14.časť

411 30 6
                                    

           

„Harold ," poriadne som sa nadýchla a pokračovala , „ musíte vstať, inak..inak zomriete." Bol taký slabý, ako len od neho môžem chcieť aby sa postavil? Nedokázal mi ani odpovedať na otázky, len sa mi díval do očí.  No pomaly začal strácať vedomie.

„Nie, nie,nie Harold! Pozerajte sa mi do očí. Nezatvárajte ich. Prosím." Moje oči sa naplnili slzami, no nenechala som ich utiecť. Nemôže vedieť, že som stratila nádej. Nemôže vedieť , že som to vzdala.  Musí si byť istý, že verím v to, že ho zachránim. Chytila som ho za ruku, ktorú som začala jemne ťahať smerom ku mne, na znak toho, aby sa aspoň trochu postavil. Ale vôbec to nefungovalo. Ani trochu sa nepohol. Nedokážem to sama. Oprela som sa o jeho hruď a nechala slzám voľný prechod. Aspoň tak sa mi uľavilo. Naposledy som mu zašepkala "prosím" a čakala, čo bude ďalej.

Harold mi stisk opätoval. Zdvihla som hlavu aby som sa mu pozrela do očí.  Nevidela som v nich len smútok a bolesť, ale aj odhodlanie na prežitie. Druhou rukou sa dotkol môjho ramena, za ktoré sa slabo oprel, aby sa mohol vydvihnúť. Chytila som ho pod ramená, aby sa mu ľahšie vstávalo . Celý čas vydával bolestné vzdychy. Ani som nechcela vedieť, ako ho to musí bolieť. Rýchlo som ho chytila za bok, on si ruku prehodil cez moje plecia. Tú som mu chytila tiež.  Takmer celú váhu preniesol na mňa, čo bolo pre moje nohy zo začiatku menší šok, no potom si na to zvykli.

 

Bože, jeho ruka vyzerá hrozne. Mihnutím oka som sa mu na ňu pozrela. Takmer som sa potkla, keď som zbadala kus mäsa, trčiaci z jeho ramena. Pridala som do kroku, aby sme tam čo najrýchlejšie boli. No zámok bol ešte ďaleko.

 

KONEČNE!  Zadychčane som vyrazila dvere do zámku a utekala do jedálne, kde sa nachádzala menšia pohovka. Opatrne som Harolda zložila na pohovku , pričom som neustále rozmýšľala nad tým, kde tu je kuchyňa! Potrebujem mu to nejako ošetriť.

Rozbehla som sa smerom do tanečnej sály. Pozorovala som každý kútik miestnosti a dúfala, že niekde nájdem dvere, ktoré by viedli do kuchyne. Smerom k otrokárni sa nachádzali dvere, ktoré som si všimla až teraz. Zašprintovala som ku nim a rýchlo ich vyrazila. Je to kuchyňa!

„Ďakujem, ďakujem!" Keby ma teraz niekto videl, mal by ma za blázna.

Prehľadávala som všetky police a skrínky, aby som našla lekárničku. Zostala mi už len posledná skrínka. Keď v nej nič nebude, neviem čo budem robiť. Pomaly som ju otvorila , pričom som prižmúrila oči. Jej vŕzganie mi spôsobilo menšie zimomriavky. Lekárnička! Keď som ju zbadala, vzala som ju do rúk a ponáhľala sa k Haroldovi.

Opatrne som roztrhala tričko, čo mi umožnilo pohľad na jeho nádherné telo. Myslím, že opatrné zobliekanie trička cez hlavu by bolo zbytočné. Nechcela som mu spôsobovať bolesť.

Tá ruka vyzerala naozaj hrozne. Neváhala som ani sekundu a rýchlo som mu ju začala ošetrovať. Vytiahla som obväz, ktorý som opatrne obviazala takmer okolo celej ruky.  Medzitým Harold vydával nezrozumiteľné zvuky, z ktorých som neskôr začala byť aj mierne nervózna. Snažím sa, aby to nebolelo, no inak to nejde.

Keď to bolo hotové, sadla som si na zem a oprela sa o pohovku. Bože, jemu tu ide o život a ja som nervózna len z maličkého mrmlania. Som ja ale hlúpa. V tom ma však Harold chytil za ruku. Strašne som sa ho zľakla, pretože som nevedela, že sa prebral. Tak veľmi som sa mu chcela ospravedlniť, ale myslím, že som nič zlé neurobila. Dobre, viem, že som tam mala zakázané ísť, ale on takto reagovať nemusel.

Celý čas som mu hľadela do očí, pretože som cítila, že sa snaží niečo povedať.

„Ďa-ďakujem." Chrapľavým hlasom povedal a otočil hlavu do druhej strany. Oči sa mu zatvorili a stisk v ruke zoslabol. Ani neviete ako som sa zľakla. Hneď som vyskočila na nohy a snažila nájsť jeho pulz. Chvalabohu, len zaspal. Nech oddychuje, potrebuje to.

Zostala som pri ňom sedieť, dávajúc pozor na jeho vážny stav. Pre istotu som ho ešte chytila za ruku, oprela sa o pohovku . Chvíľu som ešte premýšľala, ale myšlienky moju hlavu zaťažili tak veľmi, až som zaspala.

Naozaj prepáčte, že ju pridávam takto neskoro, ale mala som úplne nabitý týždeň ..A prepáčte, že je taká krátka, ale som úplne unavená, dnes som bola v Košiciach a som psychicky zrútená z Game of thrones... Takže o 3 dni nová časť :) Užite si prázdniny pokiaľ ešte môžte, lebo za chvíľku už končia :(

Only angel (H.S)Where stories live. Discover now