8. Bölüm: "Alışma Süreci"

5.4K 454 99
                                    

Multimedia'da Cevahir var! Bölüm şarkımız Nil Burak - Birisine Birisine

İyi okumalar! 

*

Yine okuldaydım, yine sıramda oturmuş beni kesen kızlara aldırmamaya çalışarak tahtada ki edebiyatçıları defterime geçiriyordum. Yedi Meşaleciler'i, misyonlarını dikkatle yazarken arkamda ki konuşmaları duymamaya çalıştım. Berru arkaya kötü bir bakış atıp benim kafamı öne çevirdiğinden beri sesler daha da artmış gibiydi. Kulakları neredeyse duymayan hocamızda bunun farkında değildi tabii ki. Tek bakışıyla sınıfı susturabilen hocacığım, şu arkamdan atıp tutanları da gözlerinle buharlaştırabilir misin rica etsem?

Ben kafamda hayaller kurarken bir anda birisi kafama bir şey attı. Kalemim elimden düştü. Gözlerimi kırpıştırırken Berru'da benden tarafa döndü. Kimin attığını görmek için arkama doğru çevirdim kafamı ve o an yüzümün tam ortasına bir kağıt iniş yaptı.

Tam ortadan. On iki puan!

Kucağıma düşen kağıdı elime alıp arkadan bana sinir sinir bakan kızlara bakmamaya çalışarak açtım.

O pis tırnaklarını Taylan'dan uzak tut, dilsiz.

Kağıda bakarken beynim, "Gerçekten mi?" diye cırlıyordu. Neredeydik biz Amerikan filmlerinde mi? Kötü kızlar gibi sırama not atarak düşündükleri neydi böyle? Kalbim, "Ay diyorsuuun!" diye bağırıp dudak büzmek isterken Berru bir hamleyle elimde ki kağıdı alıverdi. Allah'tan hoca hala tahtaya Yedi Meşaleciler'in yedi ceddini yazmakla meşguldü. Gözlerini kağıtta gezdirip hızla arkasını döndü.

"Kim attı bunu?" Berru'nun kaşlarının çatılmasıyla sınıftan ses çıkmadı. Kimse suçu üzerine almıyordu. Ona doğru döndüm bunun üzerinden kavga çıkacağını tahmin ederek.

"Ponçiğim," diye mırıldandım yavaşça. "sorun değil, haydi önüne dön..."

"Hangi çekemez yazdı bunu?" Berru beni duymamış gibi yapınca arkadan bir mırıltı yükseldi.

"Çekememezlik yapsaydım Cevahir ilk sırada yer almazdı." Bunun üzerine derin bir iç çektim. Sen kimsin ki bana laf atıyorsun be boya küpü! Seni ayağımın altına alır, dozer gibi çiğner, seksen iki ev hanımı gücünde ki Leyla Teyze misali elimde çitiler, ardından Ayşe Teyze'yi kıskandıracak derecekte ki güzellikle ACE olmadan temizlenmiş bir şekilde ipe asarım vallahi.

Bunlar hep fazla Tripkolik dozundan, alsınlar bir damla İlhan İrem bakın hiç sinir, stres, kıskançlık kalıyor mu.

İç organlarım yüksek sesle, "Yine de Taylan benim canım ne haber?" diye bağırırken başımı eğdim. Berru'nun benim beynim gibi susmaya niyeti yoktu.

"O zaman bu not niye?" Berru kağıdı salladı. "Bari kıskandığınızı bu kadar belli etmeyin. O Taylan ile çıkıyor bunu değiştiremezsiniz. Siz böyle davranırsanız Taylan'da sizden uzaklaşır demedi demeyin. Ondan hoşlanmasaydı Cevahir ile çıkmazdı. Ben olsam Cevahir'e iyi davranırdım aksi takdirde Taylan'da size cephe alacak!"

Arım balımın sözleriyle kızlar korkmuş ifadeyle birbirine bakındı. Kalbim bunun zaferiyle elinde sigarası, Ludacris misali bağırmaya başladı.

Get out the way bitch, get out the way!

"Evet," diyerek önüne döndü bir anda Edebiyat hocası Hulusi. "şimdi bunları defterlerinize yazın bakim çocuklar. Unutmayın sınavda çıkacak bunlar. Sessiz sessiz yazmaya devam edin. Aferin bakayım."

FAVORİWhere stories live. Discover now