36.časť

363 26 0
                                    

"Mami je to tu! Musíš sa ísť pripraviť!" Zobudila ma s krikom Rose. Usmiala som sa na ňu a vstala. Svadba mala začať o 14:00 takže sme mali doobedie aby som vypadala k svetu.

~~~

"Takže líčenie má na starosti Katherine. Ja si beriem šaty. Bekah výzdobu a posledné prípravy a Cami s Freyou urobíte účes! Rozdelené. Námietky?" Musela som sa zasmiať na organizačnej schopnosti mojej dcéry. Sadla som si do kresla. Rose o chvíľu priniesla šaty. Stále boli nádherné. Ako inak... najprv ma do nich opatrne navliekli. Musela som sa smiať že moju svadbu berú všetci oveľa vážnejšie ako ja. "Nevrť sa. Musím to zapnúť." Karhala ma Cami. Zastala som a snažila sa nenervovat. Stále som však bola ako na ihlách. Aj z radosti ale aj zo strachu. Bála som sa, že sa zase niečo pokazí. Aj keď by sa už nikto nemal objaviť. Aj keď to je možné...

"Tak si sadni a uvoľni sa. A nevrť sa!" Znova ma upozornila, tentokrát Katherine. Usmiala som sa a usadila sa do kresla. Freya a Cami mi začali vytvárať účes.

~~~

"Umelkyňa Katherine má hotovo." Ozvalo sa radostné vypísknutie Kath. "Kaderníčky Freya a Cami tiež." Ozvalo sa spoza mňa. Otočila som sa na Rose a opatrne vstala. "Tak, ako vypadám?" "Si nádherná." Pousmiala sa Rose a opatrne ma objala. "Pripravená?" Prišla sa ma opýtať Rebekah. Prikývla som. Stále som sa trochu klepala. "Neboj. Má to byť tvoj najšťastnejší deň." Povzbudivo sa na mňa Freya usmiala. Baby mali už svoje družičkovské šaty. V tom prišla aj Kate. "Wow." Usmiala sa a objala ma.

~~~

Začala hrať hudba. Tak teraz alebo nikdy!

Povedala som si v duchu a otvorila dvere. Vyšla som s kyticou v rukách. Kráčala som uličkou a obzerala sa na ľudí ktorých som vôbec nepoznala. Až v prvej rade som spoznala Mikaelsonovcov. Prišla som až k oltáru. Nohy sa mi podlamovali ale ustála som to. Usmiala som sa na Kola. Ten sa tiež usmial. Všetci sa postavili. Je totu!

"Dnes sme sa tu zišli aby sme týchto dvoch mladých ľudí spojili v zväzok manželský." No ako sa to vezme. Musela som sa v duchu usmiať. "Kol Mikaelson, sľubujete Sumer Jonesovej že budete stáť pri nej, v dobrom aj zlom. V chorobe aj v zdraví..." "Sľubujem." Usmial sa na mňa Kol. "A vy, Summer Jonesová, sľubujete že budete pri Kolovi Mikaelsonovi stáť v dobrom aj v zlom, v bohatstve aj v chudobe..." "Sľubujem." Usmiala som sa. "Ak má niekto námietky ku tomuto manželstvu nech sa ozve teraz alebo nech mlčí na vždy." Nikto sa neozval. "Teraz vás môžem..." oddávajúci nestihol ani dohovoriť a Kol ma pobozkal. V tú chvíľu sa čas zastavil. Nevnímala som nič a nikoho. Iba nás dvoch.

Vtedy som si uvedomila že nás dvoch nikto a nič, nikdy nerozdelí. Našli sme sa a nikto nám nebude v láske brániť. Aj keď som si toho veľa preskákala vždy tu bol pri mne. Stál po mojom boku a daroval mi nádhernú dcéru. Bola som konečne úplne šťastná...

KONIEC

Lásku neoklamešWhere stories live. Discover now