21, But.. Who is she?

577 23 4
                                    



'Ben je er klaar voor?' Zegt een onbekende stem, het meisje knikt. 'We maken haar af, we hebben hier maanden voor geoefend, het moet lukken. We maken die bitch af!' er verschijnt een gemene lach op het meisje haar gezicht als ze dat zegt. Het andere meisje lijkt te twijfelen, 'Moeten we dit echt doen? We worden sowieso van school gestuurd als het goed gaat he?' De andere begint hard te lachen. 'Dacht je dat ik daar niet aan heb gedacht?'

De volgende ochtend zitten Julia en Jessie samen te ontbijten, Julia ziet er slaperig uit en dat was Jessie ook al opgevallen. 'Wat heb je vannacht gedaan? Je was ook al niet op de slaapzalen!' zegt ze. Julia zucht, ze moest hier er iets voor gaan verzinnen. 'Als ik je dat zou vertellen dan geloof je het toch niet.' Jessie kijkt haar doordringend aan. 'Vertel, Nu!' Julia lacht somber, 'Ooit zal ik het je vertellen, heb geduld.' Julia was van plan om het ooit tegen Jessie te zeggen, maar nu niet, het was daar te vroeg voor. 'Okee, daar help ik je aan herinneren!' zegt Jessie. 'Kom we moeten naar de les. We hebben Transfiguration toch?' vraagt ze. Julia knikt. Ze staan op en lopen de zaal uit.

Halverwege de uitleg van McGonagall komt er een derdejaars binnen. Hij loopt naar McGonagall en fluistert wat tegen haar. En loopt daarna snel weg. 'Mevrouw Snape, Dumbledore verwacht u.' zegt McGonagall, 'Ik verwacht niet dat het lang duurt dus u kunt uw spullen laten staan.' Julia staat verbaasd op, waarom wil Dumbledore haar nu spreken? Ze loopt naar de deur de gang op.

'Sectumsempra!'

Snel duikt Julia op de grond. Het beeld naast haar breekt in stukken. Een van de schreven schuurt langs haar wang. Ze had de stem herkent die de vloek uitsprak, het was Isa.

'Crucio!'

Julia duikt snel achter een oud harnas. Ze zoekt haar toverstok, maar waar is die? Een paar meter van haar vandaan ziet ze hem liggen. 'Accio' De toverstok vliegt naar haar toe. 'Ik ga je vermoorden Julia! Dit is mijn wraak op jou!' Julia hoort dat ze maar een paar meter van haar vandaan is.

'Avada Ke-'

Snel staat Julia op. 'Confringo!' zegt ze. Isa schrikt van het ontploffende beeld naast haar. Snel pakt haar toverstok op die ze had laten vallen. ze heft hem op maar Julia is haar weer voor. 'Levicorpus' Isa wordt bij haar enkels gepakt en omhoog geslingerd. Ze begint hard te gillen. 'Langlock.' zegt Julia, Isa is onmiddellijk stil. Een aantal spreuken heeft ze van haar vader, ze zijn daardoor ook niet heel bekend maar werken prima. Julia kijkt geschrokken naar Isa, die nog steeds op de kop hangt. 'Ik wist niet dat je zo triest was.' Een lange stilte volgde. Wat moest ze nu in hemelsnaam met Isa doen?

 Julia begint te ijsberen. 'Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau.' zegt ze uiteindelijk. Julia zwaait met haar toverstok en de tong van Isa raakt weer los aan haar gehemelte. Isa die gelijk wat wil zeggen wordt onderbroken door Julia,  'Als je nu wat zegt breng ik je gelijk naar Dumbledore.' Julia pakt de toverstok van Isa op, zwaait nog een keer met haar toverstok en Isa valt hard op de grond. Snel staat ze op, ze grijpt naar haar toverstok maar Julia trekt haar hand weg. 'Wat was je plan? Hoe zou jij hier aan ontkomen, als je mij had vermoord?'

Isa lijkt geen antwoord te geven dus Julia drukt haar toverstok in haar wang. 'Dat was niet zo moeilijk geweest, ik had dit deel gewoon opgeblazen. Zodat het lijkt alsof je jezelf weer had opgeblazen.' Een gemene grijns glijdt over Isa's gezicht terwijl ze dat zegt. Julia kijkt haar verbaasd aan maar laat haar toverstok nog niet zakken. 'Ik dacht dat een slim meisje zoals jij wel iets anders zou bedenken?' Julia is afglijdt door de schaduw achter Isa. Vera? Wat zou zij hier doen? Vera heeft door dat Julia haar gezien heeft en rent gauw weg. 'Wat ga je met me doen dan?' Isa kijkt haar lachend aan. Achter Julia hoort ze zware voetstappen. 'Wat mot dat?' Zegt de zware stem achter Julia. Snel draait ze zich om en ze ziet Hagrid. 'Niks belangrijks.' zegt ze. Hagrid trekt een warrige wenkbrauw op. Maar voordat hij meer kan vragen draait Julia zich weer om naar Isa nog een keer kijkt ze haar vernietigend aan, en loopt weg. 'Mijn toverstok!' Midden in de gang staat Julia stil, ze smijt de toverstok naar Isa toe, die hard op de grond belandt. Snel loopt Julia terug naar het Transfiguration lokaal.

Julia loopt het lokaal binnen en wil snel weer terug lopen naar haar plek. Maar, ze word tegen gehouden door McGonagall: 'Mevrouw Snape! Wat is er met uw gezicht gebeurd?' Julia kijkt verbaasd in de spiegel aan de muur. Een grote schram loopt over haar wang. Wat moet ze nu zeggen? 'Euhh, uitgegleden op de trap.' Zegt ze twijfelend, McGonagall lijkt het niet te geloven maar laat het er bij zitten. 'Goed, ga snel zitten..' Zegt McGonagall terwijl ze haar vragend aankijkt. Snel loopt Julia naar haar plaats en gaat snel zitten. 

'Zo zo. Lekker lopen rollenbollen met Dumbledore?' Zegt Jessie die haar lachend aankijkt. 'Sorry, wat? Ieuw!' Julia kijkt haar vies aan. Dumbledore. Shit! Ze moest naar Dumbledore! Jessie doet net alsof ze niks door heeft en praat ongestoord verder. 'Hmm.. Is hij niet wat té oud voor je?' Lachend kijkt Jessie maar Julia nogal vies kijkt. 'Ik ben nooit bij Dumbledore geweest. Hoor eens Jessie, Ik ben aangevallen door Isa.' Fluistert ze zodat McGonagall niks kan horen. 'WAT!' Schreeuwt Jessie. 'Mevrouw Beckhand, als u niet stil kunt zijn kunt u beter verdwijnen!' McGonagall kijkt boos hun richting op. 'Sorry!' zegt Jessie snel.

'Dus ik denk dat Dumbledore me helemaal niet wilde spreken, dit was gewoon het werk van Isa.' Julia en Jessie lopen richting de Great Hall voor het middageten. 'Wacht, we vragen gewoon aan dat ene joch wie hem heeft gestuurd!' zegt Jessie, ze lopen de Great Hall binnen. 'Hij zat toch in Hufflepuff?' Julia knikt. Samen zoeken ze de tafel van Hufflepuff af. 'Kijk daar!' Jessie wijst naar de jongen die achteraan de tafel aan het eten is. Snel lopen ze er naar toe. 'Hey joch! Mogen we je wat vragen?' zegt Jessie. Julia stoot haar aan en sist: 'Niet zo lomp! Anders wordt hij nog bang!' Jessie lacht naar haar. De jongen kijkt verbaasd naar de twee meiden die bij hem kwamen staan. 'W-wat is er?' Stottert hij. Julia glimlacht vriendelijk naar hem. 'Ik wilde alleen even weten wie jouw vertelt heeft dat ik naar Dumbledore moest.' De jongen zucht opgelucht, hij was blij dat hij geen problemen met de meiden had. 'Oh een meisje uit Slytherin, volgens mij uit het zelfde jaar als jullie.' Jessie wil wat zeggen maar Julia geeft haar nog een stomp in haar zij. 'En kun je beschrijven hoe ze er uit zag?' De jongen lijkt te twijfelen of hij het moet vertellen. 'Ze had bruin krullend haar, bruine ogen een wat breder meisje.' Jessie buigt naar Julia toe. 'Dat is Isa, dat moet wel' Julia knikt. 'Dankjewel,' Snel lopen de meiden weg.

'Ga naar Dumbledore! Dan wordt ze van school gestuurd!'

Julia schudt haar hoofd. 'Nee, we moeten wachten. Ik wil weten waarom ze dit doet.' Ergens wist Julia dat ze nog van Isa hield, als vriendin. Het doet haar ook pijn dat de beide meiden afstand van haar hebben genomen. Ze heeft toch niks fout gedaan? Waarom wil Isa haar dood hebben? Ze moet hier achter komen.

***

Okejj, wat zou er met Isa zijn? Of beter gezegd, wie is Isa? Er staat een hint in de tekst^ Dus.. :)) Ik zeg niks! :P SORRY DAT HET ZO LANG DUURT VOOR NIEUWE UPDATE'S School denkt in de laatste weken opeens ontzettend veel toetsen te kunnen opgeven -,-

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now