19, Dumbledore

600 21 8
                                    

'Zo zo, mevrouw Snape maakt eindelijk eens haar huiswerk!' Ralph loopt naar het tafeltje waar Julia zit. 'Tja, ik zou toch een moeten he?' Ralph lacht, geeft haar een kus op haar wang en gaat naast haar zitten. 'En wat doe jij dan in de bibliotheek?' vraagt Julia aan hem. 'Ook ik maak wel eens huiswerk.' en hij knipoogt naar haar. 'Wat maak je?' Julia zucht. 'Defence against the Dark Arts.' Ralph pakt haar boek. 'Aah, de Patronum bezwering. Heb je hem ooit geprobeerd?' Julia schud haar hoofd. 'Nee, die bezwering is toch heel moeilijk?' Ralph haalt zijn schouders op. 'We kunnen het proberen?'

Als ze een leeg lokaal hebben gevonden beginnen ze met oefenen. 'Je moet toch aan een gelukkige gedachten denken? Nou Ralph wat maakt je gelukkig? Eten?' Ralph lacht. 'Dat maakt jouw gelukkig Julia!' Ralph concentreert zich. 'Expecto Patronum! ' Een witte glinstering komt uit zijn toverstok. 'Fascinerend.' zegt Julia en kijkt er naar. Ralph probeert het nog een paar keer maar geeft het al snel op. ' Probeer jij het maar, het lukt mij niet hoor.' Julia springt van de tafel waar ze op was gaan zitten. 'Nou oke, verwacht er niet te veel van hoor!' Julia pakt haar toverstok maar, wat was haar gelukkigste moment in haar leven? Met vrienden? Met Ralph? Of haar eerste keer dat ze op Hogwarts kwam? Ze denkt sterk aan de momenten met haar vrienden.

'Expecto Patronum! '

Een witte waas verschijnt, maar wat is het? 'Wow! Een rennende koe?' Ralph kijkt verbaasd naar het vaag galopperende vlek in de kamer. Julia wil het beter bekijken maar, de waas verdwijnt alweer. 'Cool, probeer nog eens Julia!' Julia denkt sterk aan haar gelukkigste momenten. 'Expecto Patronum!! ' Weer die witte waas. De waas heeft meer vorm dan de vorige, 'Het is een paard?' Julia weet het niet zeker. Ze blijft naar het dier kijken totdat het weg vervaagd. 'Wauw' Ralph kijkt verbaasd naar de plaats waar het dier verdween.

Ze blijven bijna de hele middag oefenen en hebben niet door dat de deur is open gegaan en Mcgonagall binnen komt. 'Wat zijn jullie hier aan het doen?' Verbaasd kijkt ze naar het tweetal. 'We waren gewoon wat spreuken aan het oefenen.' zegt Julia. McGonagall trekt een wenkbrauw op. 'En dat weet je zeker?' Zegt ze met een klein lachje en ze kijkt van Ralph naar Julia, die wat "ongemakkelijk" dicht bij elkaar staan.

Julia ligt te woelen in haar bed, ze kan niet slapen. Telkens moet ze denken aan het gesprek tussen haar vader, Bellatrix en Narcissa. Julia was zelf gauw naar boven gegaan toen ze hoorde dat hun het waren. Maar toch, haar vader heeft de Onbreekbare Eed afgelegd! Julia weet ongeveer waar het over ging omdat ze hun stiekem heeft afgeluisterd. Ze heeft hem er nooit naar gevraagd maar toch maakt ze zich zorgen. Narcissa vertrouwt ze wel, maar Bellatrix! En, Waarom wordt ze bijna nooit opgeroepen? Is dat een slecht teken of een goede? Uiteindelijk valt Julia in een onrustige slaap.

De volgende dag is Julia al vroeg wakker, ondanks dat het weekend is besluit Julia toch maar om op te staan. Alle andere meiden slapen nog. Hoe laat zou het zijn? Ze kijkt op haar wekker, 8 uur. Julia kleed zich aan en loopt zachtjes de slaapzaal uit. Er is ook nog niemand in de common room. Julia zucht, waarom is ze zo vroeg wakker in het weekend? Ze loopt richting The Great Hall. Als ze binnenkomt zitten er maar een aantal leerlingen die al wakker zijn. Ze kijkt naar de leraren tafel, waar haar vader zit. Julia lacht stiekem naar hem, een heel klein glimlachje komt op zijn gezicht. Julia loopt door de Slytherin tafel, waar bijna niemand zit. Tot haar verbazing zit Ralph al wel aan de tafel. Snel loopt ze naar hem toe en drukt een kus op zijn wang. 'Julia! Sinds wanneer slaap jij niet uit?' Julia gaat naast hem zitten en pakt een cracker. 'Ik kon niet meer slapen.' Ralph lijkt genoegen te nemen met dat antwoord en zegt 'Ik zat eens te denken, met dat gesprek met Umbridge. Wat bedoelde ze toen?' Julia kijkt hem vragend aan 'Wat bedoel je?' Ralph drinkt wat pompoen sap en zegt 'Ze had het over je toverstok en die van je vader?' Julia begint het te begrijpen. 'Oh dat, dat je daar nu pas naar vraagt!' Julia pakt haar toverstok. 'Dit bedoelde ze.' Ze laat haar toverstok zien. 'Mijn toverstok lijkt sprekend op die van mijn vader, alleen mijne is roodkleurig en de tekens op de handvat  zijn anders.' Ralph knikt, 'Maar waarom heeft ze z'n hekel aan je vader?' Julia begint te lachen. 'Ze zaten bij elkaar op school, alleen werd Umbridge door niemand gemogen. Zelfs haar afdelingshoofd niet.' Ralph stopt nog een broodje in zijn mond en zegt 'Wie was het afdelingshoofd van Slytherin toen?' Julia begint nog harder te lachen. 'Professor Slughorn.'

Een uil komt binnenvliegen 'Is het niet te vroeg voor post?' Julia kijkt naar de uil die haar kant opvliegt. Hij landt netjes naast Julia en steekt zijn poot uit. Julia haalt de brief van zijn poot af en opent hem.

Julia,

Zou je om elf uur naar mijn kantoor willen komen?

Trouwens, ik hou erg van Zoutzuurtjes,

Dumbledore

Julia kijkt op en ziet Dumbledore naar haar kijken. Ze knikt naar hem en gaat weer verder met eten. 'Van wie was die brief?' Ralph kijkt haar vragend aan. 'Dumbledore, Wat moet ik met de informatie dat hij van Zoutzuurtjes houdt?' Ralph haalt zijn schouders op. 'Misschien moet je Zoutzuurtjes meenemen?'

Om tien voor elf staat Julia op, zegt ze gedag tegen Ralph en loopt ze richting Dumbledore's kantoor. Had ze iets verkeerds gedaan? Het jaar was nog maar net begonnen en ze heeft geen idee waarom ze naar Dumbledore moet.  Voor de Waterspuwer staat ze stil. 'Wachtwoord?' vraagt het ding. Shit, die weet ze niet, toch? 'Eumm, Zoutzuurtjes?' zegt Julia, dat was het enigste woord dat in haar opkwam. Tot haar verbazing sprong de waterspuwer opzij. 'Serieus?' Snel loop Julia naar boven. Eenmaal boven klopt ze op de deur. 'Binnen' Julia opent de deur en stapt naar binnen. 'Ah Julia, kom zitten.' zegt Dumbledore vriendelijk.

'Heb je enig idee waarom je hier bent?'

Julia schudt haar hoofd, ze had geen idee waarom Dumbledore haar wou spreken. 'Ik wou met je praten over Voldemort.' Julia knikt, het was voor haar geen verassing dat Dumbledore wist dat ze een "Death Eater" was. 'Ik heb een vraag een vraag aan je, Waarom?' Julia kijkt verbaasd naar hem, hoezo wist hij dat niet? 'Ik moest wel, anders zou mijn vader gevaar lopen. Als de Malfoy's erachter zouden komen. Da-n..' Julia maakt haar zin niet af maar Dumbledore lijkt haar te begrijpen. 'Ik had al z'n vermoeden dat dat de reden was.' Hij kijkt naar Julia, 'Maar professor, waarom word ik bijna nooit opgeroepen?' vraagt ze. 'Ik denk niet dat je je daar druk over hoeft te maken. Ik denk dat hij je wel vertrouwt, anders zou hij je vaker willen zien.' Julia kijkt naar de vogel die naast het bureau van Dumbledore zit. 'Maar je zou natuurlijk wel informatie moeten geven, anders blijft hij je natuurlijk niet vertrouwen. Ik wil dat je die informatie altijd met mij bespreekt voordat je het gaat vertellen.'



***

Ik heb weer iets raars gelezen.. Je gaat het niet geloven.. Er gaat een theorie rond dat Snape transgender is..... HOE VERZINNEN MENSEN DIT? IK SNAP HET NIET MEER! Eerst die SnapeWives en nu dit.. Hier een van de links zodat je het kan lezen.. Ik ben weer in shock..

https://broadly.vice.com/en_us/article/bjx8xm/the-shockingly-convincing-argument-that-severus-snape-is-transgender

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now