❄ FALCI

65.1K 4.5K 2.3K
                                    

"Uzun süre uçuruma bakarsan, uçurum da sana bakar.."

                     .. Nietzsche

▏₰ Alysa

"Hey şuna bir bak! yarın gece Ay tutulması varmış"

"Neden buna bu kadar şaşırıyorsun ki? görmediğimiz şey mi sanki?"

"Korkutucu olan kısmına daha gelmedim! burada yazdığına göre yarın gerçekleşecek olan Ay tutulması normalin aksine kanlı Ayla birleşecekmiş!"

Hemen karşımızdaki koltukta oturan kız elindeki gazeteyi yanında oturan gözlüklü kızın görebileceği kadar yaklaştırdı. Okuduğu paragrafı parmağıyla sürerek az önceki konuşmalarına devam ettiler. "Gökbilim araştırmacıların böyle bir durumla karşı karşıya kaldıkları ilk sefermiş. Daha önce kanlı Ay olayı medyayı sarssa da bir süre sonra çok defa gerçekleştiğinden insanlar buna kolayca alıştı. Artık eskisi kadar ilgi görmüyor ama bu seferki bambaşka bir şey! Kanlı Ay ilk defa tutulmayla birleşecek!"

Gözlerinden kayan gözlüğünü ileri doğru iterek gazeteye iyice yaklaştı. "Kanlı Ay'ın sadece Dolunay evresinde gerçekleştiğini duymuştum. Dünyanın gölgesi Ay'ı tamamen karanlıkta bıraktığı zaman kırmızıya dönüşüyor fakat bu sefer işin içine tutulmada giriyor. Gerçekten izlenmesi gereken bir manzara"

Diğer kız heyecanla atıldı. "Doğru! insanlar bunu görmek için delireceklerdir!"

"Saat kaçta başlayacakmış tutulma?"

"Hm? bir dakika bakıyorum" gazeteye döndüğünde satırlarda gezdirdiği göz bebekleri hızla sağa sola doğru kaymaya başladı. "Buldum! saat 23:40 yazıyor"

"Çok geç!"

Omuz silkti. "Sabahlamam gerekse bile bu olayı kaçıramam" arkadaşının bu anlamsız inadına kaşlarını kaldırarak baktı gözlüklü kız. "Yarın sabah erkenden dersimizin olduğunu biliyorsun değil mi? senin gibi uyku sever birinin o saate kadar ayakta kalmak istemesine şaşırdım doğrusu"

"Normalde öldürsen, her türlü tehdidi kullansan bile uyumayı tercih ederim ama bunu görmem şart"

"Neden?"

"Böyle nadir olayların arkasında hep bir gizem vardır. Halamın Yunan tarihi okuduğunu biliyorsun bu yüzden onların mitolojisiyle fazla haşır neşir. Gazetede bu olayı gördüğüm gibi bana anlattığı efsane aklıma geldi"

"Efsanemi? ne tür bir efsane bu?"

"Aslına bakarsan Kanlı Ay tutulması antikçağda yaşayan insanların en büyük felaket haberlerini getirdiğini sandıkları bir mit. Eskiler güneş olsun, Ay olsun bu tarz büyük güçleri Tanrı olarak kabullenip onlara tapmışlardır. Ay'ı Tanrı olarak kabul eden insanların onu bir anda kana bürümüş halde gördüklerinde ne düşüneceklerini sanıyorsun?

"Korkudan ölmüşlerdir herhalde" 

"Aynen öyle. İşte bu zamanlarda antikçağın insanları Tanrılarının onlara kızdığını bu yüzden üstlerine gazap indireceklerine inanmışlardır. Zaten insan kanı akıtıp, kurban verme ritüelleri de o yüzden çıktı"

"Ne yani? başımıza bir felaket falan mı gelecek diyorsun şimdi?"

Kız gözlerini devirdi. "Hayır. Bu sadece diğer inanış benim merakımı cezbeden kapılar kısmı"

"Hangi kapılar?"

"Halamın söylediğine göre Tanrıların atası olan Titanlar başta olduklarında kontrolden öyle bir çıkmışlar ki dünyaya kaos ve karanlık hakim olmuş. Ancak Titanların yönetme hırsı hiçbir zaman dinmemiş. Hatta bu çağı karanlık çağlar diye adlandırmışlar. Hiç dünyalar arası kapıları duymuş muydun?"

KIŞ ÖPÜCÜĞÜ |Tamamlandı|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin