13.Bölüm: "En İyisi"

4.6K 405 95
                                    

Multimedia'da Berru mevcut! Bölüm şarkımız  Kamuran Akkor - Aşk, Eski Bir Yalan

İyi okumalar!

*


Pazar günü ruh gibiydim. Taylan'ın bana arkadaş olarak hitap etmesinden sonra kabus görmüştüm adeta. Yedi voltluk elektrik alsam bile kalkamayacağım bir kabusta gibiydim. Bir haftayı devirmiş olsak da buna hala inanamıyordum. Taylan Nediz'in yanındayken adımın önünde bir ibare vardı ve bu da "sevgili" idi. İnsanların bakışlarından, onun sırlarından ve yalanlardan nefret etmeme rağmen daha dün ilk kez işin mental ağırlığını fark etmiştim. Bunu hiç görememiş, olaya bodoslama dalmış ve kendimi masalıma o kadar kaptırmıştım ki, bu kadar sarsılmak belki de beni kendime getirebilecek tek şeydi. Taylan benden, benim ondan hoşlandığım gibi hoşlanmıyordu ve Allah biliyordu ki hiçbir zaman da hoşlanmayacaktı.


Höst lan yavaş gel.


Kalbim bir anda teklediğinde derin bir nefes aldım. Göğsümde soluklanırken göğüs kafesime yaslandığını hayal ettim kafamda. O kadar masal gibi geçen bir haftadan sonra o kelimeyi duymak kalbime ağır gelmişti. Üzerimde alışagelmemiş bir ağırlık vardı. Normalde üzerimde olan neşeli tavırlar iz bırakmadan ortadan kaybolmuştu ve Müge Anlı bile gelse onu bulamazdı.

Arkadaş olmak benim istediğim bir şey değil, imkansız olduğunu bilsem bile. Ama yapabileceğim tek şey, Taylan'ı en azından birazcık da olsa mutlu etmekti. Benimle net konuşmasa, içini açmasa bile; her daim içerisinde sakladığı bir korkusu olduğunu biliyordum. O her nasılsa bana yardım ediyorsa bende ona yardım edecektim. 3C, yavaş hızıyla Çekik Gözlü Prensi'ne yardım edecek daha sonra onu damatlıklarla başka bir adamın eline verecekti. Belki de ondan sonra çürüyüp gidecekti ama yeni versiyonları çıkacağından kimse 3C'nin kaybolduğunu fark etmeyecekti.


O an tüm varlığımla "Kara tren gecikir, beki hiç gelmez..." diye zılgıt çekmek istesem de zar zor o kasveti Pazartesi gününde okulun kapısından içeriye giriyordum. Öğrenciler İstiklâl Marşı'nı okumak için dışarı çıkarken bende tek bir kelime etmeden bizim sınıfın olduğu sıraya doğru ilerledim. Sanki üzüntüm buhar olup uçmuş, ardından bulut olmuş gibiydi. Koroel'in tepesinde ağlamaklı bulutlar dolaşıyor ve üzüntülü bir şekilde okşuyorlardı mehtabı. Kafamı her kaldırışımda kulaklarımda Taylan'ın sesi yankılanıyor ve içim daha da sıkılıyordu. O seksenlerin popüler İspanyol paça pantolonlarını kafama kadar geçirmek ve kemeri sıkıp kendimi evin bir köşesine atmak istiyordum. Ne var ki bu mümkün değildi. Zaten on Hitler gücünde ki annemin sorgularından zar zor kurtulmuştum. Taylan'ın sırrını bilmediği için ona neden canımın sıkkın olduğunu açıklayamamıştım o ise durmadan Taylan ile kavga edip etmediğimi sormuştu. Ana yüreği mi deseydim ne yapsaydım? Akşama doğru karnım ağrımaya başladığında onun da karın ağrısı tutmuştu. Annem bu gibi durumlarda hep "Bir zamanlar kordonla bağlıydık biz şapşirik ne sandın." derdi. Acaba o da şuan yolda iken, benim olduğum kadar mutsuz muydu?


"Evet, geldik yine bir Pazartesi'ye," dedi müdür ben ne ara çıktığını anlamadığım kürsüden. Hafif bıyıklı, ufacık kara gözlü orta boylu bir adamdı. Çok tonton biriydi aslında ama onunla hiç konuşmadığımdan nasıl biri olduğunu bilemiyordum. "öncelikle çocuklar burası ananızın evi mi? Ne o, tüm çöpler yerde? Siz çöpü evde de mi yere atıyorsunuz ha? Vallahi bir daha çöp görürsem, hepinize baştan aşağıya okulu temizlettiririm. Ona göre! Ardından bu hafta sonu yapılacak Okul Partisi için hazırlıklarınızı iyi yapın. Duyurular panolarda asılı. Partiye içki miçki getirmeye kalkarsınız sizi bacaklarınızdan asarım vallahi! Bu yıl ki partide kazanana bir ödül de vereceğiz, Öğrenci Kurulu Başkanı Taylan Nediz her şeyi detaylıca anlatan kağıtları panolara astı." Taylan'ın adını duyunca ister istemez kalbim tekledi. Kalbimin "Ay bayılıvereceğim şimdi!" nidaları arasında sınıf arkadaşım Hakan'ın arkasına saklanarak etrafıma Taylan'ı görme umuduyla bakındım. Ama öğrenci topluluğundan ponçiğimin tırnağını bile göremedim. " Okumayı unutmayın yok sonra "Ben bilmiyordum, ben duymadım." demeyin. Şimdi. İstiklâl Marşı'nı gür bir şekilde okumanızı istiyorum."

FAVORİWhere stories live. Discover now