39. kapitola

3.3K 235 30
                                    

Harry si tiše povzdechl a prsty pravé ruky si protřel už lehce unavené oči. Nad případem Luciuse Malfoye strávil poslední dvě noci, téměř nespal, jak se urputně snažil přijít na způsob, jak z toho Malfoye staršího vysekat, z čehož Draco nebyl nadšený. Tedy... Byl rád, že se mu Harry snaží pomoci, ale nerad se díval, jak bystrozor nespí a celou noc jen čte. Spisy, záznamy z minulosti, nové svědecké výpovědi. Hledal každou skulinku, kterou by dokázal použít ve svůj prospěch. Jenže měl pocit, že nikdy nenašel nic dostatečně silného, co by Luciusovi pomohlo ven z Azkabanu.

Nenápadně vzhlédl od již pomačkaných papírů a prohlédl si pomalu se zaplňující síň. Očekávalo se plno, přímo narváno k prasknutí, ale hlídka venku dolů nepouštěla každého, proto se kouzelníci trousili pomalu, jak ne každý prošel.

Když poté Harry vzhlédl ještě výš k balkónům, našel si jeho pohled ten Dracův plný nervozity a očekávání. Usmál se na něho, a když mu blonďák úsměv vrátil, odtrhl od něho oči a znovu si prohlédl výslechovou místnost. Stále totiž moc dobře nedokázal uvěřit, že za chvíli v křesle bude sedět Lucius Malfoy, smrtijed a pravá ruka Voldemorta a on ho bude hájit, aby mu pomohl na svobodu. Co všechno dokázala mít na svědomí láska, bylo až nemožné.

S trhnutím se probral z myšlenek až ve chvíli, kdy se zavřely obrovské dveře s tlumeným bouchnutím a místnost naprosto utichla. Bočním vchodem do síně vešli poslední tři zbývající členové Starostolce, kteří ještě neseděli na svých místech. Vedení ministerstva v čele se samotným ministrem kouzel, momentálně zastávajícím i samotné předsednictví Starostolce, se postavilo do čela dřevěných lavic a ke stání se postupně přidal každý v soudní síni.

Kingsley Pastorek pohledem přelétl po místech, kde očekával lidi, jejichž dnešní aktivita u soudu velmi ovlivní konečný výsledek. Jeho tmavé oči se zastavily především na dvou osobách - Harrym Potterovi příslušícím ke straně obhajoby a jeho staré známé Alici pyšnící se v přední řadě určené žalobcům. Jen dlouholetý trénink sebeovládání mu zabránil v drobném úšklebku, když si v duchu představil, jaký šok to pro milou Alici bude, až uvidí, kdo se stal Luciusovým hlavním obhájcem.

„Posaďte se," vyzval hlasem zesíleným kouzlem všechny přítomné. Vlna šustění a šoupání na okamžik přerušila ticho v síni. „Starostolec zahajuje opětovné právní řízení ve věci ministerstva kouzel proti obžalovanému Luciusi Malfoyovi. Přelíčení se koná v důsledku nově objevených důkazů, jimiž může být zmírněn rozsudek ze dne 18. července roku 1998 vynesený Starostolcem. Prosím, předveďte obžalovaného," pokynul rukou ke dveřím, jež záhy dva z ministerských zřízenců otevřeli, a přítomným sedícím v nejnižších řadách se už teď naskytl pohled na muže, jehož osud se dne v síni bude projednávat.

Tlumené cinkání okovů na Luciusových rukách se v nastalém tichu zdálo mnohem hlasitější, než ve skutečnosti bylo. Rozléhalo se atmosférou plnou napětí a očekávání. Lucius Malfoy vkročil do soudní síně v celé své kráse. Kdysi půvabný vzhled muže kazil špinavý a prošoupaný vězeňský hábit, nezdravě vystouplé lícní kosti i neobvykle hubené paže, vůči jejichž zápěstím působily masivní okovy zcela enormním dojmem. Přestože šedé aristokratické oči byly neobvykle zapadlé ve svých důlcích a masné přespříliš dlouhé vlasy lemovaly znavený a sešlý obličej, stále z muže čišela nevídaná hrdost a nezlomnost. Jeho vzpřímený postoj a snaha kráčet s bradou nahoře vyvolala hořký škleb na mnoha tvářích včetně té, která proces sledovala z jednoho z balkonů určených veřejnosti.

Po Luciusově boku do místnosti vpluli dva mozkomoři, každý z jedné strany. Plnili svou úlohu vůči ministerstvu a doprovázeli vězně do soudní síně, aby zajistili potřebnou bezpečnost. Jakmile trojice stála v síni, zřízenci masivní dveře opět uzavřeli a usadili obžalovaného do křesla před tribunál. Sotva se Lucius posadil, ze země vyjela dvojice okovů, která připoutala jeho dolní končetiny k nohám křesla. Podobná dvojice okovů vystřelila i jeho opěrek a za paže přitáhla muže do křesla, přestože jeho ruce už jednou spoutány byly.

Potion Secret | Drarry (CZ) ✓Where stories live. Discover now