14.Bölüm: "Taylan, Müzik, Doksanlar"

4.3K 402 54
                                    

Multimedia'da Efdal var! Bölüm şarkımız, Ali Rıza Gündoğdu - Zühtü 

*


Salondan büyük bir çığlık kopunca Taylan gülerek alkışlamaya başladı. Bende kendimi tutamadım ve ona katıldım. Ellerim acıyana kadar Damla için el çırptım. Efdal yenilgisinin ardından yüzünde ki üzüntüyü saklamak için başını öne eğdi. Salonda alkışlar koparken Damla kibirli bir yüz ifadesiyle Efdal'e baktı, ardından da sahanın önüne doğru ilerledi. Efdal bakışlarını yere dikip sahadan çıkmak üzere arkasını döndü ve hızlı adımlarla yürümeye başladı. Bedenci sahaya girip Damla'yı şaşkınlıkla alkışlarken Efdal'in tarafını tutan bazı kızlar homurdanmalar eşliğinde ayaklandı. Erkeklerse Damla'dan oldukça etkilenmiş görünüyordu çünkü bağırarak tezahürat ediyorlardı. Damla'nın adı tüm salonda yankılanıyordu.


Bir kız, basketbol takımında ki bir erkeği yenmişti.


Kalbim elinde halay mendili, oradan oraya savrulurken bedenci Damla'yı tebrik etti ve Damla teşekkür edip çıkışa doğru yöneldi. Onların hareketlenmesiyle tribünlerdekiler de kalkınca Taylan da ayaklandı.


Haydi," dedi gülümseyerek. "gidip Efdal'e bakalım."


Herkesin çıkış kapılarına çullanmasıyla bizde sıraya girdik. Taylan yanımda tam karşıya bakarken bende kaçamak bir şekilde ona bakındım. Uzun boyu ve pürüzsüz cildiyle ne kadar da güzeldi öyle? Ay vallahi dudaklarımı yanaklarına yapıştırıp onu vakumlayarak öpmek istiyordum. Ponçiğimi severek öldürürdüm herhalde...


"Bu hafta sonu Okul Partisi var, eh bizde yarışmaya katılacağımıza göre bugünden provaya başlamamız gerek." Taylan rahat bir şekilde konuştuğunda gözlerimi kırpıştırıp kafamı kaldırdım. Dans, şarkı ve ben mi? Üçümüzün birlikte olduğu bir cümle bile kuramıyordum ki ben!


"Yarışmaya mı...katılıyoruz?" İnanamayarak tekrarladığımda spor salonundan çıktık. O soyunma odasına yöneldiğinden bende onu takip ettim. Diğerlerinden ayrılırken benim cümlemle birlikte kafasını salladı.


"Eh, seksenler ve doksanlarla ilgili bir yarışmamız var. Katılmayacağını söyleme 3C?" Omzunun üzerinden bana baktığında merdivenleri inmeye başladık. Onun bakışlarında ki neşeli tarafı fark edip kafamı iki yana salladım. Buna gülümsedi ve önüne döndü. "O zaman hemen çalışmaya başlamalıyız! Bugün okulda biraz fazla mesaiye kalmaya ne dersin?"


"O-olur..." Soyunma odasının önüne geldiğimizde ellerimi önümde birleştirdim. Taylan kapının önünde dikilip bana sırıttı ardından da kapıyı çalmadan içeriye giriverdi. Onun girmesiyle tam adım atacakken duraksadım. Efdal giyiniyor olabilirdi. İçeri giremezdim. Onu altında civcivli baksırıyla üzerine okul üniformasını geçirirken yakalarsam ne olurdu?! Gözlerimin önünde elimde olmadan o görüntü canlanınca kendiliğinden bir titreme geldi vücuduma.


"Amaney..." dedim bir anda kendimi tutamayarak.


"Aha yine söyledi," dedi bir anda Efdal kafasını kapıdan uzatarak. "Taylan sen yengemi nerede buldun? Bende istiyorum bir tane."


FAVORİWhere stories live. Discover now