hoofdstuk 53

5.7K 234 38
                                    

{Shae pov.}

'Dus snap je opdracht 36?' vraag ik aan Mayce. Hij gaat goed op mijn bed zitten en zucht vermoeid. We zitten op mijn bed huiswerk voor morgen te maken. Hij was er eerst op tegen, maar ik heb hem overgehaald 😜. 'Een beetje' mompelt hij en brengt de dop van zijn pen naar zijn mond. Hij zet de pen kort tussen zijn tanden en denkt even na. Dan begint hij iets op te schrijven. 'Klopt dit?' vraagt ie als hij klaar is met schrijven. Ik kijk naar zijn gekrabbel. Ik lees het sbel even door. 'Klopt helemaal'glimlach ik naar hem. 'Echt?!' zegt hij verbaasd. Ik grinnik en knik. 'Ik kan wel dingen' grijnst hij. Ik schud lachend mijn hoofd en kijk weer naar mijn eigen huiswerk.

'Shae zijn we nou eens klaar dit is zo saai' zucht Mayce. 'Nee ik moet alleen dit nog even leren' zeg ik en richt mijn ogen weer op mijn boek. 'Shae'zeurt hij. 'Mayce'doe ik hem na. Een glimlach siert mijn lippen, tot dat ik een klap op mijn kont voel. Ik sla een geschrokken kreetje uit. Ik draai mijn hoofd om naar Mayce. Hij staat me grijnzend aan te kijken. 'Mayce!' roep ik. Hij grinnikt en fluit wat nep omschuldig om zich heen. 'Als je niet heel snel stopt met grijnzen sla ik hem van je gezicht af'grinnik ik. Oehh dat klonk dreigend, niet. 'Moet ik nu soms bang worden?' Lacht Mayce. Ik knik overtuigend naar hem. 'Ohw dan. Ahhh!' Probeert hij te gillen en slaat zijn handen zogenaamd bang voor zijn mond. Ik schiet meteen in de lach. Dat zag er echt niet uit!

'Lach je me nou gewoon uit'grinnikt hij. 'Nee hoor'lieg ik, 'lijkt alleen maar zo'. 'Je lacht me gewoon uit!' roept hij nep verbaasd. Ik grinnik 'Moet je maar niet zo idioot doen' en ik steek mijn tong naar hem uit. Een grijns siert rond mijn lippen. 'Wat ben je van plan?' vraagt Mayce achterdochtig. 'Niks hoor'lieg ik. Ik kan heel goed liegen. Vooral op het moment dat mijn wangen licht roze beginnen te kleuren en ik vaker begin te knipperen. 'Tuurlijk shae. Maak dat een kat wijs' zegt Mayce eigenwijs. 'Ja ja ja. Ik heb helemaal geen kat'mompel ik. 'Ohhh..' zucht Mayce en facepalmt zichzelf.

We lopen door de straat heen. Ik voel in een keer Mayce zijn arm om mijn nek heen. "Aahhh help ik word gegijzeld!!' schreeuw ik. 'Shae' lacht Mayce. 'Wat'lach ik. Ern paar mensen kijken ons raar aan. Niet heel gek, waarschijnlijk had ik het zelf ook gedaan. Nee wacht eens. Ik was gewoon echt heel hard gaan lachen.

'Mayce?'vraag ik. 'Hmmm'mompelt hij terug. 'Mag ik mijn nek terug?' Probeer ik. 'Dit loopt niet echt heel handig'voeg ik eraan toe. 'Haha nee'lacht hij sarcastisch. 'Nouhou ik vond net dat mijn hoofd er zo goed op paste'zeur ik. 'Ik vind dat ik je nek wel mag hebben' zegt Mayce vastbesloten. 'Oh en waarom dan wel' zeg ik verbaasd. 'Dan heb je 2 nekken. Wat moet je in godsnaam met twee nekken?' Lach ik naar hem. 'Uhmm'mompelt hij. 'Noem een serieus voorbeeld'lach ik. 'Bij de Efteling als Lange Jan gaan werken' grijnst Mayce. 'Wauw...' mompel ik en schud lachend mijn hoofd.

Mayce verplaatst zijn arm om mij nek naar mijn middel. 'Zo beter mevrouw'grinnikt hij. 'Veel beter'glimlach ik. Ik voel ineens zijn twee warme lippen op mijn slaap. 'Mayce'lach ik en duw hem een klein stukje van me af. Wel maar een klein stukje. 'Wat. Daar is toch niks mis mee.' Lacht Mayce. 'In principe niet nee'grinnik ik. 'Dus je vind dat ik goed kan zoenen' grijnst hij. 'Hee dat zei ik niet!' Roep ik met knalrode wangen. Echt waarom houd mijn lichaam zo graag van of melkpak spelen of voor tomaat spelen.

We lopen het grote gebouw in. Het bejaardentehuis. Je zal misschien wel denken. Hee Mayce en Shae what the hell doen jullie nou weer in een bejaarden tehuis. Jullie zijn toch helemaal niet bejaard. Nee dat klopt,maar Mayce zijn oma woont hier en soms ga ik even mee op bezoek. We lopen de trap op naar het kleine appartementje van zijn oma Riet. Mayce klopt op de gele deur met het bordje '172A' erop. De deur gaat langzaam open. Mayce zijn oma verschijnt in de deuropening. 'Heey oma'glimlacht Mayce naar haar. 'Hallo oma Riet' glimlach ik. Ja ik mag haar van Mayce en haar zelf ook gewoon oma Riet noemen omdat ze me ook al heel lang kent. 'Hallo Mayce en Shae!' Zegt ze enthousiast en geeft ons een knuffel. 'Kom binnen. Kom binnen. Lusten jullie een warm kopje thee en een koekje?' Vraagt ze meteen. 'Ja is goed oma'zegt Mayce. 'Dankje'glimlach ik naar haar. Ze loopt vrolijk naar de keuken toe terwijl wij op de bank gaan zitten.

Even later is oma Riet terug met een koekjestrommel en een warm kopje aardbeien thee. Mijn lievelings thee. Mayce zet zijn lippen aan het glas. 'En hoelang zijn jullie al samen'glimlacht oma Riet vrolijk. Mayce proest al zijn thee weer uit, waardoor het op mijn schoot beland. Ik schiet overeind. Thanks Mayce...

Hey mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes Roos

Only Friends Where stories live. Discover now