48, Family

453 25 6
                                    

'Harry Potter is dood!' 

Het was de magisch versterkte stem van Voldemort. 'Hij is vermoord toen hij probeerde te vluchten, zichzelf in veiligheid probeerde te brengen terwijl jullie je leven voor hem opofferden. We brengen jullie zijn lijk als bewijs dat jullie held dood is.'

'Wij hebben de slag gewonnen. De helft van jullie strijders is gesneuveld. De Death Eathers zijn in de meerderheid, en Potter leeft niet meer. De strijd moet nu beëindigd worden. wie zich blijft verzetten, man, vrouw of kind, zal worden afgeslacht, samen met zijn hele familie. Kom naar buiten en kniel voor mij, dan zal jullie leven worden gespaard. Jullie ouders en kinderen, broers en zusters zullen blijven leven en vergeven worden, en samen met mij een nieuwe wereld opbouwen.'

Het was doodstil op het schoolterrein, iedereen luisterde vol afschuw naar wat Voldemort zegt. Julia wist dat Voldemort op weg was naar de school, met het "lijk" van Harry. En inderdaad, nog geen minuut later komt de hele groep aanlopen, met Voldemort en Hagrid op kop.

'NEE!'

Het was McGonagall die zo gilde, Julia schrok er een beetje van, nog nooit heeft ze haar ooit zo'n geluid horen maken. Ook de Ron, Hermione en Ginny beginnen te schreeuwen, misschien nog wel erger dan McGonagall. Steeds meer overlevenden begonnen met schreeuwen, of beledigen Voldemort.

'STILTE!' Schreeuwt Voldemort, een rode lichtflits verlaat zijn toverstok en snoert iedereen de mond. 'Het is voorbij! Leg hem aan mijn voeten, Hagrid!' Niemand ziet dat Harry af en toe iets zijn ogen opent. Niemand, behalve Julia. Zij was misschien wel de enigste die de hoop niet had opgegeven, de enigste die bijna zeker wist dat Voldemort vandaag verslagen werd, en ze was zeker de enigste die wist dat Harry nog leefde. En op dat moment gebeurde er ontzettend veel tegelijk. Grawp komt de hoek om slenteren, en ook hoort Julia hoefgetrappel. De reuzen van Voldemort reageren op Grawp, ze beginnen hard te brullen. Julia ziet nog net dat Harry zijn Invisibility cloak tevoorschijn haalt en verdwijnt er onder, Neville trekt met een vloeiende beweging een zwaard uit de sorting hat. Wat Julia nogal verbazingwekkend vind want ze wist niet dat dat kon. Julia kijkt verbaasd toe hoe Neville uithaalt en in een zwaai hakt hij de kop van Nagini af.

'HARRY? WAAR IS HARRY? Schreeuwt plotseling iemand. Het was een grote chaos. 'Kom mee.' Iemand grijpt Julia aan haar gewaad en ze word meegetrokken. 'Het is niet bepaald veilig om hierbij toe te kijken, of vind je wel?' zegt Jessie terwijl ze Julia nog verder meetrekt. 'Maar- Harry-' Maar Jessie laat Julia niet uitpraten. 'Nee Harry is dood, dat zag je net toch zelf?' Zegt Jessie. 'We kunnen beter vluchten.'

'Harry is niet dood, en dat weet ik zeker.' zegt Julia snel. Snel legt ze uit wat er aan de hand is. 'Je neemt veel te veel risico! Wat denk je wel niet?' Jessie klinkt behoorlijk gestrest. 'Heb je je vader nog gezien?' vraagt ze om het onderwerp te veranderen. Julia's gezicht betrekt, 'Jessie, volgens mij is hij dood.' zegt ze zacht. Jessies ogen worden groot. 'Wat, echt? Hoezo weet je dat niet zeker?' vraagt ze vol ongeloof. Julia vertelt langzaam het verhaal. 'Nou, waar wachten we nog op? We gaan kijken!' Jessie wilt het niet geloven en loopt al weg. Even twijfelt Julia. Zou ze het aankunnen om het dode lichaam van haar vader te zien? Maar toch blijven de woorden van haar moeder door haar hoofd spoken. twijfelend loopt ze Jessie achterna.

'Je probeerde iemands leven te redden.'

Dat is het enigste dat door haar hoofd heen spookt. Ze hoopt dan ook dat het gelukt is. Wat moet ze zonder hem? Ze staan voor de opening die Julia eerder die avond in de muur had gemaakt. Jessie knijpt even in haar hand en dan lopen ze samen naar binnen. Snel scant Julia de kamer. Er was niks.

Helemaal niks,

Helemaal niemand.

Wat betekende dit? Heeft iemand hem verplaatst? 'Lag hij i-in de Great H-Hall?' vraagt Julia met een brok in haar keel. 'Nee, dat weet ik zeker.' antwoord Jessie gelijk. Julia knielt op de plek waar Severus eerder die avond lag. De tranen staan in haar ogen. Langzaam glijd ze met haar vingers over de vloer. Opeens lijkt ze niet meer in het Boathouse bij het meer. Ze lijkt in een ander lichaam te zitten. Precies kan ze zien wat die persoon ook ziet. Ze staat in een huis. Julia lijkt het huis te herkennen. Is het haar huis op Spinners End? De persoon waar Julia "Inzit" kijkt om zich heen. Ja, het was haar huis.

Julia schrikt weer op en onmiddellijk beland ze weer op de koude grond van het huisje. 'Wat is er? Zag je iets?' vraagt Jessie. Julia schudt haar hoofd, 'Nee, ik denk het niet. Kom we gaan terug, hier is niks.' Julia loopt teleurgesteld naar het gat, ze hebben niet gevonden waar ze naar zochten.

Teruggekomen op het schoolterrein lijkt het al voorbij te zijn. Er word weer gelachen, er word feestgevierd. 'Hebben we iets gemist?' vraagt Jessie. Een Volwassen Wizard reageert op haar. 'Ja! Hij is dood! We hebben gewonnen!' zegt hij enthousiast en hij loopt verder. En inderdaad, het lijk van Voldemort lag een eindje verderop. In de verte ziet Julia Harry staan, ook hij ziet haar. Snel loopt hij naar haar toe. 

'Julia! Wat je voor me hebt gedaan- ik kan gewoon niet uitleggen wat ik wil zeggen!' Ratelt hij. 'Heel erg bedankt, voor het redden van mijn leven.' zegt hij uiteindelijk. Er verschijnt een kleine glimlach op Julia's bebloede gezicht. 'Ik moet je nog iets vertellen.' Harry lijkt alle geduld te hebben en knikt. 'Wij- Ik heb het nooit vertelt, en misschien had ik dat eerder moeten doen. Maar wij- wij zijn familie van elkaar.' zegt Julia, ze komt niet helemaal goed uit haar woorden. Harry's mond valt open, 'Hoe bedoel je?' vraagt hij. Julia zoekt even naar de woorden, 

'Je bent mijn broer.'

Harry's mond valt nog verder open. 'Huh- Echt? Maar hoe dan?' vraagt hij. Hij kan het niet beseffen wat Julia zegt. 'Nou, eigenlijk halfbroer, we hebben een andere vader. Lily is ook mijn moeder'

***

Oke, op het moment is het bij mij nu 2:02 hihi. Maar dat is niet belangrijk. Zagen jullie het aankomen dat Lily de moeder is van Julia? Ik heb het zo gedaan omdat ik denk dat als  Severus een kind zou hebben, het alleen met haar kon zijn. Dus vandaar. 

Remember me |Severus Snape daughter|Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora