Capitolul 9

9K 448 33
                                    

 Iza pov*

Cum noi am venit cu un taxi la petrecere, David a fost de acord sa ne duca el pana acasa. Oricum trebuia sa vina si el ca sa discutam despre cele intamplate. Nu am mai auzit sa se intample asta in ultimii ani, deci  cred ca tata va convoca Consiliul Vanatorilor. Membrii lui sunt cele sapte familii. Cele mai puternice. Din el fac parte si parintii mei, ai Annei si ai lui David.

Drumul spre casa a fost poleit cu apasatoarea liniste. Anna inca era speriata de cele intamplate, iar David era crispat si el. Era atent la drum, dar privirea lui era in gol, nu se putea citi nimic in ea. Oare e speriat? Sau analizeaza cele intamplate? Sper sa fie a doua varianta. Nu de alta, dar daca fiul celei de-a treia familii este speriat, ce sa mai faca ceilalti? Anna nu intra la socoteala, deoarece ea nu a facut antrenamentele. Bine am zis ,,nu a facut''. Chiar daca, dupa acest incident, parintii ei nu o sa-i impuna pregatirea drastica, dar nu cred ca o sa aiba sanse sa scape, pe putin o sa petreaca 3 ore pe zi cu mine in catacombe. E fiica celei de-a doua familii si o sa o ajut sa ajunga la acest nivel.

Inainte sa-mi dau seama, drumul s-a micsorat considerabil si acum ne aflam in fata casei mele. David a coborat si ne-a deschis mie si Annei portiera. Draguta mea prietena a dat sa fuga spre casa ei, dar am prins-o la timp de mana.

-Si dumneavoastra unde credeti ca plecati?

-...Acasa?

-Schimbati directia, va rog!

A oftat zgomotos si s-a indreptat spre usa casei mele. I-am facut semn din priviri lui David sa vina si el. Si in privirea lui am putut descifra o vaga urma de frica. Le e frica oare de ce o sa zica tata?

Paseam incet pe aleea stramta si incercam sa imi inlatur nodul din gat. Oare si mie imi e frica de ceea ce va zice? Ajungand in fata usii, Anna s-a dat la o parte, ca si cum eu as fi piatra de sacrificiu si am batut. Nu mare mi-a fost surprinderea, ca imediat cum am batut, in prag s-a afisat un vanator nervos, in pielea tatei.

Fiind prima, m-a analizat din cap pana-n picioare, apoi le-a aruncat cate o privire dura celor din spatele meu. S-a dat din usa, facandu-ne loc sa intram si aratand spre sufragerie. Nu stiu de ce, dar ma simteam ca mielul la taiere. Si nu prea cred ca ceilalti simteau altfel.

Ne-am asezat pe canapelele moi, s-au cel putin asa erau. Acum le simteam ca niste pietre sau eventual, niste gauri ce astepta sa se deschida si sa ne inghita ca sa ne trimita la chinul vesnic. Acum mama, care nu stiu cand aparuse, dar se vedea ca era destul de nervoasa si tata stateau si ne fixau mai ceva ca pe tintele din poligon.

-Mai asteptam mult? intreaba mama destul de raspicat.

-Pentru, dna. Roseman? mare greseala a facut Anna. Dumnezeu sa o ierte!

-Niciun ,,pentru'' Anna!

-1. De ce ati venit abia la ora asta? 2. De ce sunteti toti 3? 3. De ce ati intrat toti? 4. De ce aveti sange pe haine? *tata era ciudat de calm. Probabil e doar vremea dinaintea furtunii. Stai un pic, sange pe haine? M-am uitat la David, care avea camasa patata. Nici eu nu eram mai prejos. Doar Anna a scapat fara pete pe rochie. Cred ca ar fi innebunit daca rochia i-ar fi fost distrusa.*

-Ce ar fi  sa va calmati si sa ne lasati sa va explicam cu lux de amanunte?

-Deci, tu si Anna ati plecat la petrecere si apoi...

-Apoi l-am intalnit pe David, iar pana la 12 totul a decurs normal, dar apoi...

 Le-am relatat tot ce se intamplase. Cum am simtit vampirii, apoi cum am vazut o fata insfacata de ei si am sarit la atac. La partea asta, tata si mama s-a incruntat considerabil. Pe parcurs, a mai intervenit si David. Anna cred ca a ramas blocata dupa ce mama a tipat la ea.

Aleasa regelui cu coltiWhere stories live. Discover now