Kapitel... Goda och dåliga nyheter

826 14 0
                                    

(Tack så sjukt himla mycket för 1k läsare, ni fattar inte hur glad jag är över detta. Vi är nästan i hälften av boken nu och vi har redan 1k, jag är verkligen glad och jag hoppas ni kommer gilla kapitlet)

———————————

När vi kom fram hade Ylvali dragit in oss i vardagsrummet där alla var samlade utom pappa. Lukas och jag satte oss i soffan så jag satt bredvid mina systrar och Lukas, och tillslut hade pappa kommit hem och märkte att det var något fel eftersom det var ett krismöte.

"Okej är det här ett krismöte eller ett familjemöte?" Frågade han medans han tog av sig sin jacka.

"Båda" sa Selin kort.

Pappa satte sig i sin fåtölj och kollade på alla. Ylvali, Selin och mormor kollade lite upprört på honom medan Liam, Lukas och jag fattade ingenting om vad det är som händer. Så vi satt bara tysta och väntade på att någon skulle säga något.

"Pappa hur kan du ha skaffat en ny tjej utan att säga det till oss?" Frågade Ylvali upprört så hon nästan skrek ut orden.

"VA?" skrek Liam och jag förvånat och kollade på Ylvali först sen på pappa.

"Jag sa inget för att jag inte ville ge er falska förhoppningar" sa pappa som om det var självklart.

Han kan inte mena allvar? Har han skaffat en ny tjej utan att säga till oss, hans egna barn som skulle stötta honom i allt. Eller glöm det, jag tror inte någon av oss vill att han ska skaffa någon ny. Ja det låter lite själviskt, men jag vet att ingen av oss har kommit över mamma. 

"Vadå för falska förhoppningar?" Frågade Selin upprört också.

Pappa suckade och kollade på oss med ett litet leende.

"Jo jag har friat till henne oc..." hann han säga innan alla avbröt honom.

"VA?" Skrek alla till och med Lukas upprört.

"MEN MAMMA DÅ, TÄNKER DU BARA GLÖMMA BORT HENNE" sa jag väldigt upprört och med en ganska hög röst samtidigt som jag ställde mig hastigt upp.

"Alexia lugna dig" sa Lukas och kollade snabbt på min magen sen på mig.

Jag suckade samtidigt som jag nickade med ett litet leende och märkte att alla såg den där blicken när jag satte mig igen tätt intill Lukas, lite pinsamt för jag har seriöst inte tänkt ut hur jag ska berätta det på bästa sättet. Men alla släppte det ett tag och kollade på pappa igen.

"Alexia jag kommer aldrig glömma eran mamma och jag kommer alltid att älska henne, men det är dags att byta till ett nytt kapitel och börja om på nytt" sa han lugnt.

Vadå börja om på ett nytt kapitel, pappa du säger det där på fel sätt nu för det låter som om du ska lämna mamma helt och låtsas som om hon aldrig har funnits.

"Okej men det är ändå inte roligt att du har friat till någon utan att vi har fått träffa henne" sa Liam och alla vi instämde.

"Jag vet, jag vet men hon och en av hennes döttrar kommer över på middag ikväll, då får ni träffa henne och dom vill jättegärna träffa er allihop" sa pappa och log.

"Okej men då får ni två stanna en natt, för hon ville ju träffa OSS alla" sa Selin och kollade på mig och Lukas.

Vi kollade på varandra och log.

"Ja vi kan ju stanna en natt" sa han och log mot mig.

Jag log tillbaka och märkte att alla kollade lite frågande på oss, vilket gjorde mig lite orolig för jag vet verkligen inte hur jag ska berätta det.

Kidnappad och lite magi (redigerar)Där berättelser lever. Upptäck nu