43.časť

300 25 2
                                    


Isabella's pov

Otvorila som oči a zasa som sa zobudila v úplne bielej miestnosti, bez dverí.

Keďže všetko bolo biele a svetlo bolo príliš ostré, dala som si na určitú dobu ruku pred oči, no po čase som ju dala dolu.

Keď som konečne dobre zaostrila, všimla som si obrovské zrkadlo na druhej strane miestnosti. Postavila som sa zo zeme a pomaly k nemu podišla.

Pozrela som sa do neho, no nič nezvyčajné som nevidela. Len seba a všetko biele navôkol.

Bella..." keď som znova započula hlas toho dievčaťa, po celom tele mi nabehla husia koža.

„Nie, nie, len to nie." Povedal som potichu, len pre seba. Opatrne som sa otočila, no nikde nikoho. Bola som tam sama. Zatiaľ.

Keď som otočila späť, stála v zrkadle za mnou. Vyľakane som sa otočila a keď som si uvedomila, že nestojí za mnou, došlo mi, že je iba v zrkadle. Opatrne som sa otočila späť k zrkadlu a pozrela sa na ňu.

Prečo ma nenecháš?"

„Musíš ho zachrániť," potichu odvetila.

Ja viem.. viem!" jemne som zvýšila hlas, no nie kvôli tomu, že som bola nahnevaná, skôr som si bola vedomá, že mi nedá pokoj.

„ Viem, že ho musím zachrániť, budem sa snažiť, ale prečo ma nenecháš? Čo som ti urobila, že mi robíš takéto veci?" jemne som zvlykla, na čo sa len bolestne pozrela do zeme. Žeby sa v nej niečo zlomilo?

„Snažím sa ti len pomôcť, Bella."

Pomôcť. Pomôcť?! Ako? Že ma takmer zaškrtíš?"

„Prídeš na to sama," a v tom zmizla. Obzrela som sa za seba, no nikde nebola. A keď som sa pozrela spätne do zrkadla, uvidela som seba, v bielych šatách. No nebola to jediná nezvyčajná vec. Z chrbtu mi rástli krídla. Poriadne som zažmurkala a bola som späť taká, ako pred tým.

Obrátila som sa s tým, že možno nájdem niečo iné, okrem  zrkadla, no hneď ako som sa otočila som pred sebou zazrela ryšavé vlasy.

„Keď ho nezachrániš, skončíš ako ja," nechápavo som sa na ňu zadívala a v tom ma neskutočne začal bolieť žalúdok. Chytila som sa za brucho , no dotkla som sa teplej červenej tekutiny. Pozrela som sa dolu a všimla som si, že z brucha mi tečie krv. Pohľad mi padol  na to dievča, ktoré tam len tak stálo a nič nerobilo. Začala som sa obzerať všade navôkol a pohľadom som opäť zablúdila k zrkadlu. No v tom zrkadle som nebola sebou, bola som ňou. Mala som ryšavé vlasy, biele šaty a bolestne som sa držala za brucho, zatiaľ čo ona stála za mnou v mojej podobe. A keď som zrak odvrátila od zrkadla, opäť bola sama sebou.

Slzy sa mi spustili po lícach, pretože som začala dostávať nesmierne bolestivé kŕče do brucha. Poriadne sa mi zatočilo v hlave a spadla som na zem.

„Čo mi to robíš?" potichu a zaplakane som sa jej opýtala, stále držiac brucho.


„Čo mi to robíš ?!Čo som ti urobila ?!" vlna emócii sa zo mňa nejako musela dostať von, preto som nesmierne začala kričať. Miešal sa tam strach, bolesť, beznádej a samota. Zatvorila som oči a poriadne a hlboko začala dýchať.

____________________


„Isabella, Isabella!" otvorila som oči a uvidela nad sebou Harolda. Ten ani chvíľu nečakal, ihneď ma dvihol a schoval do jeho náručia.

„Nemohol som vás zobudiť. Opäť ste kričali." uvedomila som si, že keď sa jej budem chcieť zbaviť, musím sa mu s tým zdôveriť.

„Stále sa mi sníva o jednom dievčati , Harold. Vraj ťa musím zachrániť, inak zomrieme obidvaja. Stále sa ma pokúša zabiť. V- videla som ju v zrkadle, aj seba. Najprv sme sa rozprávali , no potom zmizla. Povedala, že keď nás nezachránim, skončím ako ona. N-niečo sa stalo, neviem čo, no začalo mi krvácať brucho. Keď som sa pozrela do zrkadla, ja som bola ona a ona bola mnou. Dokonca som sa raz videla ako anjel, Harold. " zaplakane som povedala, na čo sa mi aspoň o čosi uľavilo. Pocítila som, ako Haroldovi po celom tele nabehla husia koža, na čo som len zdvihla hlavu.

A ako vypadá?" opatrne mi položil otázku.

Má dlhé ryšavé vlasy a pehy. Keď som ju videla prvýkrát, mala zelené oči, no teraz a včera už ich mala biele. Také biele, že som v nich videla aj svoj odraz." Harold len začal prudko dýchať, čo ma skutočne vyľakalo a donútilo odtiahnuť sa od neho. Uvidela som v jeho očiach zmätok a strach zároveň. Nechápavo som sa na neho pozrela na čo len silno pregĺgol.

„Claire..."

Také napínavé ukončenie časti, ale nebojte sa, v stredu bude ďalšia :D Tak dúfam, že sa vám to zatiaľ páči.. Keď sa vám niečo nepáči, napíšte mi to, kritika sa u mňa cení, aspoň budem vedieť, na čo si dávať pozor :D Samozrejme budem rada ak mi napíšete aj čo sa vám páči :) 

Ly

Only angel (H.S)Where stories live. Discover now