lehla si a zabořila si hlavu do polštáře.

"Pokud se to bude nějak řešit, zajdu za Lucasem a promluvím s ním" usmála jsem se na ní a slezla z palandy. "Je to můj strejda, zkusím mu to nějak vysvětlit."

"To bys vážně udělala?" Zeptala se s nadějí. "Jasný, jsi moje kamarádka" usmála jsem se a než jsem stačila nějak zareagovat tak jsem měla Leu v objetí.

Nelly jen seděla na palandě a usmívala se.

Do deseti minut přišla i Klaudia s Theou. Odpolední klid už končil, takže jsme se pomalu začali připravovat, sraz máme před jídelnou, kde se řekne co bude dál.

Všichni tady už byli, kromě jednoho, Matthewua. Byla jsem už zase svázaná se Samem. Lucas se rozhlížel a čekal než přijde.

Uběhlo tak deset minut a pan dokonalej konečně přišel, jako by se nic nestalo. "Pardon" řekl a stoupl si k Ashley která jim přehodila přes ruce lano.

"Teď, když už jsme tady všichni si můžeme říct co se dneska bude dít dál..." řekl a probodl pohledem Matthewua.

"..Mám dvě možnosti a můžete si mezi nimi vybrat, první je taková, že se půjde na procházku okolo areálu a zbytek dne bude volný.

Druhá možnost je taková, že budeme hrát různé hry a večer se bude ještě něco dít, je to čistě na vás."

Všichni se začali mezi sebou dohadovat a rozhodovat, co by spíš chtěli. "Procházka, to jo, to bude zas sedm kilometrů jako minulý rok, ani náhodou, radši budu hrát hry" řekla Sam a já se musela usmát.

"Takže kdo hlasuje pro první možnost?" Zeptal se Lucas a ruku zvihlo snad jen deset dětí.

"Tak rozhodnuto, na první hru nebudete přivázání a za deset minut je sraz tady" než to dořekl všichni se rozutekli na své chatky. Já se nepotřebuju převlékat, takže tady počkám, zůstala tady se mnou Lea, Matthew, Sawyer, Ashley a pár mladších dětí které jsem neznala.

"Leo, pojď sem na chvíli" řekl Lucas a Ashley se lišácky usmála.

Chvíli se o něčem bavili a už si to Lea mířila ke mně. "Tak co?" Zeptala jsem se a Lea se usmála.

"Lucas se mě zeptal jak to doopravdy bylo, řekla jsem mu to a on říkal že se to nebude nějak řešit, takže všechno v pořádku" "Tak to je dobře" odpověděla jsem.

"Takže, první hra bude o tom, že si každý vezme jednu obálku, v každé obálce je papír, na kterém je napsaných třicet jmen různých dětí. Vaším úkolem je najít daného člověka a nechat ho na papír podepsat, tím se trochu seznámíte" řekl a ukázal směrem k Nikovi, který držel v rukou obálky a propisky a začal je rozdávat.

Měla jsem svojí obálku a koukala na jména, znala jsem osm lidí, takže to budu mít docela těžké. "Začínáme za tři, dva jedna teď! Máte dvacet pět minut!" A všichni se rozeběhli k určitým dětem, já se vydala za Klaudiou. Měla jsem už asi třičtvrtě podpisů, Nelly mi trochu pomohla s tím, kdo je kdo, jinak bych byla úplně ztracená. Další, kdo byl na mém seznamu je Matthew, šla jsem teda najít jeho.

Stál opřený o chatku a nějak hru neřešil, jen podepisoval. Přišla jsem k němu a dala mu papír do rukou a čekala než mi ho podepíše.

"To se na mě ani nepodíváš?" Zeptal se a rukou mě chytl za bradu a donutil mě se na něj podívat. "Můžeš mi to prostě podepsat?" Zeptala jsem se a probodla ho pohledem.

Podepsal papír a dal mi ho zpět a já šla dál. Nechápu proč se ke mě teď takhle choval, ještě před dvěmi hodinami se choval úplně jinak.

Lucas oznámil konec hry a všem, kteří měli všechny podpisy dal nějaké sladkosti.

"Teď máte půl hodiny volno a pak si zahrajeme další hru, kdo chce je v jídelně malá svačina" oznámil nám Lucas a odešel.

Odchytla jsem si Nelly a šli jsme se spolu kouknout do jídelny, kde měla být nějaká svačina a taky byla.

"Nelly hoď mi jedno jablko prosím" řekla jsem protože jablka byla na stole, kde se nacházelo i pití a Nelly tam zrovna stála.

"Jasný" řekla a hodila ho směrem ke mně, už jsem se ho chystala chytit ale najednou se před mým obličejem objevila něčí ruka a jablko chytla. Otočila jsem se a můj pohled padl na chlapce který si vychutnával moje jablko.

"Dík" řekl a s úšklebkem odešel. Nelly to celé jen pozorovala a vzala do ruky další jablko a tentokrát už mi ho radši podala.

"Proč s tebou má furt nějaký problém?" "Netuším" zalhala jsem. "Nebo možná jo, ale nech to plavat" s úsměvem jsem se vydala ke dveřím naší chatky, která byla prázdná.

"Počkat cože? Co se mezi vámi stalo?" Vyzvídala dál Nelly a zabouchla dveře od chatky. "To je na dlouhé vyprávění, někdy ti to řeknu teď ale ne" řekla jsem a rozvalila se na Klaudiině posteli.

"Tajnůstkářko" pronesla a hrála uraženou. Jen jsem se uchechtla a zavřela na chvíli oči.

Tak a máme tady desátou kapitolu! Moc se omlouvám, že teď takovou dobu nevyšla nová kapitola, ale prostě nebyl čas a ani nálada. Doufám že se vám tedy kapitola bude líbit a moc děkuji za všechny komentáře a hvězdičky☺️

Přes vodu až k toběWhere stories live. Discover now