23, I hate it

592 22 5
                                    

'Jullie kunnen gaan, Julia blijf even zitten,'

Alle leerlingen lopen de klas uit, behalve Julia. Hun laatste uur, Defence Against the Dark Arts was net afgelopen. Severus loopt naar Julia toe en gaat voor haar zitten. Het was een week geleden dat ze het gesprek hebben gehad, en Julia heeft die hele week niks tegen hem gezegd. 'Je hebt me niet alles vertelt heb ik het idee. Wat moet je me nog vertellen?' zegt hij.

'Niks, er is niks.'

Julia wil opstaan maar Severus houdt haar tegen. 'Lieg niet, je gedraagt je anders ook nooit zo.' zegt hij ligt geïrriteerd en hij duwt haar zachtjes terug in de stoel. 'Vertel het.' Het was geen vraag, maar een bevel. Julia zucht ze voelt de woede opborrelen, ze gaat dit niet vertellen.

'Nee, er is niks! Laat me met rust!' schreeuwt ze woedend, ze ontsnapt uit zijn greep en rent het lokaal uit. Tranen rollen over haar wangen.

'En? Hoe reageerde je vader?' vraagt Ralph. Ze zitten met z'n tweeën buiten, nu het nog kan. De herfst komt er al weer aan. 'Ik heb het hem niet vertelt.' Ralph kijkt haar boos aan, 'Waarom niet? Je moet dit vertellen!' zegt hij, Julia zucht, 'Ik weet niet, Ik kan het niet vertellen. Het komt nog wel.' Ze probeert hem gerust te stellen en hoopt maar dat hij het er bij laat. Gelukkig doet hij het ook en begint ergens anders over.

'Julia?' Het was al een tijdje stil tussen hun twee en Ralph verbreekt de stilte.

'Hmm?' ze let niet erg op wat Ralph zegt. 'Mag ik je wat vragen?' zegt hij. Julia heft haar hoofd op en lacht. 'Je mag altijd wat vragen, of ik antwoord kan geven is de volgende vraag.' Hij lacht terug en zegt: 'Sommige avonden ben je weg, waar ben je dan?' Julia kan horen dat hij niet zo goed weet hoe hij het moet brengen. 'Ik kan het je nu nog niet vertellen, maar binnenkort vertel ik je het.' zegt ze. Hij knikt en geeft haar een kus op haar zwarte haren. 'Als je maar vertelt als je ergens mee zit.' zegt hij. Je moest eens weten denkt Julia.

Julia zit aan het eind van de lange eettafel, hopend dat ze niet opvalt. Voldemort is woedend op een aantal Death Eaters die iets verkeerd hadden gedaan. Julia weet niet wat, maar ze vermoed dat ze het ook niet eens wil weten. Voldemort went uiteindelijk zijn blik op Julia, 'En Julia, ben je nog ergens achter gekomen?' Ze is blij dat ze van Dumbledore informatie heeft gekregen, anders was zij ook nog de klos geweest. Julia knikt en zegt: 'Ja, My Lord.' Julia weet niet de echte reden waarom Harry zo vaak naar Dumbledore moet, 'Vertel op!' zegt hij. Snel begint Julia te praten. 'Ik heb Potter een paar keer gevolgd en heb gehoord dat hij een opdracht heeft gekregen van Dumbledore.' Voldemort kijkt haar nieuwsgierig aan. 'Vertel verder.' zegt hij. 'Hij heeft de opdracht gekregen om een herinnering te bemachtigen van een docent. Ik snap alleen niet waarom, volgens Dumbledore is het belangrijk.' zegt ze. Julia weet niet dat Dumbledore haar echt heeft vertelt wat Harry moet doen. Ze weet ook niet dat het over Slughorn gaat.

Al snel gaat het onderwerp ergens anders over, een verdwijnkast? Julia probeert het gesprek te volgen. 'De verdwijnkast van Borgin and Burkes staat in verbinding met de verdwijnkast in Hogwarts. Maar de verdwijnkast in Hogwarts is stuk.' zegt een Death Eater die Julia niet kent. Voldemort lijkt tevreden te zijn om dat te horen. 'Die kan gemaakt worden. Dan kunnen we naar Hogwarts' zegt hij.

Samen met Severus gaat ze terug naar Hogwarts, de gespannen zweer tussen de twee hangt nog steeds. En ze hebben niks meer tegen elkaar gezegd sinds hun ruzie. 

Tijdens History of Magic, waar bij bijna iedereen slaapt, denkt Julia na over gisteren. Waarom wilden ze naar Hogwarts in een verdwijnkast? Wat wilden ze hier doen? Julia was niet bij alle vergaderingen aanwezig, alleen als ze zelf werd opgeroepen. Voldemort vertelde altijd aan haar vader als ze de volgende keer mee moest. Julia let nooit op bij History of Magic, ze maakt ook nooit aantekeningen zoals de rest van de klas wel doet. Voor een toets leest ze gewoon een paar hoofdstukken door waar ze in de les mee bezig zijn geweest. En eigenlijk haalt ze wel redelijke cijfers voor dit vak.

'Ey, Julia'

Jessie stoot haar aan en zegt: 'Hoe gaan we ooit onze O.W.L voor dit vak halen? We doen echt nooit wat in de les.' lacht ze. Julia haalt haar schouders op. 'Tja, zoals we altijd doen?' ze begint ook te lachen.

De deur van het lokaal gaat open en Severus komt binnen. Professor Binns stopt met praten en kijkt verbaasd naar de deur. Hij wordt bijna nooit onderbroken in zijn lessen. Severus loop naar Binns toe en fluistert wat. Binns knikt en Severus loopt weg. 'Waar zou dat over gaan?' vraagt Jessie. 'Ik heb geen idee.' zegt Julia terwijl professor Binns weer verder praat.

10 minuten later kijkt Binns op zijn horloge en zegt: 'Mevrouw Snape, U moet gaan.' Hij kijkt haar aan. Julia kijkt hem verbaasd aan. 'Waar moet ik heen dan?' zegt ze. Binns kijkt haar schaapachtig aan. 'Ik hoopte dat u dat zelf wist.' Julia trekt een wenkbrauw op, maar pakt toch haar spullen in en loopt het lokaal uit. Waar zou ze heen moeten? Ze besluit om naar de Dungeons te gaan. Als ze dan toch weg mag gaat ze wel naar de Common Room.

Op de gang van de Common Room staat Severus te wachten, ze kijkt hem expres niet aan en probeert langs hem heen te lopen. Maar Severus houdt haar tegen. 'Mee lopen.' zegt hij en hij loopt richting zijn kantoor. Julia twijfelt even, maar besluit toch mee te lopen.

'Ga zitten.'

Julia gaat tegenover hem zitten, en kijkt hem nog steeds niet aan. Severus begint te praten: 'Ik moet met je praten over gister avond.' Hij ziet dat Julia geen interesse toont en wordt boos, 

'Ik weet niet wat er met je aan de hand is, maar dit is iets belangrijker dan dit stomme gedoe!' zegt hij boos. Ze schrikt even van zijn uitval, maar knikt dan met tegenzin als teken dat ze luistert. 'Binnenkort, ik weet niet hoe lang het nog duurt. Maar binnenkort komen Death Eaters op school.'

 Julia's mond valt open, haar vermoedens bleken te kloppen. 'Wat gaan ze doen dan?' voor het eerst sinds een paar dagen zegt ze weer wat tegen hem. 'Dat kan ik je niet vertellen, maar jij mag niet hier in Hogwarts zijn.' zegt hij. Julia trekt een wenkbrauw op, 'En waarom zou dat niet mogen?' Severus zucht geïrriteerd omdat Julia het niet begrijpt. 'Het is voor je eigen veiligheid! Je neemt meneer Landens mee naar Hogsmeade en blijft daar.'

'Waarom wordt Ralph hierbij betrokken!?' roept Julia vol ongeloof, het laatste wat ze wilt is dat Ralph in aanraking komt met Voldemort. Het duurt even voordat Severus antwoordt geeft,

'Omdat ik niet wil dat je alleen bent.' zegt hij uiteindelijk. De woorden komen met moeite uit zijn mond. Julia is verbaasd dat haar vader dat zegt en ze voelt de boosheid steeds meer wegebben.  'Maar, dan moet ik het hem ook gaan uitleggen waarom hij mee moet. Lijkt me?' zegt ze. Severus knikt. 'Je mag het dan pas vertellen. Niet eerder!' Julia zucht, ze weet dat ze het geheim moet houden. Maar ze is er ook wel een beetje klaar mee. Altijd dat geheimzinnige gedoe. Maar het kan niet anders, en dat haat ze zo erg.

***

Sorry dat het zo lang duurt! School heeft 13 proefwerken opgegeven in EEN WEEK!

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now