Capitolul 4

9K 439 13
                                    


David pro*

Eu si dl. Roseman urcasem din catacombe si acum eram in sufrageria casei. In timp ce discutam despre o a doua mea vizita, ochii imi ramasesera blocati pe scarile ce duceau la etaj. Nu mai stiam ce sa cred. Eram confuz. Toata ziua asta a fost o confuzie. Fata asta e o confuzie. Inainte era fata sport, neclintita, in care se ascundea o putere Dumnezeu stie cat de mare si acum cobora pe scari o alta fiinta, o femeie ce isi arata frumuseata...nu pe toata ce-i drept, pentru ca eu n-am mai vazut o fata asa de frumoasa. Cum puteau forta,frumusetea, rafinamentul si inteligenta sa salasluiasca in acelasi trup?Era imbracata casual. Ce ma atragea la ea???Era transformarea de la Artemis la Afrodita, dar totusi, cum? Cum? Inca un exemplu a unei minuni a Domnului.

 Ma holbasem, cred, incat nici nu am reusit sa fiu atent la ceea ce au discutat ea si domnul Roseman

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ma holbasem, cred, incat nici nu am reusit sa fiu atent la ceea ce au discutat ea si domnul Roseman. M-am trezit cand am auzit-o zicand ,,Daca se mai benocleaza mult in halul asta, nu mai ajunge cu toate membrele intregi acasa!'' si apoi palma grea a lui Michael a facut contact cu maxilarul meu intredeschis.

-Mai bine, draga? ii spune acesta.

-L-ai scapat...de data asta! spune Izabella si iese pe usa, nu inainte de a-mi arunca o privire urata. Fata asta chiar ma uraste! Sau mi se pare?

Gandurile mi-au fost intrerupte de vocea dl. Roseman

-In locul tau as avea grija cu gesturile pe care le-as face sau ce as scoate pe gura in preajma ei! Ai grija, David! Serios acum, nu glumi cu ea! Fata mea e rece! E calda si dragastoasa doar in preajma a 3 persoane! Atat! In rest fata de toti e ca un munte. Nu, nu ca un munte...sau da....nu stiu...ca un munte ce s-ar ridica si te-ar zdrobi intr-o secunda! In fine si eu as avea probleme, daca ar afla Izabella ca iti spun atatea...cateodata si mie imi e frica de ea...

El chicotea, dar eu simteam fiori reci pe sira spinarii. Ce avea fata asta atat de infricosator de ma facea sa tremur? Daca asa vrea sa jucam, foarte bine! O sa vada ea la urmatoarea noastra intalnire in catacombe!

Iza pov*

Am iesit nervoasa din casa datorita lui David. Cum adica sa stea si sa se holbeze la mine ca si cum as fi o piesa expusa la Luvru?! In fine, azi e o zi aglomerata. Am demarat in tromba spre facultate. Am uitat sa mentinonez acest aspect? Pai...inafara pregatirii mele ca vanator, trebuie sa am si o viata ca a celorlati oameni, ,,un paravan''-eu asa consider. Nu imi doream sa devin, ca ceilalti, tot felul de medici sau profesori universitari. Nu. Eu, fata paralela cu lumea lor, cu lumea ce lor li se pare normala, studiez la doua facultati: Criminalistica si Psihologie. Am fost singura din toata promotia care macar s-a gandit la asta! Mda...pareri si pareri care putin ma intereseaza au aparut: ,,Ce sa caute o pisicuta ca tine in poligon?''; ,,Cum ai putea tu sa tii o arma in mana?''; ,,Daca tu ai fi in stare sa omori pe cineva, eu sunt regina Angliei'' etc. Chiar ma plictiseam. Imi venea sa ma duc, sa-mi iau pistolul, pe care mama nu ma lasa sa-l iau cu mine, si sa ma duc sa-l ciuruiesc pe Jack (perspectiva autoarei:unele personaje sunt inspirte de persoane din viata mea. Si Jack la fel. Am fost tentata sa ii atribui numele persoanei reale, dar nu am facut asta, deoarece e posibil ca acesta poveste sa fie citita si de persoane apropiate si astfel s-ar ajunge la probleme. De aceea, repet: numele nu fac referire la persoane care le poseda!), Jack fiind colegul meu de clasa din a 12-a si care ,,intamplator'' cum zice el, a aflat unde studiez. Tot timpul se credea cel mai bun, cel mai frumos, cel mai perfect, nimeni nu-i ajungea la nas. Imi era scarba de privirile lui libidinoase din timpul liceului. Cand am aflat ca a dat la Academia de politie am rasuflat cat pentru 10 oameni. De ce? Pentru ca nebunul asta a zis ca o sa vina dupa mine, oriunde, la orice facultate as aplica, numai sa ma enerveze si sa nu scap de el. Pentru o clipa l-am crezut, nu degeaba nebunul e nebun, dar apoi m-am linistit, cand am combarat notele mele cu ale lui.

Nu mi-am dat seama cat m-am pierdut in ganduri, ca am visat cu ochii deschisi si ca am ajuns la facultate. Azi aveam cursuri la Psihologie. Era 11:58, iar cursul incepea la 12 fix. Mai ales ca aveam psihologia comportamentului uman, cu dna. Balker! Da, mama Annei! In timpul liber,era cea mai de gasca persoana, dar la facultate era ,,teroarea Pamantului''. Mai ales ca nu suporta intarziatii! Timp nu mai aveam sa ajung la etajul 3, dar mi-am adus repede aminte de faptul ca banca mea e langa geam, iar langa geam sunt ramurile puternice a unui brad batran ca timpul. Toti erau deja in clase, asa ca probabilitatea ca cineva sa ma vada era redusa. Am zis ca sunt nebuna, dar asta ma poate salva. Si acum chiar am nevoie! Mi-am aruncat repede ochii in jur-nimeni. Asta e sansa mea! Mi-am pus geanta bine pe umar, apoi a inceput distractia. Saream din creanga in creanga cat de repede puteam, ziceai ca ori sunt o maimuta scapata de la zoo ori o descreierata care si-a pierdut mintile. Acum eu si fereastra eram fata-n fata. Am mers usor pe creanga nu chiar asa de puternica, am batut usor in geam, pentru ca July sa ma vada. July era colega mea de banca si era o fata sfioasa, dar de treaba. Cand ma vazut s-a grabit sa-mi deschida fereastra, dar saraca fată avea o față de ziceai ca acum face un infarct. De aceea nu mi-am putut stapani rasul.

-Doamne iarta-ma! Izabella, ce faci?? Cum naiba ai reusit sa urci si sa...lasa-o balta, dar macar nu mai rade ca nu e nimic de ras!

-Buna dimineata si tie, July!

-Mhh...domnisoarelor!

Eram prea absorbite de conversatia noastra de un minut, ca sa ne dam seama ca dna. Balker a intrat in sala.

-Izabella, pot sa stiu ce faci langa geam si de ce e deschis? spune cu o voce neutra.

-Amm....doamna...geamul a fost intredeschis si cand am vrut sa-l inchid se intepenise. De aceea l-am deschis de tot, dar cand am vrut sa-l inchid ati intrat dvs...

-Si ia vezi, poti sa-l inchizi acum? *a spus-o cu ironia pe care o foloseste asupra Annei, cand vrea sa o sacaie...s-a prins de miciuna mea rasuflata si mi-a spus asta stiind ca eu o sa inteleg ca ea a inteles. Of! Prea multa intelegere in capul meu!*

-Da, doamna! Ma scuzati!

-In fine, dragi studenti, de astazi ni se va alatura un nou candidat spre ramificarea cunostintelor si definitizarea viitorului. Nu stiu cati ati observat, dar el este deja aici. Numele lui este Christian Grimaldi.

M-am intors sa-mi vad noul coleg, nu ca asi fi foarte interesata de el, dar am simtit un fior rece cand i s-a pronuntat numele. Cand mi-am intors capul, am ramas paralizata. Fizic, cel putin, pentru ca nici daca as vrea n-as putea sa-mi fac constiinta sa taca. Acum era clar de unde venea acel fior ce mirosea a ura si moarte.Era impoisibil, sansele erau 0,0000%, dar se afla in fata mea. Era el...vampirul peste care am dat la mall...vampirul care mi-a facut sangele de vanator sa reactioneze negativ...era...chiar in fata mea si eu..eu.. nu puteam decat sa stau cuminte si sa ascult ce are de bolborosit cu prezentarea lui, in loc sa-mi iau tepusa si sa i-o pot suci in inima aia fara pic de mila si sentimente. Nu-i a buna! Iar sangele imi este pompat in vene de 10 ori mai repede. Cand asta se intampla...se lasa cu vanatai sau distrugeri. Ori cu mine care ma inec in propriul gand de rezbunare, de a deratiza lumea de inca o lichea ca cea imi zambea mie si restul clasei...

-Buna ziua! incepe el. Numele meu este Christian si....


Capitol necorectat! Multumesc tuturor celor ce citesc! Astept si comentarii pozitive sau chiar critici ori sfaturi! Toate sunt binevenite!


Aleasa regelui cu coltiWhere stories live. Discover now