Kapitel... Det stora ögonblicket

933 16 7
                                    

Kvällen var kommen och jag hade tagit på mig min pyjamas, det var samma pyjamasbyxor som igår men en ny tröja. Det var en vit magtröja som gick till naveln och hade en kort arm på ena axeln och ett band på andra vilken jag älskar så mycket och önska att jag kunde ha den året runt, men det är en julpyjamas och det skulle vara lite konstigt om jag hade den året runt för den har också en röd text på bröstet som det står Merry Christmas så det skulle vara lite konstigt.

Men nu satt jag i skräddarställning i min säng med en sovande Aurora bredvid mig och skrev ner lite tankar i min privata dagbok, lite om vad som har hänt det här året och lite annat. Men för det mesta så skrev jag mycket om att jag gillar Lukas, och det kanske var lite väl mycket men jag behövde få ut det på något.

—————————

Efter en liten stund kom Lukas in i rummet och kollade på mig utan att jag märkte det för jag var verkligen så uppslukad med att skriva, eller snarare skissa en bild jag kommer dö om någon ser den.

"Hej" sa han och log mot mig.

Mina ögon slet sig från den rosa-pälsade öppna boken och kollade istället upp på dom vackra ljusblåa ögonen som hade den där glimten som jag älskar så mycket.

"Hej" sa jag och log tillbaka.

"Vad gör du?"

"Ehmm inget speciellt bara skriver lite i min dagbok" sa jag och täckte för handen på texten.

Jag kan erkänna att det jag skissade var Lukas med stora bokstäver och jag menar det, STORA bokstäver i ett stort rött hjärta och med några små hjärta runt om kring, jag hoppades och bad Gud om att han inte hade sett det redan och att han inte skulle tycka att jag var en idiot om han hade såg det.

Lukas kollade bara på mig och log lite.

"Din privata eller din offentliga?"

Jag kollade på honom och log, vilket jag tyckte var konstigt för han vet att jag har två dagböcker, snacka om stalker eller vågar jag kalla det för det?

"Privata" sa jag och log.

"Okej då ska inte jag störa" sa han och log.

"Det är lugnt Lukas, jag är ändå klar så vad ville du?" Frågade jag och log mot honom.

Lukas kollade på mig och jag kollade in i hans vackra havsblåa ögon som verkligen kunde fånga mig som en fisk i ett nätt. Okej nu säger jag såhär, att han och jag -i mitt huvud iallafall- är lika oskiljaktiga som blommor och b... nej nej nej jag ändrar det där, honung och bin, fattar ni då hur mycket jag seriöst gillar honom då för nu menar jag inte vänskaps sätt. Okej jag kanske gör det men ni fattar väl att jag menar kärleks sättet, eller hur?

"Just det jag har en sak till dig" sa Lukas och log.

"Lukas" sa jag och suckade lite men det lät mer som jag stönade.

Jag gillar Lukas väldigt mycket men som sagt, jag gillar inte att få gåvor på julafton eftersom det inte är min grej, födelsedagspresenter visst men inte julklappar.

"Ja jag vet att du inte gillar att få julklappar men se det här inte som en julklapp, mer som en vanlig enkel gåva" sa han och log mot mig.

Visst det blir lätt när det är jul och det är en gåva, Lukas det blir inte så lätt kan jag säga dig.

Jag kollade på honom och log, jag känner honom tillräckligt för att fatta att han inte kommer ge sig.

"Okej"

"Men du måste först blunda" sa han och log mot mig.

Jag himlade lite med ögonen och blundade innan jag kände hur Lukas tog min hand och att han satte fast något på min handled, en liten kyla spred sig i armen för någon anledning men jag vet inte varför.

Kidnappad och lite magi (redigerar)Where stories live. Discover now