17, You saved me?

590 21 5
                                    


Weken gaan voorbij, zonder ook maar een oproep. De meivakantie is ook al weer afgelopen. Julia heeft veel met Giel gepraat over van alles. Hij vind het jammer dat ze elkaar niet kunnen schrijven maar gelukkig snapt hij het.

Flashback

'Giel, ik moet je nog meer vertellen.' Giel kijkt haar aan, 'Aan mij kan je alles vertellen.' Zegt hij. Julia zucht. 'Niet schikken, oke?' Giel knikt ook al weet hij niet waarom ze dat zegt. 'Ik wordt een Death Eater.' Giel's ogen worden groot 'Waarom?! Dat is levensgevaarlijk!' Julia legt het uit. Maar Giel lijkt nog steeds ongerust. 'Je zet je leven op een spel!' Julia zucht. 'Anders hadden ze me toch wel gevonden, en dan waren ik en mijn vader allebei dood geweest.'

Einde Flashback

Ja, Giel had het moeilijk gevonden. Maar hij moest het weten, hij was de enige waarvan ze zeker weet dat hij het niet door zou vertellen. Niet dat het uitmaakte als hij dat zou doen. Julia zit vol vragen, maar ze stelt ze aan niemand. Ze heeft het ook niet aan Jessie of Ralph vertelt. Jessie zou haar gestoord vinden en Ralph, hij zou teleurgesteld in haar zijn. Nee, ze kon het niet vertellen. Ze zouden het niet begrijpen. De examens komen eraan. Voor de vijfde en zevendejaars is dat erg stressvol. Julia merkt het ook aan Ralph. Ze helpt hem waar ze kan bij het leren.

'Julia, we zouden echt eens moeten beginnen met leren.' Jessie kijkt haar lachend aan 'We hebben letterlijk nog helemaal niks eraan gedaan!' Julia haalt haar schouders op. 'Als Longbottom het vorig jaar ook haalde, dan is het vast niet zo moeilijk.' Een eerste jaar komt hun kant oplopen. 'Wat moet hij nou weer?' Zegt Julia chagrijnig, 'Zoo, goed gehumeurd?' zegt Jessie lachend maar duikt snel weg als Julia haar een klap probeert te verkopen. De jongen gaat bij hun staan en zegt 'Professor Snape wilt u spreken.' Jessie lacht hem uit omdat hij knal rood wordt. 'Wie wil hij spreken? Misschien is het handig als je een naam zegt?' Zegt Julia. De jongen wordt nog roder en wijst naar Julia. 'Nou dan ga ik maar eens. Jessie ik zie je straks wel!'

Snel loopt Julia naar beneden, ze weet wat er gaat gebeuren. Op de begaande grond komt ze haar vader tegen. 'Het is zover.' zegt hij alleen maar. Julia knikt en samen lopen ze in de richting van Hogsmeade. Daar aangekomen pakt Julia haar vaders arm en hij apparate naar Malfoy Manor. Severus klopt op de deur en die wordt opengedaan door Narcissa. Ze glimlacht zwakjes naar ze en laat ze binnen. 'The Dark Lord wacht op jullie.' Narcissa loopt voor naar de eetzaal waar ze de vorige keer ook zaten. Severus knikt naar haar en loopt naar binnen, Julia volgt hem.

Daar zit hij, te wachten op het tweetal die binnen komt. 'Ah Severus, Julia, jullie zijn er. Kom zitten.' Julia wil naast haar vader zitten maar, Voldemort houdt haar tegen. 'Julia, jij komt hier zitten.' Hij wijst naar de plek naast hem. Julia loopt om en gaat tegenover haar vader zitten die haar niet aankijkt. 'Ik heb nagedacht en het lijkt me een goed idee dat je een Death Eater wordt. Tijdens de vergadering krijg je je Dark Mark.' Julia schrikt, daar had ze nooit aan gedacht! Voldemort loopt weg. Er hangt een ongemakkelijke stilte tussen Severus en Julia. Julia kijkt haar vader bang aan, maar ze weet zelf ook dat hij niks kan zeggen. Steeds meer Death Eaters komen binnen. Narcissa komt naast haar zitten.

Wanneer iedereen aan de tafel zit komt Voldemort terug. Julia voelt angst in de groep hangen. Zou hij dat zelf ook door hebben? 'Welkom allemaal,' Voldemort gaat zitten en praat verder 'Zoals jullie zien, is mevrouw Snape er weer. Dit betekent dat zij een Death Eater wordt.' Niemand zegt iets en ze luisteren allemaal naar hem. 'We verwachten natuurlijk grootse dingen van haar, ze heeft tenslotte iets te bewijzen.' Hij lacht en een aantal doen met hem mee. Wat bedoelde hij daar mee? 'Geef je arm!' beveelt hij. Julia rolt haar linker mouw op en steekt haar arm uit naar Voldemort. Hij pakt ruw haar arm en pakt zijn toverstok. Zijn nagels drukken hardt in haar huid. Julia voelt de punt van zijn toverstok in haar arm prikken. 'Wacht!' Zowel Voldemort als Julia kijken op. Zei Narcissa dat echt? 'Waarop moet ik wachten?' Voldemort kijkt geïrriteerd naar Narcissa. 'Als ze op Hogwarts moet spioneren, dan is het misschien handiger dat ze geen Dark Mark heeft?' Voldemort laat haar arm los en ze trekt hem ook snel terug. Hij lijkt er over na te denken wat Narcissa net zei. Als Narcissa Voldemort weet over te halen, wauw. Dan zou ze haar heel dankbaar zijn.

'Goed.'

Is het enigste wat Voldemort zegt. Julia is verbaasd. Hoe is hij hier ooit mee akkoord gegaan? 'Ga weg!' Roept hij en alle Death Eaters staan op en lopen gauw weg. Hoe kon ze Narcissa ooit bedanken!? De vergadering was niet lang, wat Julia raar vond want soms was haar vader wel uren weg.

Julia ligt in haar bed, ze is officieel een Death Eater. Ze vind het vreselijk! Maar het moest, het kon niet anders. Ze wil niet ook haar vader kwijtraken. Dan zou ze helemaal niemand hebben. Iedereen in de slaapzaal slaapt. Maar Julia kan de slaap niet vatten.

'Draco! Wacht!' Draco stopt, 'Wat is er Julia?' Hij kijkt haar niet aan. 'Als je je moeder weer ziet, wil je haar dan van mij bedanken?' Draco kijkt haar aan en trekt een wenkbrauw op. 'Waarom zou ik?' Hij kijkt haar boos aan,. 'Dat weet je moeder wel, wil je dat alsjeblieft voor me doen?' Draco knikt en loopt verder.

***

Okee een iets korter hoofdstuk, Sorryy!! Maar ik wist niks meer Haha. Ik hadt serieus nooit van te voren bedacht dat Julia zich bij Voldemort zou aansluiten, maarja :) plannen veranderen. Alvast om verwarring te voorkomen, het volgende hoofdstuk is het zomervakantie :) Oftewel daarna gaat ze naar de vijfde. OKEEJ BYEE <33

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now