13. kapitola

4.3K 352 54
                                    

Draco s Benem v závěsu kráčel po ministerských chodbách tak rychle, jak jen mu to stále ještě ne úplně uzdravená noha dovolovala. Druhý blonďák se taktně přizpůsobil jeho pomalejšímu tempu a společně se ze sklepení nechali vyvézt do jednoho z vyšších pater, kde se nacházel sklad. Aby se k němu však dostali, museli přejít téměř na druhý konec nekonečně dlouhé chodby a bylo by se jim to i povedlo, kdyby je nezastavily dva bolestně známé hlasy hádající se za rohem.

„Kolikrát vám to mám ještě říct! Nebyl jsem tam, mám na to i alibi! To, že se ten parchant chce mstít a chce to svést na mě, to není můj problém!" ohradil se hlasitě Harryho hlas, který už pomalu začal ztrácet na trpělivosti.

„Někdo to udělat musel! Možná je zavřený na psychiatrii, ale není na tom tak špatně, aby viděl přeludy! Ty máš jediný štěstí, Harry, že nám jeho léčitel zakázal použít veritasérum!" pěnil Pastorek. Nemohl si být stoprocentně jistý Harryho vinou, ale ať už mladý bystozor chtěl, nebo nechtěl, svým názorem se k ní přikláněl. Nikdo jiný, s kým měl Gabriel problém, by si to nešel vyřídit vlastnoručně jako nějaký mudla.

Pravda byla, že Harry na veritasérum nepomyslel, ale nehodlal se ani tak přiznat, když ho léčitel zakázal. „Říkám vám, že já to nebyl! Nemám zapotřebí někoho zbít skoro až do bezvědomí! Jak vám to mám ještě dokázat! Rodriguez se chce jen mstít! Vy jste nepřišel jako první do Dracova pokoje u Munga, abyste viděl, co jsem mu překazil, sakra!"

Draco na sobě ucítil Benův intezívní pohled, ale nehnul ani brvou. Jen na sucho polkl a pečlivěji se zaposlouchal do rozhovoru za rohem. Pastorek Pottera očividně podezírá, že zmlátil Gabriela. Ale kdy? A proč? Nelíbilo se mu to už jen proto, že v jejich divokém rozhovoru padlo i jeho jméno a narážka na to, co se mu u Munga stalo.

„Ve spise jsi uvedl, že šlo o fyzické napadení, a pravděpodobně ne nikterak vážné, když i léčitelka Weasleyová zapsala, že na tom byl pan Malfoy mnohem hůře po psychické stránce, než po fyzické. Už za to, jak nepřiměřeně jsi tehdy jednal, jsi dostal dvoutýdenní vyloučení. Ty... ty buď rád, že i kdyby se prokázalo, že nám pan Rodriguez říká pravdu, tak že se na věc bude pohlížet jako na osobní spor, protože jsi momentálně mimo výkon práce!" Z ministrových očí stále šlehaly plamínky vzteku, ale podařilo se mu silou vůle zklidnit svůj hlas. Vždycky když přišlo na kombinaci Potter a Malfoy, byly z toho problémy, ale ani v nejhorším snu by jej nenapadlo, že to bude platit i tímto způsobem.

„Jistě! Protože ani Hermiona neviděla to, co jsem viděl já! A kdybych nepřišel, mohl na tom být daleko hůř fyzicky i psychicky! Můžete být rád, že byl schopný ihned znovu nastoupit do práce!" křičel Harry rozzuřený tím, že všichni na incident u Munga nahlížejí, jako by se téměř nic nestalo! A to, že on dal tomu šmejdovi za vyučenou, to se zase bude řešit možná i týdny! „Jak mi něco chcete dokázat, když jsem tam ani nebyl! Mám na to alibi, tak se jich zeptejte! Nikdo jiný, než Rodriguez, mě tam v pátek dopoledne neviděl, nepřijde vám to divný?!"

Ben sklopil hlavu k zemi a litoval, že nemá rozpuštěné vlasy, aby se za ně mohl skrýt. Už pochopil Harryho vzkaz po Dracovi. On to opravdu udělal ten idiot! Nenápadně se z boku zahleděl do tváře bledému blonďákovi vedle sebe. Určitě mu to muselo taky dojít...

Dracovy čelisti byly pevně semknuté k sobě. Doufal, že se ve svém úsudku plete a ten idiot Potter neudělal to, o čem si myslí, že udělal! Vždyť je to tak očividné! Proč jinak by se v pátek sebral a málem od něj utekl, sotva mu potvrdil, že problémy s Gabrielem měl už dlouho? Nevěděl, jestli být naštvaný, nebo poctěný. Potter se za něj porval, na druhou stranu to také podle všeho přehnal a zbytečně si zakládal na další problémy. Přesto se Draco neubránil příjemnému hřejivému pocitu, který mu se rozlil hrudí díky Harryho činu.

Potion Secret | Drarry (CZ) ✓Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora