BEDEL 87 *ÇİÇEĞİM *

57.4K 3K 251
                                    

Bölüm şarkısı: Ölümsüz Aşklar

ÖMER'İN AĞZINDAN

Elif'ime veda edip evden ayrılırken belli etmesem de benim de içimde korku vardı. Görünürde hiç bir sorun yoktu ama ne olacağı belli olmazdı. Kasım'a güvenmiyordum. Her an bir tuzak kurabilirdi bana. Üstelik eski cezam olduğu halde hem Kasım'la hem de Fatih'le zaman zaman sorunlar yaşamıştık ve onlara zarar vermiştim. Kasım, yine bana zarar vermek için bunları kullanıp ceza almama sebep olabilirdi.

Korkum, parmaklıklar ardına girmek değil, ardımda bıraktıklarımdı. Ben yine dayanırdım ama Elif'im olmadan yapamazdım artık. Onu ardımda sahipsiz bırakamazdım. Bebeklerimi babasız bırakamazdım.

Avukatlarımla çıktığım uzun yolculuk boyunca dava dosyalarını inceledim. Herşey yolunda görünüyordu. Kasım gerçeği itiraf etmişti verdiği ifadeye göre olayın benle bağlantısı kesilmişti.

Mahkeme salonuna girerken Kasım bileğine takılan kelepçeyle getirilmişti. Önceki mahkemede ben de bu haldeyim. O kelepçenin yüreğime bıraktığı acı hala sızlıyordu. Elif görmesin diye kelepçeyi saklamak için çok uğraşmıştım. Neyseki Elif farketmeden çıkartılmıştı kelepçem. Benim kollarıma haksız yere takılan kelepçe şimdi hakedenin kollarındaydı. Mahkeme başladığında Kasım ifadesini vermeye başladı.

"Fatih'le ortak iş yapacaktık fakat beni dolandırdı. İş bahanesiyle benden yüksek miktarda paralar alıyordu devamlı. Ben durumu farkedince konuşmaya gittim. Tartışmaya başlayınca beni vurmak için silah çekti. Ben de kendimi savunmak için bacağına sıktım. Amacım öldürmek değildi."

"İş için para verdiğini söylüyorsun fakat bir ay önce iş yapmaya başlamışsınız. Banka hesabının  dökümü burda. Bir yıldır para gönderiyormuşsun."

Hakimin sorusu üzerine Kasım bana bakıp hemen çevirdi bakışlarını.

"Arkadaşımdı, borç para istedi benden. Sonra iş yapacağını söyleyince ona verdiğim paralarla ortak olmak istedim."

Kasım'ın ifadesinden sonra avukatı savunmaya geçti. Elinde tuttuğu kâğıtları hakime gönderip konuşmaya başladı.

"Bu raporlar, olay yeri inceleme ve otopsi raporları. Olay yeri inceleme raporunda Fatih Ergin'in elindeki silah ortaya çıktı. Müvekkilimin amacı sadece kendini savunmaktı..."

Ben dahil herkesin ifadesi alındıktan sonra karar zamanı gelmişti. Kasım, nefsi müdafa indiriminden faydalanıp yirmi yıl ceza almıştı. Önceden Fatih'i öldürdüğünü söyleyen Metin ise ceza almadan serbest bırakılmıştı.

Mahkemeden çıkarken avukatım bana çok güzel bir haberle gelmişti. Önceki cezamın bitmesine iki gün kalmış. Artık tamamen özgürdüm. En ufak bir sorunda ceza alacağım korkusuyla yaşamayacaktım artık.

Mahkeme biter bitmez ilk işim Elif'i aramak oldu. Ne halde olduğunu tahmin edebiliyordum. Onu daha fazla telaşlı bekletemezdim. Elif'in konuşmasına fırsat vermeden tek seferde herşeyi özetledim.

"Hayatım, mahkeme bitti. Olayla bağlantım tamamen kesildi. Kasım ceza aldı. Bense tamamen özgürüm. Eski cezam da bitti. Artık korkuyla yaşamak yok. Yarın yanındayım Allah'ın izniyle."

Elif'in telefondaki sevinç çığlığı kulağımda yankılanırken telefonu kulağımdan uzaklaştırmak zorunda kaldım. Telefon kulağımdan uzaktayken bile sesini duyabiliyordum.

Evime dönmek için bir gün beklemem lazımdı. Dönüş için aynı güne bilet bulmadığım için İstanbul'da kalacaktım. Önce Metin'in bebeğinin tedavisiyle ilgilenmesi için birini görevlendirdim. Elif'im söz vermişti onlara. Evlat acısını yaşadığım için Metin'in bebeğinin iyi olması için elimden geleni yapacaktım.

BEDELحيث تعيش القصص. اكتشف الآن