13, Oh fuck!

620 27 0
                                    


Diezelfde avond zit Julia bij het bed van Ralph. Van Pomfrey mag ze gaan, maar ze heeft de hospital wing nog niet verlaten. De deuren gaan open, Julia kijkt om. 'Julia! Ik heb je overal gezocht!' Jessie komt binnenlopen. Julia staat op 'Sorry.' Ze weet niet wat ze anders zou moeten zeggen. Jessie schrikt als ze haar gezicht ziet. De dikke, rode ogen en de tranen die nog in haar ogen staan, vallen zeker op . 'Julia? Gaat het? Wat is er gebeurd?' Jessie kijkt naar Ralph en ziet verderop Umbridge liggen. 'Waarom ligt Umbridge hier?' Ze gaan naast het bed van Ralph zitten en Julia vertelt het verhaal.

 'Wow dus je hebt haar hele kantoor opgeblazen?' Jessie kijkt haar verbaasd aan. ' Met bombarda kan dat toch helemaal niet?' Julia haalt haar schouders op.

Ook de volgende dag voelt Julia zich niet goed. Tijdens het middag eten, waarbij Julia niet veel zegt, en eigenlijk allang weer weg had willen gaan. gebeurd er iets, iets raars. De deuren van de Great hall gaan open en opeens word het doodstil. Iedereen kijkt wie binnen komt. Het is de minister. Hij loopt naar binnen en stopt met lopen. Hij kijkt naar de Slytherin tafel en het lijkt of hij iemand zoekt. Nog steeds hangt die doodse stilte door de zaal. Als hij Julia heeft gevonden begint hij hard naar haar toe te lopen. 'What the fuck?' Julia kijkt lichtelijk in paniek naar het groepje mensen die op haar aflopen. Ik bedoel.. Als de minister met allemaal andere "Belangrijke" mensen op je af komt, wat zou jij dan doen? Julia begint nu behoorlijk in paniek te raken. Ze heeft het gevoel dat iedereen naar haar kijkt. Ze kan alleen maar met grote ogen kijken naar het groepje dat naar haar toe komt. Veel te snel zijn ze bij Julia. 'Mevrouw Snape! Ik moet onmiddellijk met u praten.' De minister kijkt haar boos aan. 'Dat hoeft niet hier waar iedereen bij is Cornelius.' Julia schrikt, ze had niet gehoord dat Dumbledore achter haar is gaan staan. 'Kom mee!' Fudge pakt de arm van Julia en trekt haar mee. 'Laat me los! Je kan ook gewoon vragen of ik mee wil lopen.' Boos kijkt ze hem aan en rukt ze zich los. 'Loop maar mee naar mijn kantoor.'  Dumbledore loopt voorop en de rest volgt. De hele zaal kijkt hun na. Fijn denkt Julia, nu hebben ze weer wat om over te roddelen.

Julia gaat zitten in Dumbledore's kantoor en ze luistert naar Fudge gezeur. 'Je hebt Dolores kantoor opgeblazen! Je hebt zoveel mensen in gevaar gebracht! Er hadden doden kunnen vallen!' En zo ging het nog wel even verder. 'Voor het geval dat je me van school wilt sturen, dat probeerde zij ook al. Je ziet wat er van gekomen is.' Ze kijkt strak naar de minister. Ze ziet dat hij schrikt en dat amuseert haar. 'Ik wil je ouders spreken.' Fudge lijkt rustiger te worden en gaat naast Julia zitten. 'Dat kan helaas niet, zoals je misschien al doorhad is mijn vader er niet.' Julia schrikt best wel van de manier dat ze tegen de minister praat, normaal zou ze veel bescheidener zijn. 'En je moeder dan?' Opeens sloeg zijn toon om, hij probeerde het vriendelijker te brengen.

 'Mijn moeder leeft niet meer.'

'Julia, je weet dat de hele school over je praat?' Julia komt binnen in de Slytherin common room. 'Ik weet het Jessie, en het doet me op het moment vrij weinig. Ik ga slapen.' ze loopt richting de slaapzalen. Ze was niet moe, maar ze had geen zin om met iets of iemand te praten. Fudge leek bang voor haar te zijn, hij zij dat het een "ongelukje" was. Waarom deed niemand normaal tegen haar? Zo eng ben ik toch niet? Als iemand anders een leraar opblaast, wordt diegene waarschijnlijk gelijk van school getrapt, of krijgt die straf of zoiets. Waarom zij niet?

Julia loopt naar haar bed en gaat zitten. Op haar hoofdkussen ligt een brief. Ze pakt hem en maakt hem open.

Julia

Er zijn dingen gebeurd die uitleg nodig hebben, kom om half twee naar mijn kantoor.

Severus

Wat moet haar vader haar uitleggen? Ze doet haar kleren uit en gaat in bed liggen. Om de beurt komen de andere naar de slaapzaal. Julia weet dat ze naar haar kijken maar ze opent haar ogen niet. Wanneer het een uur is staat Julia op. Zo te horen slaapt iedereen. Ze trekt haar zwarte ochtendjas aan, pakt haar toverstok en loopt naar beneden. Snel scant ze de common room. Niemand gelukkig. Ze loopt snel naar de uitgang. 'Fuck! Schoenen vergeten!' Julia loopt op haar blote voeten door de dungeons wat hartstikke koud is. Maar ze heeft geen zin meer om terug te gaan. Ze klopt op de deur van het kantoor. De deur wordt rij snel open gedaan maar niet door haar vader. 'Ah Julia, precies op tijd!' Dumbledore kijkt haar glimlachend aan. Julia voelt zich een beetje ongemakkelijk met haar ochtendjas en blote voeten. Als ze wist dat Dumbledore er ook was had ze wel iets meer aangetrokken. Dumbledore laat haar binnen. 

Julia gaat zitten op de stoel bij het bureau van Severus, hij zit tegenover haar en Dumbledore blijft staan. 'Fijn dat je gekomen bent, we moeten je wat dingen toelichten.' Dumbledore begint met praten. 'Er zijn dingen gebeurd waar je waarschijnlijk veel vragen over zou hebben.' hij kijkt haar vragend aan. 'Hoe is het met Ralph? Is hij al weer bij bewustzijn?' Ze voelt zich ontzettend schuldig met wat ze heeft gedaan. 'Ik dacht al dat je dat als eerst ging vragen, met meneer Landens gaat het goed, hij is spraakzaam.' Opgelucht haalt Julia adem. 'Ik neem aan dat dat niet je enigste vraag was?' Severus kijkt haar aan. Julia schud haar hoofd, 'Nee, over vanmiddag waarom leek het opeens dat de minister bang voor mij was? Alsof hij iets aan mij zag ofzo.' Dumbledore gaat naast Severus zitten. 'Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat hij echt bang voor je was.' Severus kijkt hem verbaasd aan. 'Hoezo is de minister bang voor een vierdejaars student?? Zoveel raars heeft ze toch niet gedaan? Ik bedoel hij is de minister.' Dumbledore haalt zijn schouders op 'Ik denk dat we daar snel genoeg achter gaan komen wat hij gaat doen.' Julia heeft nog een vraag. 'Word ik niet van school gestuurd?' Dumbledore kijkt haar aan met een glimlachje 'Ik ben bang dat als ik dat zou doen het hele kasteel ontplof.' Dumbledore staat op en loopt naar de deur. 'Ik moet er weer vandoor. Goedenacht.' 

 'Sinds wanneer hebben jij en meneer Landens wat?'

Severus kijkt haar recht aan. Julia voelt haar wangen rood worden. 'Je kan het niet echt wat noemen, ik denk niet dat hij me nog wil naar dit.' Julia kijkt naar haar handen. Ze voelt de tranen in haar ogen staan. 'Kom op Julia! Denk je echt dat hij je hiervoor gaat haten? Het was tenslotte zijn idee!' Julia kijkt hem aan. Zou dat waar zijn? Zou hij niet boos op haar zijn? Ze voelt hoe er een verdwaalde traan over haar wang glijdt. 

***

Damn! Liefdes advies van Severus :O Hoe zouden Ralph en Julia op elkaar reageren als ze elkaar weer zien?


Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now