Kapitel... Gåtorna

270 9 0
                                    

När Cornelia hade berättat klart sprang vi direkt till biblioteket för att kolla igenom varenda liten bok i varenda hylla som kan innehålla något om förbannelsen, vi kollade först på Lukas hylla men vi hittade ingenting där så vi kollade på dom andra hyllorna men tyvärr var svaret lika där.

"Åh vi kommer inte hitta någonting här" sa jag oroligt och höll i en stor tjock brun bok med gulddetaljer på framsidan.

"Vi måste försöka, för varje dag som går så växer sig förbannelsen och den kommer att vara längre. Om vi inte bryter den så kommer han att vara sådär för alltid" sa Cornelia som stod på en stege som var lutad mot en bokhylla.

Hon höll också i en bok som hon bläddrade i, den boken var röd och hade en guldram runt både framsidan och baksidan.

Jag kände hur hjärtat stannade i bröstet på mig när hon sa, om vi inte bryter den så kommer han att vara sådär för alltid för jag kan inte tillåta att han förblir så som han är nu. Mitt löfte är kvar än och jag tänker inte ge upp förens vi hittar ett sätt att bryta förbannelsen.

—————————

Vi har letat i nästan 2 timmar och inte hittat något sätt att bryta förbannelsen, men nu stod vi vid Cornelia's bokhylla och pratade hur vi skulle göra tills en gammal damig kartong ramlade ner från hyllan så vi hoppade till och kollade på den.

"Ej den har jag inte sätt på flera år" sa hon och tog upp lådan.

Hon blåste på den så dam flög runt och vi hostade till lite innan hon öppnade den. Det som fanns i var en stor tjock brun bok med gulddetaljer runt om, hon tog upp boken ur lådan och la lådan på golvet.

"Vad är det för bok?" Frågade jag lite nyfiket och kollad på henne.

"Det här är en uråldrig bok som kan svara på frågor om sitt öde och mycket annat, jag trodde Lukas hade gjort sig av med den men det värkar inte så"

"Tror du att den kan hjälpa oss?" Frågade jag men en hoppfull ton.

"Ja det tror jag men så kommer det till det svåraste, eftersom det är Lukas som är påverkad så är det bara han som kan öppna boken så vi får svar. Men vi kan alltid testa men jag tror inte det kommer funka"

Men vi skulle försöka även om det inte gick, Cornelia förklarade hur jag skulle göra. Att jag skulle lägga handen precis en bit ovanför boken, blunda och tänka på det jag vill ha svar på sen så skulle boken tydligen öppna en sida medans jag fortfarande handen i luften och ögonen stängda. Jag kände hur det fläck under handen och öppnade ögonen när det slutade, det första mina ögon kunde se var att boken hade öppnat upp en speciell sida med konstiga symboler men det var bara några som lyste.

"När tiden är svår kommer du hitta ditt spår, låt rädslan rinna och du ska svaret finna, lätt kommer det ej att bli, men med en enda liten handling av äkta kärlek kommer hjälpa Lukas fri" översatte Cornelia.

"Men vad betyder det? Finns det inte mer?" Frågade jag underligt.

"Nej det är det som stor, men jag fattar ingenting häller. Vadå: låt rädslan rinna och du ska svaret finna det är helt orimligt"

Jag nickade lite och kollade fortfarande på boken. Jag fattad verkligen ingenting med det här, det här gav verkligen inget svar på frågan vi ville ha. Men en idé kom upp i huvudet och jag kollade upp på Cornelia igen som fortfarande kollade på boken.

"Du kan ju testa, det skadar inte att försöka" sa jag och log.

Hon kollade upp på mig och log lite.

Kidnappad och lite magi (redigerar)Where stories live. Discover now