13.kapitola

1.6K 63 4
                                    

Prišla som domov v outfite, ktorý som si vybrala v obchode. Aj ja, aj Max sme boli ovešaní taškami. Nejako som sa rozbehla, keď som si uvedomila ako vyzeral môj šatník predtým.

Neviem či toto bolo to, čo som chcela, ale musela som v prvom rade zistiť čo chcem. Moja hlava niektoré veci nechcela prijať. Mohla som akurát tak dúfať, že sa dá a že ja si dám veci dokopy.

Mala som všetkého pokrk, ale pokračovať bola jediná možnosť. Cesta naspäť nie je a ja len dúfam že všetko nebezpečenstvo je už za mnou.

Bia s hrala v obývačke s Aurorou a keď ma zbadali zostali na mňa pozerať.

,,Si to ty Miranda?" opýtala sa Aurora v šoku.

,,Jasné, len som sa rozhodla zmeniť šatník" zasmiala som sa pokojne.

,,Tak to je vidno." zasmiala sa Aurora.

,,Vy ste sa ako mali?" opýtala som sa ich.

,,Výborne, mami. Vyzeráš krásne, však oci?" povedala a čakala od neho, že jej to dosvedčí.

,,Áno, krásne." povedal a ešte raz po mne letmo prešiel pohľadom. Takto som sa páčila aj sama sebe lenže som mala pocit, že môj doráňaný chrbát priveľmi vystavujem. To je jeden z posledných dôkazov toho, čo som prežila.

                             ********

O pár dní, presnejšie v sobotu, som sa doma v obývačke hrala s Biou. Mala som voľný víkend a takto so ho chcela stráviť.

Bia práve obliekala barbinu a ja som rozkladala domček, aby sme sa mohli hrať.

,,Aký pekný pohľad." povedal niekto odo dverí, ,,Kto by povedal, že Max bude mať takú peknú rodinku."

Stál tam Áron, Maxov brat. V jeho hlase bola cítiť irónia a nevraživosť. Nevedela som čo sa medzi nimi stalo, ale dobré to nebolo zo žiadnej strany. Muselo to byť závažné.

,,Max tu nie je, ak ho hľadáš a neviem prečo si to myslíš." povedala som pokojne.

,, Hľadám práve vás, o to sa neboj. Nikdy som si nemyslel, že môj brat je takto rodinne založený. Predstavíš mi svoju dcéru, Miranda?"

,,Bianca, toto je tvoj ujo Áron." povedala som, aj keď nie veľmi nadšene.

,,Ahoj. Si krásne dievčatko, vieš o tom? Ani nemôžem uveriť, že niečo tak pekné stvoril môj brat. Ale ako to stvoril, tak to môže veľmi ľahko zničiť, však Miranda?" povedal jej milo a posadil si ju na kolená.

,,O čo ti ide? Prečo si sem prišiel? Ak si sa nám prišiel vyhrážať, tak odíď. Nebojím sa ťa."

,,Z tvojej unáhlenej reakcie cítim neistotu. Nemyslím si, že si taká odvážna ako sa tváriš. Každý z nás má nejaký strach a myslím, že ten tvoj držím v rukách."povedal a moja tvár zbledla. Nepáči sa mi. Absolútne sa mi nepáči, čo má zaľubom. Chce Maxovi ublížiť a ako som správne predpokladala cez nás.

,,Bia, poď ku mne." povedala som jej a ona s radosťou zoskočila z jeho kolien. Nepáčil sa jej to rovnako ako mne: ,,Ako som ti už povedala, Max tu nie je. Ak sa s ním chceš stretnúť, príď neskôr." mierne som zavrčala.

,,Mami? Poďme sa hrať." zakňučala malá po mojom boku, ktorá už bola netrpezlivá.

,, Musíme s tvojím ujom niečo vyriešiť. Ostaň tu, dobre?"prikývla a ja som rukou naznačila, aby išiel Áron so mnou. Doviedla som ho do kuchyne a otočila som sa naňho.

,, Pozri, neviem čo sa stalo alebo čo sa deje medzi vami, ale nezaťahujte do toho ani mňa, ani Biu. Si Maxova rodina, a preto s tebou nechcem zle vychádzať." Povedala som falošne. Nepotrebujem mať problémy, keď nemusím.

,,Ja som ťa len prišiel upozorniť. Tvoj chlap nie je ani zďaleka taký čistý a čím neskôr zistíš, čo všetko spravil tým horšie pre teba."

,,O čom neviem? Čo také hrozné urobil Max?" Opýtala som sa a naďalej hrala svoju rolu.

,,On..." Nestihol mi nič povedať lebo do miestnosti vpálil Max a za ním bola Aurora. Max mal v očiach blesky a Aurora sa ho snažila upokojiť. Moc jej to nešlo.

,,Čo tu zas robíš? Ak chceš navštíviť lekára, tak mi stačí povedať! Nemusíš kurva chodiť do môjho domu!"

,,Pokoj, macho. Prišiel som sa porozprávať s tvojou dcérkou, priateľkou a mojou sestrou. Keďže teraz všetky žijú v tvojom všivavom domčeku. Mimochodom máš úžasnú dcéru, bola by jej škoda, nemyslíš?" provokoval ho a Max zareagoval asi ako každý chlap. Dal mu cez hubu. Áronovi sa otočila tvár a keďže bol pri umývadle vypľul doňho krv.

,,Posledné varovanie, braček," povedal s veľkou dávkou odporu v hlase:,, Nabudúce, bez ich prítomnosti, skončíš oveľa horšie. Krotím sa len kvôli tomu, že vo vedľajšej miestnosti mám dcéru."

,,Tak sa kroť ďalej, otecko." Zasmial sa a ja som mala silnú potrebu mu tiež dať cez hubu.

,,Vypadni! Skôr než mi prasknú nervy." Zavrčal a ukázal na dvere. Áron pristúpil k Aurore, dal jej pusu na čelo mne sa pozdravil, očividne spokojný sám so sebou a odišiel.

,,Vy dve tu ostaňte!" zahrmel Max, keď odišiel: ,,Aurora je mi jedno, že to je tvoj brat. Veľmi dobre vieš, že ja ho už nechcem ani vidieť, tak to rešpektuj a stretávaj sa s ním aj s matkou niekde inde. Nechcem ho tu už vidieť." povedal s ľadovými očami a zaťatou sánkou. Nepáčila sa mi táto jeho stránka.

,,Prepáč, braček. Neverila som, že sem príde po tom všetkom. Už to viac neurobím." povedala s neutrálnym hlasom, ale ospravedlnením v očiach.

,,Dobre, môžeš ísť." povedal a ja som sa vybrala za ňou tiež: ,,Ty nie!" zahrmel.

,,Čo máš so mnou?"opýtala som sa dosť pokojne vzhľadom na situáciu.

,,Čo ti povedal?"

,,Len hlúposti, no potvrdil moju teóriu. Vyhlásením Bianci za svoju dcéru si to len zhoršil."

,,Konkrétne, Miranda, konkrétne! Chcem počuť, čo ti povedal!"

,,Že neviem, čo si za bastarda, v skratke, a že si mám dávať pozor."

,,Takže ja som bastard?! Vtipné, počuť to od človeka ako on." zasmial sa ironicky.

,,Pozri, hovorím to dnes už druhýkrát, je mi jedno čo sa medzi vami stalo, ale nechcem, aby si mňa a Biu do toho zaťahoval, jasné? Nechcem ju ťahať do niečoho čo s ňou nesúvisí."

,,Z mojej strany sa toho báť nemusíš. Mojím jediným zámerom je držať vás ďaleko od tohto pokiaľ ste tu."povedal a usmial sa.

,,Tak to aj dodrž, lebo ak sa jej niečo stane vinou tvojou alebo tvojho brata, tak za seba neručím!" povedala som výhražne.

Kým príde SmrťWhere stories live. Discover now