hoofdstuk 59

5.4K 224 45
                                    

{Shae pov.}

'En waarom moest ik he precies helpen?' Zucht Mayce en hij valt achterover op mijn bed ,'Had Aimy geen tijd'

'Nee die moest naar de tandarts' mompel ik en trek de deuren van mijn kledingkast open.

'Waar gaan jullie eigenlijk heen?' Vraagt Mayce. 'Naar een of ander gala ding van zijn moeder' mompel ik nadenkend terug. Wat moet ik in godsnaam aan naar een gala. 'Ha dan moet je een jurk aan. Je haat jurken' lacht Mayce.

Ik zucht vermoeid. Ohja jurken dat was het... 'Ik heb alleen amper jurken' zucht ik. Mayce rolt mijn bed af en komt naast me bij de kast staan. 'Dat is waar' knikt hij en gaat weer op bed zitten.

'Serieus je gaat me niet helpen ofzo?' zeg ik verontwaardigt. 'Neh ik denk dat ik beneden tv ga kijken totdat je klaar bent' zegt Mayce vastbesloten. Hij krabt ene keer op zijn achterhoofd en loopt mijn slaapkamer uit. Ik kijk hem met grote ogen na. Dit meent hij toch niet!

'Mam!' roep ik. 'Ja Shae ik ben hier!' Roept ze terug en waar is hier dan om precies te zijn?...

Als ik der in de badkamer eindelijk gevonden heb doe ik iets wat ik nooit verwacht had te doen. 'Mam heb je een jurk die ik kan lenen voor vanavond?' Vraag ik. 'Je wil een jurk lenen? Van mij?' Vraagt ze verbaasd, als ik haar was had ik ook zo gereageerd. Ik die om een jurk vraagt dat zou je moeten opnemen als bewijs.

'Ja' geef ik simpel weg antwoord op haar vraag. 'Oke dan' grinnikt ze en staat op. Ze loopt voor me uit naar haar slaapkamer. 'Ik heb deze altijd bewaard' mompelt ze. Ze gaat op haar knieën zitten en trekt een doos onder het bed vandaan. Hij is compleet versiert met geverfde paarse bloemen. Ze haalt de deksel ervan af en allemaal jurken komen tevoorschijn.

'Dit zijn de jurken die ik aan had toen ik even oud was als jou. Toen ik naar mijn gala ging had ik deze aan' glimlacht ze terwijl ze een super mooi blauwe gala jurk uit de doos haalt. En ja ik weet dat ik net de woorden mooi en jurk in dezelfde zin gebruikte.

'Wouw mam' mompel ik. 'Wil je hem aan doen?' Vraagt ze aan me. Je kan aan de blik in haar ogen gewoon de liefde voor al haar herinneringen terug zien.

Ik pak de jurk van haar aan en laat de stof door mijn vingers glijden. 'Natuurlijk' glimlach ik naar haar. 'Dankje mam' mompel ik en ik druk een kus op haar wang.

Ik kijk naar mezelf in de spiegel. Volgens mij ben ik wel klaar. Ik heb mijn haar en make up gedaan. Ik heb mijn moeders jurk aan. Ik knik een keer naar mezelf in de spiegel en loop naar beneden.

Beneden zit Mayce op de bank lang onderuit tv te kijken. Zoals hij al had gezegd... Ik doe de deur achter me dicht zodat hij opkijkt. Hij draait zich naar me om. Zijn ogen scannen mijn lichaam langzaam. Kijk mensen dit is nou ongemakkelijk. Zou er iets niet goed zijn met de jurk? Is hij te oud? Is hij vies? Ik weet het niet ik heb er helemaal geen verstand van. Misschien moet ik toch maar niet naar dat gala met Austin gaan.

'Wauw Shae. Je ziet er geweldig uit' stamelt Mayce. Er valt een kleine oplichting van mijn schouders af. 'Loop eens een stukje' zegt hij. Zoals hij vroeg loop ik naar hem toe en weer terug.

'En sinds wanneer kan jij op hakken lopen?' Vraagt Mayce lachend. Ik voel mijn wangen lichtjes roze worden. Ik trek de rok van de jurk een klein stukje op en mijn zwarte all stars komen tevoorschijn. 'Maar natuurlijk' lacht Mayce verder terwijl hij zichzelf facepalmt.

Één minuut voor zeven. Austin komt me zo ophalen. Het is gewoon al één minuut voor zeven. Een hele minuut geen halve.  Hij kan hier zo zijn. Kan ik de tijd niet gewoon even terugspoelen zodat ik hem niet zo loop te stressen.

Ik loop ijsberend door de woonkamer heen. 'Wat als ze me niet leuk vinden?' Mompel ik. 'Wat al ik er niet goed uit zie?' Ga ik verder. 'Wat als mijn tanden niet wit genoeg zijn' zeg ik. Op dat moment springt Mayce zuchtend van de bank af.

'Serieus Shae? Dat je tanden niet wit genoeg zijn? Ik vond je geijsbeer al irritand maar dit slaat alles. Je bent super knap nu neem dat maar van mij aan. Austin is dat hoe dan ook met me eens.' Ratelt Mayce terwijl hij me mee naar de gang trekt.

'Misschien moet ik toch maar niet gaan' mompel ik. 'Je gaat gewoon' antwoordt Mayce op mijn niet gestelde vraag. 'Het is misschien slimmer om niet te gaan' praat ik mezelf in. 'Het is misschien slimmer om je mond te houden en wel te gaan' laat Mayce me opschrikken uit mijn gedachtes.

Precies op dat moment gaat ook de deurbel. Mayce trekt de deur open. 'Heey Austin hier is ze fijne avond. Doei Shae' en met dat gezegd te hebben duwt Mayce me in Austin zijn armen en gooit de deur dicht. Subtiel Mayce. Heel subtiel.

'Heey'glimlacht Austin naar me. Hij pakt mijn linkerhand vast. 'Je ziet er prachtig uit vanavond'glimlacht hij naar me en drukt zijn lippen kort op de mijne. Van mij had die kus wel langer mogen duren. XD. 'Jij ziet er ook niet verkeerd uit'glimlach ik terug. Hij heeft een heel pak aan. Hij heeft een blauwe stropdas aan. Maar goed ook anders was ik nu meteen weer terug naar binnen gelopen.

'Zullen we dan maar gaan?' Vraagt Austin. Ik glimlach en knik naar hem. Ik haak mijn arm in de zijne en loop mef hem mee naar zijn auto. Hij houdt de deur even voor me open. Ik stap in en hij doet de deur weer voor me dicht. Gentlemen hiero. En helemaal de mijne.

Austin stapt ook in en rijdt aan. Op naar een gala. Als dit maar goed gaat. Mij+netjes=onmogelijk.

Hee had ik nou voor het eerst een wiskundige vergelijking goed?

Heyy mensjes,
Weer een hoofdstuk. Laat weten wat je ervan vond. Veegeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes Roos

Only Friends Where stories live. Discover now