25. kapitola

4.4K 285 44
                                    

Černovlasý bystrozor vystoupil z výtahu a klidným krokem se rozešel chodbou vstříc dveřím téměř na jejím konci. Cítil se podivně unavený z toho, jak mu bylo ještě zakázáno se dnešní pondělí a zítřejší úterý vrátit do plného pracovního nasazení. Hermiona byla dnes ráno na kontrole neústupná a navíc s jejím vynadáním, že ruku určitě nešetřil, si vysloužil ortézu na další dva dny minimálně. Nebyl z toho nadšený. A Pastorek radostí také neskákal, když mu prodlouženou neschopenku předkládal. Nezbylo mu ale nic jiného, než souhlasit, i když ho ve službě již postrádal.

Díky návštěvě u vedení se ale rozhodl využít situace a podívat se za Dracem do laborky. Od jejich rande se přes víkend neviděli, díky čemuž Harry zjistil, že blonďáka ve svém životě zřetelně postrádá. Co chvíli na něho myslel a měl chuť ho navštívit, když konečně věděl, kde bývalý Zmijozel momentálně bydlí. Jako pravý gentleman ho totiž po jejich schůzce doprovodil až před bytový dům, kde ho nenechal zmizet uvnitř, dokud se nenabažil dosyta blonďákových rtů.

Potřásl s úsměvem hlavou. Vzpomínky byly krásná věc, ale rád by si znovu osvěžil paměť.

Proto také v dlani sevřel stonek od červené gerbery a tiše klouby prstů zaklepal o příslušné dveře. Následně tahem za kliku vešel do bublající laboratoře.

Zvuk otevírajících se dveří přiměl Draca odtrhnout zrak od přísady, jíž se právě věnoval a kterou s obezřetností krájel na potřebné kousky. Po tváři se mu rozlil široký úsměv, když se ohlédl a spatřil v laboratoři Harryho. I bystrozor se na něj už z dálky usmíval, a tak mu bylo hned jasné, že přišel za ním. O pravdě vypovídal i fakt, že Harry zcela neobvyklým způsobem přehlížel Bena, jenž se k černovlasému po zaregistrování jeho příchodu také otočil, a dokonce jej pozdravil mnohem dříve, než Draco. Jeho nadšené ahoj se však setkalo jen se zasněnou odpovědí, při které se na něj Harry ani pořádně nepodíval.

Místo toho jen s květinou, která mu visela v dlani květem dolů, přešel ke krátkovlasému. Tam se jeho úsměv ještě rozšířil. „Ahoj," vyslovil pozdrav a doplnil ho polibkem na Dracovy rty. Až poté mu předal květinu.

„Ahoj," odpověděl mu tiše blonďák a uculil se, rád, že má Harryho zase u sebe. Už zcela klasicky si přičichl ke květině, kterou mu bystrozor donesl. „Děkuju," zamumlal okouzleně.

Ben na celou scénu před sebou zíral s otevřenou pusou. Nemohl uvěřit tomu, co právě viděl! Vážně se tu políbili? A to se mu ani jeden z těch dvou neobtěžoval něco předem říct! Proč se sakra nepochlubili, že už pokročili tak daleko? Když překonal prvotní šok, pusu zase zavřel, avšak ne na dlouho. Svými následnými slovy totiž propíchl pomyslnou bublinu, která se kolem Draca s Harrym utvořila. „No to si ze mě snad děláte srandu?!"

Druhý blonďák v místnosti se jen otočil za jeho hlasem, načež poté provinile sklopil hlavu a sám pro sebe se uculoval, když si uvědomil, jak ještě před chvílí zcela zapomněl na to, že v místnosti není s Harrym sám.

Harry se jen široce usmál. „Promiň, Bene. Je to docela čerstvé i pro nás dva, takže... Nějak nebyl čas, ti o tom říct," pokrčil rameny.

Dlouhovlasý blonďák nespokojeně mlaskl, ale přesto dvojici před sebou věnoval drobný úsměv. „Vy jste mi ale případi," pokroutil nad nimi hlavou. „Ale sluší vám to spolu," zasmál se poté.

„Díky, Beny," usmál se bystrozor, načež se zadíval na Draca vedle sebe. Chvílemi stále nedokázal uvěřit, že jsou opravdu spolu.

„Děkujeme," ozval se i bývalý Zmijozel a stejně jako Harry se na Bena usmál.

Potion Secret | Drarry (CZ) ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat