2. kapitola

4.9K 351 47
                                    

Harry podmračeně přehodil v ruce několik papírů, kam si zapsal výpovědi od Malfoyovy kolegyně. U ní zrovna moc štěstí neměl, protože v době výbuchu přicházela ze skladu, takže mu nemohla říct do detailů, co výbuchu předcházelo. Věděla jen, že Draco byl přímo v laboratoři u jednoho z kotlíků, když odcházela. Svého druhého kolegu zahlédla u stolu s přísadami na druhé straně místnosti. Poté už nic nevěděla.

Byla to škoda, protože co se dozvěděl, tak ona jediná byla na tom tak dobře. Toho Rodrigueze okamžitě převezli kvůli podezření na trvalou slepotu - chudák chlap.

Proto teď jeho kroky vedly na ministerskou ošetřovnu, kde měl být ještě stále přítomný Malfoy, o jehož stavu zatím nevěděl nic. Doufal, že alespoň on by mu mohl objasnit několik věcí. Už jen to, co Malfoy vyvíjel za lektvar s Harrym pěkně zamávalo a protože byl vedoucím týmu, musel o všem vědět nejlépe.

S nepříjemným pocitem zaklepal klouby prstů na dveře ošetřovny a bez vyzvání vstoupil do celkem malé místnosti se čtyřmi postelemi. Pohled mu ihned padl na bledého blonďáka na jednom z lůžek naproti dveřím s obkladem na čele a vzadu na krku. Nevypadal moc dobře - což Harry i očekával.

Dracova hruď se divoce zvedala, jak se snažil hlubokým dýcháním oddálit další nápor zvracení. Od chvíle, co lékouzelník Brown odešel, už stihl kbelík použít dvakrát a teď ve velice krátké době po druhém kolem znovu cítil, jak se blíží chvíle, kdy z něj vyjde další várka. V duchu léčiteli děkoval za to, že kyblík začaroval tak, aby obsah okamžitě mizel. Aspoň nedráždil své tělo ještě tím, že by byl nucen čichat nevábivý zápach a sledovat břečku, která představovala obsah jeho žaludku.

Po čele mu tekl studený pot, ale on neměl nejmenší sílu si jej stírat. Bylo mu příšerně zle. Zrovna ve chvíli, kdy se jeho tělo stáhlo v další křeči a on znovu zabořil hlavu do kýblu, stihl také zaznamenat něčí příchod na ošetřovnu. Myslel si, že se za ním vrátil léčitel Brown, avšak jakmile zaslechl známý uštěpačný hlas, došlo mu, že se ve své domněnce spletl.

Harry znechuceně odvrátil pohled a počkal, než se blonďák vyzvrací. Naštěstí se mu z toho zvuku nedělalo zle, takže nemusel ošetřovnu opouštět.

„Nikdy jsem si nemyslel, že tě uvidím zrovna v takovém pěkném stavu, Malfoyi," nedokázal si odpustit poznámku na blonďákovu adresu. Vídali se jen na poradách a výjimečně, ale i tam se jejich rozhovory nesly v podobném duchu, když spolu museli komunikovat.

„Tys mi tu vážně chyběl, Pottere," zahuhlal Draco a ručníkem, který mu také podal před svým odchodem pan Brown, si otřel ústa. „Přišel ses bavit mým pošramoceným zdravím?" jízlivě se ušklíbl, ale jeho hlas nezněl tak výsměšně, jak chtěl.

Harry se pousmál. Ačkoliv mu nebylo nejlíp, pořád dokázal mít na něho svoje jízlivé poznámky. „Vlastně ani ne. Jdu kvůli tomu výbuchu. Potřebuju tvoji výpověď ohledně toho, co se stalo a co tomu předcházelo," pozvedl ruku se složkou a lehce s ní zamával.

„To je hezký, ale pro změnu potřebuju klid. Jestli nechceš mít poblitý nohy, tak bych být tebou šel," nakrčil Draco nos a posunul si nazpátek studený obklad za krkem, který mu lehce sjel, když se před chvílí vymrštil, aby se vyzvracel.

Černovlasý bystrozor si povzdechl. „Hele, Malfoyi, kdybych za tebou nemusel, tak za tebou ani nejdu. Potřebuju tvoji výpověď, takhle to při vyšetřování výbuchu, který není tak úplně normální, chodí. Měl by ses s tím smířit," popošel odhodlaně blíže k lůžku, ale zase zůstal ve vzdálenosti, kdy by na něho blonďákův obsah žaludku nedosáhl.

„Pottere..." unaveně si Draco protřel obličej. „Nemohl bys aspoň přijít později? Mně vážně není dobře," upustil na chvíli od svého kousavého jednání a snažil se s důrazností černovlasého muže přesvědčit, že zrovna není ta nejvhodnější chvíle na poskytování informací. Nedokázal se pořádně soustředit, natož potom aby si dokázal vybavit takové věci, na které se Potter zajisté bude ptát. A v neposlední řadě si také potřeboval promyslet, jakým způsobem bude prezentovat příčinu výbuchu. Nesmí říct pravdu. O jeho tajném experimentování se nikdo nesmí dozvědět. Nedopadlo by to dobře, pro nikoho.

Potion Secret | Drarry (CZ) ✓Where stories live. Discover now