Κεφάλαιο 43.

1.7K 164 48
                                    

***

-Πώς ήταν το σχολείο σήμερα; ρώτησε ο πατέρας μου όσο τρώγαμε μεσημεριανό.

-Μια χαρά, απάντησα μονότονα καρφώνοντας άλλη μια πατάτα από το πιάτο μου.

Με το ζόρι έτρωγα. Δεν το έδειχνα βέβαια γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να καταλάβει ο πατέρας μου ότι κάτι συμβαίνει.

-Και με τον Αντρέα; Τι γίνεται; ρώτησε ξανά και ξεφυσιξα.

-Αμάν ρε μπαμπά. Άσε τον λίγο στην ησυχία του, όλο

-Δεν το κατάλαβα αυτό, με διέκοψε αφήνοντας το πιρούνι του να πέσει στο πιάτο δημιουργώντας αυτόν τον τόσο ενοχλητικό ήχο. Έχουμε ένα σχέδιο ή δεν έχουμε; Απαιτώ να μάθω πως πάει. Πότε θα προχωρήσεις στην εκδίκηση μου.

Ποτέ. Δεν θέλω να προχωρήσω, δεν θέλω να πάρω εκδίκηση για σένα, δεν το αξίζει ο Αντρέας αυτό.

-Κάνε υπομονή μπαμπά. Σου είπα, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, απάντησα ήρεμα πίνοντας λίγο νερό και αποφεύγοντας την οπτική επαφή μαζί του παρόλο που ένιωθα το βλέμμα του να με καίει.

-Ποια μια μέρα στην άλλη Κατερίνα; Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας!

-Και σου έχω εξηγήσει ότι αυτός ο ένας μήνας δεν είναι τίποτα μπροστά στα τρία χρόνια που είχες σχέση εσύ με την μητέρα του Αντρέα! Σου ζητάω να κάνεις υπομονή, τόσο δύσκολο είναι; διατηρούσα την ψυχραιμία μου σε αντίθεση με εκείνον που έβραζε τόση ώρα δίπλα μου.

Χρόνο μου κερδίζω, χρόνο. Μέχρι να βρω το θάρρος να του πω πως δεν θέλω να το κάνω αυτό στον Αντρέα, θέλω να μείνω μαζί του.

-Φυσικά και μου είναι δύσκολο! Ξέρεις πόσο δύσκολο μου ήταν, ειδικά τον πρώτο καιρό, να ξυπνάω και να κοιμάμαι στην σκέψη ότι η γυναίκα που αγάπησα όσο τίποτα άλλο με πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο;

Ακουγόταν αγανακτισμένος. Πληγωμένος, θυμωμένος, μπερδεμένος. Αλλά δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι χαρούμενος με το πως εξελίχθηκε η ζωή του;

-Μα μπαμπά... Δεν αγαπάς την μαμά; ρώτησα βρίσκοντας επιτέλους την δύναμη να τον κοιτάξω. Δεν είσαι χαρούμενος με την ζωή σου;

Αυτή την φορά εκείνος κατέβασε το κεφάλι του στο φαγητό του, αποφεύγοντας την οπτική επαφή μαζί μου.

Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν αγαπάει την μαμά μου; Ότι δεν είναι ευτυχισμένος ο γάμος τους;

Make the bad boy fall in loveΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα