36, Swimming

464 27 4
                                    

'Julia, waar zit je de hele tijd met je gedachtes?' vraagt Jessie, die naar de afwezige Julia kijkt. Julia zucht. 'Jessie, even eerlijk. Vind je dat ik dunner ben geworden de laatste tijd?' vraagt Julia. Jessie blik word serieus. 'Ja, om eerlijk te zijn wel. En ook in een hele korte tijd heel snel. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij heel ongezond snel.' Zegt ze. 'Ik wilde het wel eerder vertellen, maar..'

'Nee, ik snap het wel.' Onderbreekt Julia haar. 'Maar ik snap het niet, hoezo? Het is niet dat ik minder eet dan normaal!' zegt ze geïrriteerd. Jessie zucht, 'Misschien komt het wel door de stress, met wat er allemaal gebeurd enzo.' Zegt ze uiteindelijk. Jessie is niet helemaal zeker van wat ze zegt. Julia knikt langzaam. 'Ja, misschien is dat het.'

'Maar als het iets anders is, beloof je het dan te vertellen?!' zegt Jessie snel. Julia knikt, 'Natuurlijk, ik vertel jou toch altijd alles!' Julia staat op. 'Ga je mee naar boven?' Jessie knikt en loopt haar achterna.

De volgende ochtend zijn de meiden laat wakker. Het was al bijna middag. Ze lopen naar beneden om wat ontbijt te maken. 'Ik heb zin om te zwemmen!' zegt Jessie, ze kijkt naar buiten. De vijver is bevroren, je zou er bijna op kunnen schaatsen. 'Ben je gek! Je bevriest je daar in!' roept Julia. Jessie zucht. 'Ja je hebt gelijk.' En ze kauwt op een stukje van haar brood. Maar dan begint Julia te glimlachen. 'Heb je zwemspullen mee?' vraagt ze. Jessie knikt. 'Zit vast wel ergens in mijn hutkoffer. Julia, wat ben je van plan?' Maar Jessie krijgt geen antwoord. 'Kom mee! Zwemspullen aantrekken!' zegt Julia en ze sprint naar boven.

Boven aangekomen opent Julia haar kledingkast en zoekt tussen haar kleren. Om eerlijk te zijn heeft Julia een hekel aan zwemmen, maar dit keer had ze iets leuks in gedachten. Jessie komt de kamer binnen. 'What the hell gaan we doen?' zegt ze compleet uit het veld geslagen. Julia grijnst en zegt: 'Doe nou maar je bikini aan!' Julia heeft eindelijk haar bikini gevonden en trekt hem uit de kast.

Als ze beide hun bikini aanhebben grist Julia twee truien uit de kast. 'Hier trek dit maar aan.' Zegt ze tegen Jessie. 'We gaan toch niet echt in die vijver zwemmen he!?' zegt Jessie, maar ze trekt wel de trui aan. Julia grist haar toverstok van haar bureau en ze loopt naar de trap. 'Kom je mee?' vraagt ze aan Jessie die haar nog steeds verbaasd aankijkt.

'H-Het is hi-hier best k-k-koud.' Zegt Jessie stotterend. Ze staan buiten, Julia doet net de deur achter haar dicht. 'K-kom mee.' Zegt Julia en ze loopt richting het vijvertje. Julia haalt haar toverstok uit de zak van haar trui en wijst naar het ijs. 'Julia niet doen! Je mag niet toveren, dat weet je hoop ik?' zegt Jessie geschrokken. Maar het is al te laat. Julia laat een stuk ijs verdwijnen en warmt het water op. Even voelt ze met haar teen aan het water. 'Perfect.' Zegt ze. 'Weetje Jessie, nu het ministerie zo'n puinhoop is, zonder minister. Denk je echt dat ze nog opletten wie er minderjarig is en tovert?' zegt Julia en ze trekt de trui uit. Jessie doet twijfelend het zelfde. Even staan ze rillend in hun bikini in het kleine laagje sneeuw. 'Oke kom.' Zegt Julia en ze springt in het water. Jessie kijkt haar even twijfelend aan maar springt haar dan achterna. 'Oh, zo koud is het niet!'

De hele middag hebben ze zich vermaakt. Zolang je maar niet uit het water kwam, want dan was het behoorlijk koud. 

'Wat zijn jullie aan het doen?'

Geschrokken draaien ze zich om. Severus staat bij de rand van de vijver. 'Oh hallo! Ik wist niet dat je thuis kwam.' Zegt Julia. 'Hoelaat is het?' Vraagt ze. 'Half zes. Komen jullie zo binnen? Dan zal ik wel iets koken.' De meiden knikken en Severus loopt naar binnen. Terwijl hij naar binnen loopt moet hij ergens aan denken.

Flashback

'Oh! Kijk! Eendjes!!' Roept de vijf jarige Julia enthousiast. Ze kijkt verbaasd naar de eenden in het vijvertje dichtbij hun huis die vrolijk rondzwemmen. 'Wauw!' Julia rent naar het vijvertje. Severus probeert haar tegen te houden. 'Julia. Pas o-' maar het is al te laat. Julia rent naar het vijvertje, maar glijdt uit in de modder. Ze valt in het water. Snel springt Severus erachteraan. Hij pakt haar snel uit het water. Julia kijkt hem geschrokken aan met tranen in haar ogen. 'Sorry!' Zegt ze en ze begint te huilen. Julia begraaft haar gezicht in Severus schouder. Severus zucht en klopt op haar rug terwijl hij het water uitloopt.

'Je moet dan maar in bad, of niet?' Vraagt hij aan Julia en hij loopt naar binnen. Julia haalt haar hoofd van zijn schouder en kijkt hem blij aan. 'Ja!' Zegt ze blij. Severus weet dat Julia dol is op in bad gaan. Hij opent de badkamer deur en zet Julia op de grond. Severus vult het bad met water en zet Julia in het bad. Hij pakt zwaait met zijn toverstok en er verschijnen bubbels boven het bad. 'Oh! Bubbels!!' Julia begint enthousiast naar de bubbels te grijpen. Maar ze knappen niet omdat ze onbreekbaar zijn. Severus tovert een boek tevoorschijn en begint te lezen.

Einde flashback

Severus moet glimlachen als hij terug denkt aan die tijd. Hij pakt een pan en begint te koken.

'Hoe gaan we uit het water komen zonder dat we bevriezen?' Zegt Jessie. Julia kijkt naar hun kleren die langs de kant liggen. 'Euh, ja daar had ik nog niet over nagedacht.' Zegt ze twijfelend. Julia loopt het water uit. Trillend pakt ze haar toverstok. Ze zwaait ermee, en een badjas verschijnt om haar heen. 'Oke, kom snel!'

'Poeh, ik heb wel honger gekregen!' Zegt
Jessie en ze knoopt de badjas nog wat strakker vast. 'Kom we gaan snel naar binnen.' Julia pakt haar kleren en loopt naar het huis.

***

Hei, ik ben terug van vakantie, dus weer meer hoofdstukken :). Vote als je het een leuk deel vond ;))

Remember me |Severus Snape daughter|Where stories live. Discover now