9, confused

672 28 2
                                    


In de verte hoort Julia stemmen. 'Leeft ze nog? Wat is er gebeurd?' Julia heeft geen idee wie het zijn, maar ze hoopt dat ze snel ophouden met praten want Julia heeft een stekende pijn in haar hoofd. ' Ga allemaal weg! Ze hebben rust nodig!' Julia denkt dat Pomfrey dat zegt. Ze? wie is hier nog meer? Als Barry naast haar ligt vervloekt ze hem. Julia hoort dat de stemmen weglopen. 

'Ah Albus, Severus. Zijn jullie de volgende die de rust komen verstoren?'

 Julia haar brein werkt nog te langzaam om te beseffen dat het schoolhoofd en haar vader binnen zijn gekomen. Voorzichtig opent ze haar ogen. Ze ziet twee wazige schimmen bij haar bed staan. Julia knippert een paar keer en haar zicht wordt iets beter. Dumbledore en haar vader staan bij haar bed. Pomfrey kijkt boos hun kan terwijl een andere leerling verzorgt. (Barry?) Severus kijkt Julia bezorgt aan, hij wil wat zeggen maar Dumbledore is hem voor.

 'Julia, ik zou graag met u willen spreken in mijn kantoor, maar..' Dumbledore kijkt naar Pomfrey en praat dan verder. 'Maar ik hoorde dat u uw bed nog niet mocht verlaten. Dus we zouden ook hier kunnen praten.' Julia kijkt rond, aan het eind van de Hospital Wing ligt een jongen waar Pomfrey bij staat. Rood haar en grote wonden over zijn gezicht. (Heb ik dat echt gedaan?) Dat moet Barry zijn. 'Ik praat niet waar hij bij is.' Julia wijst naar Barry. 'Ik loop wel met u mee.' Pomfrey zat zoals gewoonlijk de gesprekken af te luisteren en zegt: 'Niks daarvan! Je blijft hier! Je hebt rust nodig!' Maar Julia luistert niet, ze gaat rechtop zitten in haar bed, slaat de dekens van haar af en ze probeert op te staan. Severus houdt haar tegen. 'Weet je zeker dat het gaat?' Julia kijkt haar vader aan. 'Ja het gaat prima!' loog ze. Severus helpt haar met opstaan. Wanneer Julia staat voelt ze de hoofdpijn erger worden, maar ze laat niks merken. Dumbledore tovert pantoffels met bloemetjes print tevoorschijn. Julia trekt ze aan en ze lopen de Hospital Wing uit. 'Julia!' wist Pomfrey alleen nog uit te brengen, ze had de hele tijd verbaasd toegekeken wat er gebeurde. Dumbledore draait zich om en zegt 'We brengen haar veilig terug.'

Het duurde even, maar ze zijn eindelijk in Dumbledore's kantoor. Julia is onderweg raar aangekeken omdat niemand in een pyjama met pantoffels door de school heen loopt. Maar het interesseerde Julia weinig. Onderweg heeft niemand iets gezegd. Af en toe keek haar vader Julia bezorgt aan. Maar Julia had het niet eens door. Als ze binnen komen zit er iemand bij Dumbledore's bureau. Hij kijkt haar aan en hij gaat staan. (waar ken ik hem van?) Ze kijkt hem lang aan. Ze begint steeds meer te beseffen wie het is. 'Ralph?' Ze loopt op hem af en knuffelt hem, ze voelt zich vreselijk, ze had een van haar beste vrienden niet herkend. Tranen lopen over haar wangen. Julia voelt zijn hand geruststellend over haar rug gaan. 'Het is goed Julia. Het is goed.' Ze hoort dat Dumbledore gaat zitten en ze laat Ralph los. Dumbledore gebaart dat ze mogen zitten. Severus blijft staan.  Julia veegt haar tranen weg, ze haat het als iemand haar ziet huilen. Dumbledore begint te praten.

 'Julia, weet je nog wat er allemaal gebeurd is?'

Julia zegt niks en schud haar hoofd alleen maar.' Meneer Rochester heeft de Cruciatus Curse op je gebruikt. En aangezien Rochester een aardig goede wizard is, was die vloek erg sterk.' Ralph onderbreekt hem 'Hij vind zichzelf ook een goede wizard, maar dat valt ook wel weer mee.' 'Helaas moet ik je daar niet helemaal in gelijk geven meneer Landens. Hij vind dit van zichzelf, maar het is ook wel waar. Wat nu nog de vraag is, wat is er precies gebeurd?' Dumbledore kijkt naar Julia. 'Julia, als je hier later over wil hebben dan kan dat.' Severus had de hele tijd al niks gezegd tot nu. 'Nee, ik wil het nu doen. Dan ben ik er van af.'

Met wat hulp van Ralph kwam het verhaal eruit, ze kreeg het idee dat ze een aantal stukken was vergeten, maar ze kon het gewoon niet meer herinneren.

'En toen werd alles zwart.'

Wanneer Julia is uitgepraat heerst er een ongemakkelijke stilte die Dumbledore uiteindelijk verbreekt, hij vraagt aan Ralph: 'Wat is hierna gebeurd? En, is Julia nog wat vergeten te zeggen?' Nu begint Ralph te spreken. 'Toen Julia bewusteloos raakte en Barry daar op de grond lag te bloeden raakte iedereen in paniek. Ze renden allemaal kriskras door elkaar en ze begonnen te gillen. Ik kon niks doen want Julia had me verlamd.' Julia ziet een ongemakkelijk beeld voor zich dat zij en Barry op de grond liggen en dat Ralph daar maar bij staat en niks kan doen. 'Ik heb genoeg gehoord, Ralph wil jij Julia terug brengen naar het Hospital? Severus zou jij willen blijven?' Severus knikt. Julia en Ralph staan en lopen het kantoor uit.

Ralph sluit de deur van het kantoor. Severus gaat zitten op de stoel waar Julia net zat en kijkt naar Dumbledore. Hij heeft bijna niks gezegd tijdens dit gesprek en het liefst had hij haar terug gebracht naar het Hospital. 'Wat ik zojuist zei over Rochester daar loog ik niet over, hij kan veel. Maar als hij de Cruciatus Curse gebruikt op Julia, en het lukt haar om weer op te staan..' Dumbledore stopt met praten en kijkt Severus doordringend aan. 'Dat betekent dat Julia sterker is, misschien wel veel sterker. Ze kan dingen die vierdejaars niet kunnen, ik heb nog nooit een vierdejaar gezien die met een handbeweging iemand verlamd. En wat ze in haar eerstejaar heeft gedaan, is ook niet onopmerkelijk gebleven.'' Severus knikt en Dumbledore praat verder. 'Dat betekent dat we haar moeten beschermen, als zij aan de kant van Voldemort komt. Betekent dat dat we al verloren hebben.' Severus kijkt geschrokken. Julia is de enige die hij nog heeft, de enige waar hij nog van houdt. 'Ik zal haar altijd blijven beschermen,'



Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now