45, Battle of Hogwarts

454 22 2
                                    

'Julia, wat is er aan de hand?' Jessie gaat snel naast haar lopen. 'Voldemort komt eraan.' zegt Julia. De hele groep Slytherins lopen Slughorn achterna. 'Wat!? Betekent dat dan dat we gaan vechten?' schreeuwt Jessie. Snel  doet Julia haar hand voor Jessie mond. 'Sst! Niet zo hard! En ja, we gaan vechten.' De Slytherins arriveren als laatste in de Great Hall. Iedereen gaat zitten. Het is doodstil in de Great Hall iedereen kijkt naar McGonagall.

'Wie meerderjarig is mag blijven, de rest word geëvacueerd.' zegt McGonagall. Jessie buigt zich naar Julia toe en begint te fluisteren: 'Wat doen wij? Vechten?' Julia knikt afwezig. Ze luistert naar wat McGonagall allemaal vertelt.

'Waar is Professor Snape?' Vraagt een meisje van Slytherin. 'Die is ertussenuit geknepen, om het zo maar eens te formuleren.' antwoord professor McGonagall. Alle tafels behalve die van Slytherin beginnen te juichen. Onmiddellijk voelt Julia dat ze van alle kanten word aangekeken. 'Wat? Wist jij dit?' vraagt Jessie gelijk. Julia knikt langzaam, ze had al zo'n vermoeden dat het gat in het raam van haar vader was. McGonagall was weer begonnen te praten. '-beschermende maatregelen genomen rond het kasteel, maar die zullen waarschijnlijk niet lang standhouden. Tenzij we ze versterken. Daarom wil ik dat jullie je vlug maar kalm naar het evacuatiepunt begeven en doen wat de hoof-'

Haar woorden worden overstemd door een andere, hoge, kille, stem. 'Ik weet dat Jullie van plan zijn om te vechten,' Een aantal leerlingen beginnen van schrik te gillen. Julia's nekharen gaan recht overeind staan. Het was de stem van Voldemort. 'Verzet is zinloos. Jullie kunnen mij niet verslaan en ik wil jullie niet doden. Ik heb groot respect voor de leraren van Hogwarts en ik wil geen bloed vergieten.' Dat klonk als een leugen, vondt Julia. Voldemort vermoord het liefst iedereen die hem in de weg stond, sterker nog, dat doet hij ook. 'Geef me Potter en ik zal de school met rust laten. Geef me Potter en jullie zullen beloond worden.'

'Jullie hebben tot middernacht de tijd.'

Een diepe stilte valt in de Great Hall, Julia's hersens werken op topsnelheid. Pansy die naast Ralph zit, springt op van de tafel. 'Maar hij is hier! Potter is hier! Grijp hem!' schreeuwt ze. Ralph kijkt haar eerst verbaasd aan, maar dan verandert zijn blik. Hij kijkt haar kwaad aan. Maar op dat moment gebeurd er iets bijzonders, niet alleen dat Ralph vreselijk begint te tieren tegen Pansy. ( Wat Julia ontzettend grappig vindt.) Alle Gryffindors staan om en gaan om Harry heen staan. De Ravenclaws en de Hufflepuffs doen het hetzelfde.

'Dank u, mevrouw Parkinson. Wilt u nu als eerste de zaal verlaten met Flitch? Samen met uw afdeling?' zegt McGonagall. Bijna alle Slytherins staan op. Eigenlijk iedereen behalve: Julia, Jessie en tot Julia's verbazing ook Ralph en Vera. Pansy probeert Ralph nog mee te trekken, maar Ralph duwt haar van hem af. Boos loopt ze weg. Langzaam lopen de vier tafels leeg. Aan de Slytherin tafel zitten nog vier mensen, aan die van Ravenclaw en Hufflepuff zitten er veel meer. En aan de tafel van Gryffindor blijft meer dan de helft zitten. Professor McGonagall moet dan ook naar die tafel toe om de minderjarige leerlingen weg te jagen. Als ze eindelijk weg zijn loopt McGonagall terug langs de Slytherin tafel. Ze stopt bij het groepje van vier. 'Een van jullie vier is maar meerderjarig,' zegt ze. met die ene bedoelt ze Ralph. 'Maar ons jaag je echt niet weg!' zegt Julia en Jessie en Vera knikken. 'Is het wel verstandig?' vraagt McGonagall specifiek aan Julia. ze knikt, 'het komt goed. Maak je maar geen zorgen om mij, om ons.' zegt Julia snel als ze de boze blik ziet van Jessie. 'Goed, jullie mogen blijven.'

Kingsley Shacklebolt stapt naar voren en begint te praten. 'We hebben een half uur tot middernacht. Dus moeten we snel zijn!' Kingsley vertelt het plan. 'Sprout, Flitwick en McGonagall brengen groepjes leerlingen naar de hoogste torens, daar heb je een goede positie om spreuken af te vuren. Remus, Arthur en ik leiden groepen naar schoolterrein. We hebben nog iemand nodig om de geheime gangen naar de school te verdedigen.'

'Lijkt me echt een karweitje voor ons!' roept Fred en hij wijst naar George. Kingsley knikt.

'Potter, moest jij niet iets zoeken?' zegt McGonagall. 'Wat? O ja!' Harry verlaat snel de Great Hall. De vier Slytherins worden ingedeeld bij Remus. De groepen lopen weg, Julia voelt zich zenuwachtig en ze merkt dat Jessie die naast haar loopt dat ook is. Julia kijkt op het horloge van Vera. vijf voor twaalf, het gaat bijna beginnen.

De eerste knallen klinken, Julia schrikt en draait zich snel om. 'Ga je mee of gaan we hier wachten?' vraagt Jessie aan Julia, 'Natuurlijk ga ik mee!' beantwoordt Julia. Snel rennen Julia en Jessie naar de andere kant van het kasteel. Naarmate ze dichterbij de knallen komen, zien ze kapotte muren, Standbeelden die aan stukken zijn en om sommige plekken is de muur van de verdieping op de grond gevallen, 'Wauw, nu al zoveel kapot, en ze zijn er nog maar net!' zegt Jessie verbaasd.

'Crucio!'

Bliksemsnel draait Julia zich om, haar schildspreuk is zo snel dat de Death Eater achter haar uit balans raakt. Snel staat de Death Eater op. 'Gaan we nu zelfs elkaar aanvallen?' vraagt Julia uitdagend aan de Death Eater die ze niet kent. De Death Eater steekt haar toverstok uit. 'Ik vertrouw jou niet!' zegt ze. 'Ava-' Maar Julia is veel sneller en onderbreekt haar.

'Avada Kedavra!'

De Death Eater valt dood op de grond. Julia kijkt nog even op naar het dode lichaam. Dit is dus hoe het gaat, haar eerste persoon die ze vermoord heeft. 'Kom, we kunnen hier niet blijven.' zegt Jessie lichtelijk geschokt.

Er wordt al overal al druk gevochten. Op de grond liggen al een aantal slachtoffers. Al snel is ze Jessie kwijtgeraakt in de drukte, blindelings vuurt ze de een naar de andere spreuk af.

'Dag HonnePon.' 

Julia's nekharen gaan overeind staan, ze weet precies wie het is, er is maar een persoon die haar zo noemt. Dat kan alleen maar Fenrir zijn. Langzaam draait Julia zich om. 'Dag, Fenrir. Jij ook hier?' zegt Julia sarcastisch. Fenrir doet net alsof hij dat niet heeft gehoord. 'Hoe gaat het met ons kind?' zegt hij.

'Stupefy!'

Julia springt snel aan de kant en ze kijkt wie Fenrir heeft verlamd. Ze is verbaasd als ze ziet wie het is..

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now