Kapitel... Grattis på födelsedagen

306 8 1
                                    

~1 vecka och 6 dagar efter~

Idag vaknade jag super tidigt för att hinna göra allt. jag skulle väcka barnen, fixa en liten sak och fixa frukost. För idag är det faktiskt inte en vanlig dag. För kan ni gissa vad? Idag är det faktiskt Lukas födelsedag. Han har faktiskt aldrig sagt när han fyller år, men jag klurade ut det för ett tag sedan. Plus Cornelia sa det igår. Så idag vill jag fira honom, inte stort för han gillar inte sin födelsedag. Men på något sätt måste vi fira det.

Så nu är jag i köket och fixar frukost till oss alla. Kiara och Esmeralda får pannkakor, Derek och Lukas får ägg och bacon och jag får gröt. När allt var klart så la jag allt på två brickor och började gå till barnens lekrum. Dom satt och gjorde varsin present till Lukas.

När jag kom fram klistrade och klippte Kiara, medan Derek och Esmeralda ritade. Jag log mot dom som skrattade, skojade och pratade.

"Hej mina älsklingar, är ni klara?" Frågade jag och satte mig på golvet med dom.

"Nästan" sa Esmeralda och log mot mig.

"Jasså? Vad finns kvar då?" Sa jag och log mot dom.

"Vi kan inte skriva" sa Derek och kollade på ett kort han har gjort.

Jag log bara mot dom och greppade tag om en guldfärgad penna.

"Vad vill ni att det ska stå?" Frågade jag dom och tog först Derek's kort.

"Jag vill att det ska stå 'grattis på födelsedagen världens bästa pappa' precis där" sa han och pekade på ett ställe på kortet.

Jag skrev det han sa innan jag gav tillbaka det. Sen tog jag Esmeralda's gigantiska kort. Jag skrev samma sak där som på Derek's kort, bara för att hon ville det. Sen tog jag Kiara's kort som var ett ett rött hjärta med ett litet mindre rosa hjärta i mitten. Det var vikt på mitten och jag skrev precis samma, som hon också ville.

"Så, är ni redo att gå och väcka pappa då?" Frågade jag och log mot dom.

Dom nickade ivrigt innan dom tog tag i sina kort. Sen sprang som ut och jag skrattade till innan jag gick efter.

"Ungar" skrattade jag och log mot dom som stannade upp.

"Ja?" Sa dom i kör och kollade bak på mig.

"Frukosten måste vi hämta först" sa jag och började gå mot köket.

Dom gick efter mig och Kiara hjälpte mig med den andra brickan. Sen gick vi upp till mitt och Lukas rum. När vi var ganska nära började vi sjunga på den vanliga traditionella låten. När vi kom in så hade Lukas vaknat och satt sig upp i sängen. Jag trodde faktiskt att han skulle vara lite arg, eller vad som helst förutom glad. Men jag hade fel, för han ler faktiskt äkta mot oss. Och tro mig, jag har lärt mig vad som är äkta och vad som är falskt. Men iallafall så sjöng vi klart låten innan Derek och Esmeralda hoppade upp i sängen.

"Grattis på födelsedagen pappa" sa dom i kör och kramade om honom med stora leende. 

"Tack mina skatter" sa han glatt och kramade tillbaka dom.

Kiara och jag ställde ner brickorna innan hon kastade sig i hans famn, medan jag satte mig på sängkanten på min sida av sängen.

"Grattis på födelsedagen världens bästa pappa" sa hon glatt och släppte kramen.

"Tack hjärtat" sa han och strök hennes huvud.

"Öppna mitt kort först" sa alla tre i kör och räckte fram sina kort.

Det fick både mig och Lukas att skratta. För dom började verkligen bråka. Men det slutade med att Kiara's kort fick börja. Det var då ett hjärta som var vikt på mitten. Men när man öppnade den så fanns det några ritade sträckgubbar. Dom skulle föreställa oss fem och hundarna, men även Ally, Cornelia och Kim. Det var så gulligt gjort av henne och det tyckte Lukas också om.

Kidnappad och lite magi (redigerar)Där berättelser lever. Upptäck nu