Hoofdstuk 3

1.1K 20 2

Het is zondag, en ik verveel me als de pest. Na die actie van Levi, probeer ik hun allemaal zoveel mogelijk te vermijden. Maarja, hun waren wel de enige ''vrienden'' die ik hier heb. Het is grijs buiten, dus dat ziet er niet erg uitnodigend uit. O ja, en we krijgen ook nog eens een hond in huis, die mag ik zeker honderd keer per dag uitlaten. Nou ja, als hij maar een knuffelbeest is, vind ik het niet erg.Ik lig zuchtend op mijn bed.

 Mijn moeder komt binnen.

' Liefje, we gaan onze hond halen, we zijn zo terug.' Zegt ze terwijl ze weer weg loopt. Ik mag een naam voor de hond verzinnen, maar ik heb echt geen idee. Het is in iedergeval een grote hond, dus Muis zou het niet kunnen worden. Ookal was ik die naam sowieso niet van plan. Het is ook geen puppy meer. Pfff....

Misschien is Dobby wat? Nee, het is een stoer mannetje, dan zou hij niet echt blij zijn met de naam Dobby. Ik ben niet zo orgineel in honden namen. Ik noem hem wel... Ringo. Ik kleed me even aan als de bel gaat. Ik loop naar beneden en open de deur. Gelijk raast en een hond naar binnen. De hond gaat speels liggen op de grond. O help, het is een drukke hond... De hond is donkerbruin en heeft als vacht allemaal mini krulletjes, en hij is zo groot als een herdershond.

' Ringo!' Roep ik. Maar de hond blijft liggen. Hmmm, hij is al lekker gehoorzaam.

' Chloé, laat je hem even uit?' Mijn vader reikt me de riem van Ringo aan. Ik knik en maak Ringo vast aan de riem. Ik aai hem even en loop dan met mijn jas en Ringo naar buiten. Buiten doe ik snel m'n jas aan, en ik maak een wandeling met Ringo. Ik loop het bos met hem in. Nou ja, het is eigenlijk een heel groot woud. 

Als ik al een tijdje door het bos loop, begint het onbegaanbare woud. Ik aai Ringo even. Ach, zo'n erge hond is het ook weer niet. Misschien wil hij wel even los lopen. Ik maak de riem los, en Ringo stuift er van door. Na een tijdje zie ik hem nog steeds niet, en begin in hem te roepen.

' Ringo1 Kom hier!'

' Ringo, kom bij je baasje!' Oke, ik neem mijn woorden terug, het is wel een vervelende hond. Maar het is ook het stomste wat ik ooit gedaan heb, natuurlijk stuift hij er vandoor, dat had ik ook wel kunnen bedenken. Dan hoor ik hem blaffen.

' Ringo!' Ik ren op het geblaf af. Als het geblaf stopt, blijf ik ook staan.

' Ringo?' Roep ik nu wat zachter. Ik hoor honden gejank. Ik ren weer door, en uiteindelijk zie ik Ringo verder op staan. Ik loop op hem af. Oef, ik was even bang dat hij weg was. Ik maak hem weer vast aan de riem, maar hij begint weer keihard te blaffen. Ik trek aan zijn riem ik kijk de hond aan.

' Ringo, stop eens.' Maar hij blijft door blaffen. Ik kijk op, maar er zijn alleen maar bomen. Ringo blijft omhoog blaffen, dus kijk ik ook maar omhoog. De bomen zijn trouwens meters hoog, dus niet zo'n normaal boompje zoals je vast zou denken. Vaag in de boomtoppen zie ik iets bewegen. Wat zou het zijn? Ik probeer beter te kijken, maar het is te hoog om het goed te kunnen zien. Pff, het is vast een soort vogels ofso.

' Ringo kom!' Ik kijk weer naar Ringo en trek hem mee. Al ik nog even omhoog kijk is de rare vogel weg. Ringo stopt met blaffen en loopt met me mee. Wauw, ik ben nu al een uur weg.

Als ik thuis kom, zie ik een mand in de woonkamer staan. Ik maak Ringo los, en hij gaat in de mand liggen. Als ik mijn mobiel pak heb ik een smsje.

liefje, papa en ik zijn even naar oma. We zijn er pas weer vanavond, haal je zelf eten? kus

Ik druk het weg, en ga naast Ringo zitten. Ik denk weer terug aan net, in het bos. Waarom maakte Ringo zo'n herrie om een vogel? Die nog wel zo hoog in de boom zat? Ik aai Ringo even. Dan gaat de bel. Zuchtend sta ik op. Ik trek de deur open, en zie Stephanie staan. Een hele goede vriendin van mij.

What are you?!Lees dit verhaal GRATIS!