1. kapitola

5.8K 360 55
                                    

Bylo dobrých deset hodin ráno, když na ministerstvu kouzel vypukl šílený chaos, který vyvolal požár ve spodních částech budovy. Nikdo nevěděl, co se stalo, ale každý slyšel jen slovo oheň a následný požární poplach.

Tímto chaosem byl doslova donucen se proplétat ještě rozespalý mladý muž v modrých džínsech a bílém tričku se sakem, které na sebe rychle hodil, aby se podle instrukcí dostal na ministerstvo včas. Zpráva, která mu byla doručena, byla rychlá a stručná, ale nic prakticky neprozrazovala. I tak musel ale rozkaz uposlechnout a vyhrabat se po noční službě z postele, i když šel spát jen před třemi hodinami. Osobně tomu říkal zákon schválnosti, který se ho držel snad už od školy. Ron by mu určitě dal za pravdu.

Se zívnutím vyčkal, než se přivolaný výtah před ním otevře a následně proklouzl dovnitř, aby mohl zmáčknout tlačítko s nápisem ministr. Ani pořádně nevěděl, kdy tu tuhle vymoženost nainstalovali, ale hodila se. Potřásl nad tím hlavou a po tichém cinknutí oznamujícím cíl jeho cesty vystoupil do tentokrát úplně prázdné chodby.

S povzdechem si prohrábl už tak rozcuchané vlasy, které nestačil urovnat a ani na to neměl náladu či energii a teď už pomalou chůzi se přesunul před dveře ministrovy kanceláře. Po krátkém zaváhání zvedl ruku a klouby prstů lehce zaklepal o kvalitní tmavé dřevo, načež po tichém vyzvání vstoupil dovnitř útulné kanceláře.

Za masivním stolem podle očekávání na něho čekal Kingsley Pastorek - ministr kouzel a zároveň jeho nadřízený. Na rozdíl od Harryho ale vypadal velice odpočatě.

„Stalo se něco tak zlého, že to vyžaduje moji přítomnost po noční směně?" zeptal se pomalu Harry a ze zvyku zvedl ruku, aby si posunul brýle na nose. Následně ji ale opět nechal klesnout ke svému boku, protože na žádné obroučky bříšky prstů nenarazil. Brýle už byly minulostí.

Ministr se smutně pousmál. „Promiň mi to, Harry, ale dospíš se jindy. Teď tě tu potřebujeme. Posaď se, prosím," pokynul rukou k pohodlně vypadajícímu křeslu na druhé straně stolu. Vyčkal, až se černovlasý muž usadí a pak teprve pokračoval: „Dnes ráno jsme tu měli... menší nehodu. Možná jsi už něco zaslechl na chodbě," smířlivě se na Harryho podíval. „Vybouchla jedna z tajných místností dole."

Černovlasý se zatvářil překvapeně. „Jo, něco jsem zaslechl. Teda jen něco o požáru, ale nevěděl jsem, že jde o ty místnosti dole. Kromě vás nikdo pořádně neví, co tam dole je. Co se stalo?" položil znovu otázku doufajíc ve větší podrobnosti. A taky doufajíc v informace, proč kvůli tomu výbuchu byl vytažený z postele zrovna on.

Kingsley si tiše povzdychl. „V jedné z těchto místností už několik měsíců pracoval výzkumný tým vedený Dracem Malfoyem. Dostali za úkol vyrobit jistý lektvar, o který jsme po válce začali usilovat. Přesné požadavky jsem jim zadal dokonce já sám. Všechno šlo podle plánu, vývoj se postupně posouval kupředu, ale dnes se něco zvrtlo. O výsledku už jsi částečně slyšel sám - vznikl zde rozsáhlý požár a co nezničil samotný výbuch, zlikvidoval on. Pan Malfoy i jeho dva spolupracovníci jsou teď v péči naše ministerského lékouzelnického týmu a mimo jiné přiotráveni výpary, které se při výbuchu uvolnily."

Harry naslouchal pečlivě novým informacím, jak ho v bystrozorském výcviku učili a zároveň už trošku analyzoval nastalou situaci. Bez toho, aby o tom informoval ministra, si jen ale jako první pomyslel, že ačkoliv se s Malfoyem stále nemuseli - už to bylo lepší než na škole - tak ten parchant byl až moc precizní, co se lektvarů týkalo i při jejich hodinách v Bradavicích, na to, aby dělal chyby. On nikdy v lektvarech nedělal chyby. V nich vždy exceloval.

Upřímně byl ale překvapený, že zrovna Malfoy pracoval na něčem tak tajném, že o tom věděl jen Pastorek. A pár dalších, mezi které Harry nepatřil. Do dnes.

Potion Secret | Drarry (CZ) ✓Where stories live. Discover now