Kapitel... Middag

774 13 0
                                    

Alla satt i vardagsrummet och väntade på pappas tjej och hennes dotter skulle komma. Efter en liten stund kom dom tillslut, pappa gick och öppnade dörren medan alla vi ställde oss fint på en rad.

"Hej Iris" sa pappa glatt och släppte in två kvinnor.

Den ena hade långt, mörkt, vågigt hår och ett perfekt ansikte, hon hade också ett par bruna fina ögon och ett fint leende med lite skrattgropar. Hon hade på sig en långklänning som såg ut som en stjärnhimmel den var lika mörk som natten med pärlbroderi, den var hjärtformad och hade spets ärmar.

Lukas och jag kollade förvånat på den andra unga kvinnan som nog var hennes dotter, men Lukas kollade också förvånat på Iris.

Pappa tog Iris hand och drog henne lite närmare oss, dottern följde efter med ett glatt leende mot mig och Lukas.

"Ja det här är min svärmor, min son Liam och mina döttrar Ylvali, Selin och Alexia, och det här är Alexia's pojkvän Luk..." hann pappa säga innan Iris avbröt.

"Lukas, jag vet vi känner varandra" sa Iris och log mot Lukas.

Lukas log tillbaka men en liten nickning och jag log mot den unga kvinnan som log tillbaka, hon hade sitt långa mörkbruna hår i en lång fläta ner för ryggen och hennes gråa fina ögon lyste i ljuset från lampan. Pappa förde Iris till bordet och vi skulle sätta oss och äta, alla gick till bordet utan Lukas, jag och dottern som gick och kramade om mig.

"Hej Alexia det var ett tag sen" sa hon glatt och log.

"Hej Evin" sa jag och log.

Hon kollade glatt på oss och vi log mot henne.

"Så vad är det som har hänt den här tiden?" Frågade Evin nyfiket.

"Ja så mycket har inte hänt, förutom att Alexia och jag har blivit ett par" sa Lukas och log.

Hans hand smög sig in i min och jag lutade huvudet mot hans axel, Evin log glatt mot oss.

"Nej vad roligt" sa hon och log.

"Ja men det är inte bara det vi sk..." hann jag säga innan pappa ropade på oss.

"Jag får säga senare" tillade jag med ett leende.

Evin nickade och vi tre gick och satte oss vid bordet, ikväll hade pappa gjort sin berömda kycklinggryta med ris. Alla hällde upp mat på sina tallrikar och började äta. Ylvali och Selin frågade Iris några saker och hon svarade på dom hon kunde, hon verkade väldigt trevlig och jag kan tänka mig att hon kan bli en bra styvmor. Om det inte är så att hon bara spelar och kommer bli världens elakaste styvmor, så hon kanske kommer behandla oss som Askungen.

Nej nu skämtar du bara Alexia, ingen kan vara ondare än Askungen's styvmor.  

—————————————

När alla hade ätit klart tog mormor fram efterrätten som var fruktsallad med grädde. Vi åt och pratade om saker och ting, tills pappa skulle vara jobbig och prata om barnet vilket då fick Evin att kolla förvånat på mig med öppen mun.

"Är du gravid?" Frågade hon chockat.

Jag log mot henne och hon log lite tillbaka mot mig.

"Ja, ja det är jag" sa jag och log.

Evin log glatt och överraskat mot mig och Lukas. Iris däremot kollade lite konstigt på mig som om hon inte kunde tro mig eller att hon tyckte att det var konstigt, men ingen märkte hennes blick förutom Evin eftersom hon kollade lite irriterat på sin mamma.

Kidnappad och lite magi (redigerar)Där berättelser lever. Upptäck nu