Capitolul 36

7.3K 392 69
                                    

-Vrei sa te opresti?! o intreb pe fata cu par roscat ce era rosie de la atata ras. Acum inteleg de ce nu ar fi trebuit sa-ti spun!

-Am inteles...dar...huh, Doamne, nu mai pot! Inspir, expir! Huh, gata!

-Deci...de ce am venit in biroul lui Matt?

-E antifonic, asa ca nu ne pot auzi. Mask, sa stii ca tot nu imi prea place ce s-a intamplat!

-Vrei sa detaliezi? spun dandu-mi ochii peste cap. S-au intamplat destule zilele astea.

-Christian, regele temut al vampirilor, a fost otravit cu una dintre cele mai rare plante din lumea supranaturalului. Dar lasam asta la o parte. Pun pariu ca el stie ca l-ai sarutat!

-Ca ce?!

-Stii tu...

-Nu, nu stiu! I-am facut respiratie artificiala! Tu ai spus!

-Tot ce tine de atingerea buzelor unor persoane se numeste sarut! Dar sa vorbim la modul serios. Nu-mi place cum stau lucrurile.

-Detaliaza. ii spun, vazand ca chipul ii lua o mina serioasa.

-Nu am fost niciodata in in taramul vampirilor, dar am vazut cum arata din amintirile lui Matt. Si mi se pare infiorator. Mi-ai zis odata ca te-ai trezit in camera lui, asa-i? Asta mi-a pus primul semn de intrebare. Datorita blestemului, stii si tu. Chris sigur stie ca tu l-ai sarutat, dar nu a spus nimic. Apoi te-a ajutat in lupta asta de care zici, atunci cand ati fost in haita noastra si in datile pe care le-ai mai pomenit!

-Faci sa para ca-i sunt datoare pe viata! Si ce vrei sa insinuezi?

-Nu mi se pare normal ca el sa faca asta! Stiu ca trebuie sa se comporte frumos, dar asta nu tine de el! Nu poate! De asta nu inteleg...

-Poti sa vorbesti si pe limba mea? Si ai zis ceva de un blestem?

-Tu nu stii? zise fata facand ochii mari. Tu...tu nu stii!

-Ce sa stiu?

-Imi pare rau, Mask, dar e interzis sa vorbim despre asta. Credeam, totusi, ca cu pozitia ta stiai asta.

-Spune-mi tu!

-Nu pot! Intelege ca si prin camera asta antifonica cuvintele ar ajunge la urechile lui.

Judy se agita, foindu-se in scaun. Am ramas si eu tacuta, cautand un alt subiect, desi pofta de taracaneala imi trecu.

-Ati primit si voi invitatia/amenintarea?

-Ha?

-Printesa elfilor da un bal si a spus ca daca eu si regele nu ne prezentam, o sa inceapa un razboi.

Judy chicoti, ca mai apoi sa o priveasca atotstiutoare.

-Gwendolin, deci. Da, am primit-o si noi. Tot cu o amenintare. Stiati ca varcolacii si vampirii sunt singurelele specii pe care le ameninta?

-De ce?

-Pentru ca dragii de Matt si Christian refuza in fiecare an sa participe la balul asta.

-Iar, de ce? Si de ce da acest bal in fiecare an?

-Pai, printesa a mostenit de la mama ei traditia pentru balurile de epoca pe care le adora! Si ei refuza sa faca asta deoarece aceste baluri...ei bine, printesa le-a dezvoltat. In fiecare an, invitatii se duc imbracati doar cu un kimono. Nu chiar un kimono. E un fel de halat lung, cu modele japonezi care lasa talpile goale. Nu te uita asa la mine si mie mi-a zis mama, din ceea ce vorbea cu Luna din fosta mea haita! Asta o sa fie si primul meu an. Asa, si sub halaturi invitatii nu au voie sa poarte nimic. Au totusi un cordon cu care sa si-l stranga pe langa corp, iar femeile trebuie sa poarte parul strans intr-un coc in varful capului. Pentru baieti, mai ales ca sunt cei mai puternici lideri bla, bla, bla, asta e un fel de umilire. Invitatii se imbraca la castelul elfilor, fiecare avand tinuta pregatita. In fiecare an, costumatiile sunt diferite, dar li se adauga magie de elf, incat cica arata atat de bine cum vezi numai in filmele de fantezie. Alta treaba e ca li se fac doua rochii sau costume. Una cu care se imbraca la bal si una care o folosesc la tablouri. Printesa tine ca in fiecare an sa se picteze manual, tot cu magie evident, tabloul cu invitatii. Fiecare specie are doi reprezentanti. Apoi ele se conserveaza in muzeul lor. Eu am vazut o singura data o poza cu Luna dupa unul din aceste baluri. Arata atat de mirific! Avea o rochie moderna, prea moderna pentru acei ani. Asta fusese tema atunci. Nu stiu cum le vin atatea idei, dar imaginea ei inca mi-a ramas in minte.

Aleasa regelui cu coltiWhere stories live. Discover now