xxxvii

3.7K 155 2
                                    

❝Dones svoji lásku baby, přinesu můj stud.

➳➳➳

[Angel's POV] *sexuální kontext*

Povzdechla jsem si, když jsem otáčela stránku knihy, kterou jsem četla. Sandra trvala na tom, abych si ji četla, řekla, že je to dobrá kniha, ale čím víc jsem ji četla, tím víc jsem ji chtěla odhodit pryč. Byl to typický příběh lásky, který se pokazí. Byl to takový druh knihy, což mi vůbec nepomohlo s tím, jak jsem se teď cítila.

Harry se mi poslední dva dny vyhýbal, skoro jako by předstíral, že tady ani nejsem. Vypadal, jako by byl ztracený ve svém vlastním světě a každého od sebe odstrkoval, dokonce ani Louis za ním nepřišel, aby ho viděl a já se o něj začínala bát. I když to nerada přiznávám, mé pocity vůči němu se ani trochu nezměnili, i po všem, co se stalo v New Yorku, i po Alexandrově vyhrůžkách a pochybuji, že se někdy změní. Stávaly se silnějšími, a to mě děsilo, protože jsem věděla, že to nebude trvat věčně. Kdybych si dovolila se do něj teď zamilovat, zlomilo by mě ho vidět, jak mě nenávidí poté, co se dozví pravdu.

Obrátila jsem hlavu zpátky a hluboce vydechla, jak jsem zavřela knihu a hodila ji na pohovku. Tahle blbost mě doháněla k šílenství. Mělo mi to pomoct se uvolnit a zapomenout na realitu, nemělo mě to donutit přemýšlet víc o svém nemožném vztahu s Harrym a o všem, co stojí mezi námi. Díky Sandře za její úžasnou volbou. Vstala jsem z místa, kde jsem seděla a sklonila se dolů, abych zvedla knihu, ale zastavila jsem se, když jsem uviděla malý dopis ležící na podlaze.

Zamračila jsem se, když jsem ho vzala do ruky. Muselo to vypadnout, když jsem odhodila tu knihu. Na vrchu nepořádných dopisů bylo mé jméno, což donutilo mé zmatení rozrůst. Proč je Sandra dala do knihy? To je divné. Rozdělala jsem je, když jsem své vlasy dala pryč z mého obličeje, jak jsem se znovu posadila na pohovku. Mé oči se putovaly přes první malý dopis předtím, než jsem začala číst.

Má sladká Angelino, mé dítě.

Mé oči se mírně rozšířily, když jsem si přečetla první větu. Bylo to od Agnes. Napsala to pro mě ona. Ale proč to bylo uvnitř Sandřiné knihy? Jako by to bylo vše plánované a Sandra mi pak dala knihu za účelem, abych ho našla.

Pokud čteš tento dopis, znamená to, že jsi odešla a věř mi, když ti říkám, že ti přeji vše nejlepší. Jsi silná a chytrá holka s dobrým srdcem a zasloužíš si všechno štěstí. Důvod, proč píši tento dopis, je ten, že ti chci pomoct. Považuj to jako poslední kousek rady ode mě. Říkám poslední, protože vím, že už nebudu žít o mnoho déle, umírám, mé dítě. Čtvrté stádium rakoviny, říkal doktor. Jsem nemocná a cítím, jak moje tělo pomalu selhává, takže předtím, než odejdu, chci tuhle tíhu shodit.

Ruce se mi roztřásly, jak jsem četla dál. Agnes umírala? Byla nemocná a nikdo si to uvědomil, ani Harry. Nemohla jsem uvěřit tomu, jak dobře to schovala, až teď jsem si uvědomila, že ten úsměv, který na sobě pokaždé měla, byla jen maska. Je vážně děsivé, co dokáže úsměv skrýt.

Mé srdce zabolelo vědomí, že ten dopis psala zrovna pro mě, pro někoho, koho sotva znala. Znamenalo to, že jí na mě opravdu záleželo. Měla v úmyslu mi ho dát, když budu odcházet, ale zemřela dříve a teď tu sedím s dopisem v ruce, který jsem zatím neměla číst.

Sledovala jsem tebe a Harryho hodně podrobně a uvědomila jsem si pár věcí. Věci, které jsi ignorovala nebo se je bojíš sama sobě přiznat. Předstíráš, že tě nic nezajímá a myslíš si, že si tím všechny zmátla. No, mě ne. Vidím přímo skrz tebe, Angelino. Bez ohledu na to, jak moc se to snažíš popřít, vím, že ti na něm záleží, stejně jako mu záleží na tobě. Vím, jak vypadá láska, zažila jsem to. Viděla jsem, jak se na tebe díval, vyzývala jsi ho, byla jsi nepředvídatelná, tvrdohlavá a stejně tak jak se snažil to schovat, to tajně miloval. A teď jsi pryč. Nežádám od tebe moc. O co tě žádám je, abys udělala jen to, že si přiznáš, že ho miluješ. Já vím, že ano. Nelži sama sobě, to je moje rada. Přiznej si pravdu. Vím, že je Harry komplikovaný mladý muž, ale to je nejlepší část zamilování se do někoho, Angelino, nemůžeš si vybrat. Prostě se to stane. Miluješ ho, že?

NUDE » h.sKde žijí příběhy. Začni objevovat