24, Tears

538 26 1
                                    

Het is 30 Juni, de dag dat het gaat gebeuren. Vandaag komen de Death Eaters op school. Sterker nog, vanavond al! De hele dag is Julia al zenuwachtig. Ze hoeft niet veel te doen, alleen zorgen dat ze weg komt. Maar toch, als ze iemand tegen komen dan zijn ze de klos. Julia heeft Ralph niet vertelt dat ze samen weggaan. Hij weet nog van niks, zoals de afspraak.

'Ralph, kom mee!'

Ralph staat snel op als hij Julia aan ziet komen rennen die behoorlijk in paniek is. 'Wat is er?' Zegt hij, hij wil een arm om haar heen slaan maar Julia loopt snel verder. ' Ik leg het je straks uit, alles. Kom snel!' Zegt ze. Snel loopt Ralph achter Julia aan.

Samen lopen ze richting Hogsmeade. Julia doet haar cape over haar hoofd voor het geval iemand haar herkent. Ralph heeft niks meer gevraagd en loopt snel achter haar aan. 'Julia, waar gaan we heen?' Zegt hij uiteindelijk. 'We gaan naar The Three Broomsticks. We overnachten daar ook.' Zegt ze.

Het begint hard te regenen. En snel rent het tweetal naar Hogsmeade.

Eenmaal binnen zijn ze kletsnat. 'Geweldig weer dit.' Zegt Ralph terwijl hij zijn donkere haren uitschud. Julia doet haar capuchon af. Rosmerta komt gelijk op hun aflopen, ze heeft een brief in haar hand. 'Julia, deze brief is voor je afgeleverd. Ik vroeg me al af waarom hij hier werd bezorgt.' Ze geeft de brief aan Julia, die hem aan pakt en zegt: 'Dankjewel, is er nog een kamer vrij?' Rosmerta knikt en loopt naar achter. Julia kijkt naar de brief en herkent het handschrift van haar vader. Snel stopt ze hem in haar binnenzak. Rosmerta komt terug met een sleutel. 'Kamer 6 is nog vrij. Veel plezier jullie samen.' zegt ze en ze knipoogt. Julia voelt haar wangen een beetje rood worden en betaalt snel.

Samen lopen ze naar kamer 6 en Julia opent de deur. Het is een vrij kleine kamer met een tweepersoons bed, een klerenkast en een simpele stoel. Het is vrij simpel, maar het heeft toch wel een gezellige sfeer. Ralph gaat op het bed zitten en volgt Julia met zijn ogen. Die zenuwachtig heen en weer loopt. Uiteindelijk stopt ze bij het raam en kijkt naar buiten. Ralph heeft geen idee waarom ze hier zijn. Wat er aan de hand is met Julia en waarom ze zo zenuwachtig doet. 

'Julia..'

Langzaam draait ze zich om, ze weet niet hoe ze het hem moet vertellen. Ze zucht en begint te praten: 'Ik ben je behoorlijk wat uitleg verschuldigd. En.' Julia stopt even met praten en denkt na over hoe ze het gaat vertellen. 'En, beloof me alsjeblieft dat je blijft luisteren tot het eind. Oke?' Ralph kijkt haar verbaasd aan maar knikt. Julia zucht diep, ze heeft geen idee hoe Ralph gaat reageren. Langzaam begint Julia te vertellen, over waarom ze hier zijn en over de Death Eaters die vandaag naar Hogwarts gaan. Als Julia klaar is met vertellen kijkt ze Ralph pas aan. 'Hoe.. Hoe weet jij dit allemaal?' zegt hij uiteindelijk. Julia zucht nog een keer.

 'Omdat ik er ook een ben.' zegt ze heel zachtjes.

 Ralph springt van het bed. De emoties op zijn gezicht wisselen zich snel af. Of hij nu boos is of teleurgesteld kan Julia niet zien. 'WAT! Nee, dit is niet waar!' zegt hij. Tranen lopen over Julia's wangen. 'Hoe kon je Julia! Hoe is dit ooit kunnen gebeuren?!' Ralph klinkt verbaasd maar wordt steeds bozer. 'Wat verzwijg  je nog meer voor mij?' Ralph staat op en loopt boos naar de deur. 'Ik hoef het niet eens te weten!' Hij wil de deur open doen maar die zit op slot. 'Verdomme Julia! Maak die fucking deur open!' Hij kijkt haar aan. Julia schudt haar hoofd. 'Je had net beloofd om te luisteren tot het eind.'

'Laat me gaan Julia!' 

Ralph zoekt zijn toverstok, maar ziet dat Julia hem vast heeft. 'Alsjeblieft. Luister!' zegt Julia zachtjes met tranen in haar ogen. Ralph komt boos op haar afstormen en probeert zij toverstok te pakken. Maar Julia duikt snel in elkaar waardoor hij van schrik stopt. 'Waarom zou ik naar jou moeten luisteren? Je bent volgens mij al klaar.' snauwt hij naar haar. Julia veegt een traan van haar gezicht af en schudt haar hoofd. 'Het is niet wat het lijkt. Luister, alsjeblieft!' smeekt ze hem. Hij blijft achterdochtig staan. Hij heeft door dat Julia hem niet laat gaan. 

'Nou, vertel dan.' zegt hij kortaf. Julia begint snel te vertellen. 'Ik heb me moeten aansluiten voor mijn eigen veiligheid, maar ook voor die van jou en van mijn vader.' zegt ze. Ralph kijkt haar aan. 'Dat slaat nergens op! Je word eerder vermoord als je een Death Eater bent dan dat je dat niet bent!' Julia schudt haar hoofd. 'Nee dat is het niet! Mijn vader is ook een Death Eater. Maar hij staat aan Dumbledore's kant!' roept ze. 'WAT!?' Ralph snapt er nu helemaal niks meer van. Hij lijkt nog bozer te worden. 'Mijn vader spioneert voor Dumbledore bij Voldemort.' zegt Julia. Ralph loopt naar de richting van Julia. Julia krimpt angstig in elkaar, bang op nog een uitbarsting van Ralph, maar die komt niet. 'Maar, dat is levensgevaarlijk!' zegt hij. Julia knikt. 'Dat weet ik, als ik me niet had aangesloten en hij kwam erachter..' ze maakt haar zin niet af maar Ralph lijkt haar te begrijpen. 'Wat gaan ze vanavond doen op Hogwarts?' zegt hij terwijl hij al kalmer word. 'Ik heb geen idee.'

Het is een paar uur later. Ralph is weer rustig geworden. Ze hebben er samen nog goed over gepraat en zijn een uur geleden gaan slapen. Totdat ze worden gewekt worden door een luide knal. Ralph zit rechtop in het bed en Julia rolt van de schrik uit haar bed. 'Auw!' kreunt Julia slaperig. 'Gaat het? Wat was dat?' Ralph wrijft door zijn ogen en kijkt op de klok. ' een uur, wie maakt er om een uur zoveel herrie?' zegt hij. Julia komt kreunend overeind, wrijvend over haar hoofd loopt ze naar het raam. 'Oh my god..' Ralph komt snel naast haar staan en kijkt ook naar buiten. Boven het kasteel zien ze de The Dark Mark boven Hogwarts. 'Julia, weet jij wat er gebeurd is?' Julia schudt haar hoofd. 'Wacht.' Snel zoekt Julia haar gewaad en pakt de brief van haar vader die ze compleet vergeten was. 'Misschien staat het hier in.' Julia gaat weer op het bed zitten en Ralph komt er naast zitten. 

Lieve Julia

Maanden heb je niet geweten wat er vandaag gaat gebeuren. En ik vind dat je alles moet weten. Vanavond moet ik Dumbledore vermoorden. Misschien herinner  je het gesprek nog met Bellatrix en Narcissa? Draco had die opdracht gekregen, maar ze wisten dat hij het niet kon. Ja, je had het goed dat ik de Unbreakable Vow heb afgelegd. 

Nadat ik Dumbledore vermoord heb moet ik vluchten, dat betekent dat we elkaar een tijd niet gaan zien. Misschien pas het volgend schooljaar. Ik weet dat je op jezelf kunt passen de vakantie. En weet dat ik van je hou. Ik weet dat je daar veilig bent met Ralph.

Severus.

Wanneer Julia klaar is met lezen barst ze in tranen uit. Ralph slaat een arm om haar heen en knuffelt haar stevig.

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now