hoofdstuk 8

8.5K 331 28
                                    

{Shae pov.}

"Leuk is ie he"grinnikt aimy en ze drukt een kus op blake zijn wang. Die me alleen maar aan blijft kijken. Creep. "En wie ben jij?"vraagt blake ana mij. Ik voel een arm om mijn schouders en kijk opzij."ze is bezet"gromt mayce naast me. Ik grinnik en schud lachend mijn hoofd. "Echt!"roept Aimy blij. "Nee"lach ik. Mayce kijkt blake alleen maar dreigend aan. "Chill gast ze is van jou"zegt blake en slaat een arm om Aimy heen. Ik vertrouw hem niet maar hopelijk is dat gewoon een verkeerd gevoel. "Hebben jullie iets?"vraag ik en probeer blij te glimlachen. "Euhmmm"stamelt aimy en begint te blozen. "Nog niet maar wat er niet is kan nog komen"grinnikt blake. Ik trek me los uit Mayce zijn greep. "Leuk jullie ontmoet te hebben maar ik ga weer"zegt blake en hij loopt naar wat jongens toe. "Shae straks naar de bios?"vraagt Mayce terwijl hij achteruit naar wat andere vrienden loopt. "Is goed"zeg ik. "Mooi ik kom straks nog wel eerst even"zegt hij en draait zich dan om naar zijn vrienden. Aimy richt zich weer op mij. "Alleen vrienden hè"grinnikt ze. Ik knik. "Alleen beste vrienden."glimlach ik en loop voor haar naar binnen toe.

We lopen naar het economie lokaal. We hebben een proefwerk. Yeey.. ik vind toetsen niks maar omdat ik het van mam continu moet leren ken ik het wel. Aimy zucht diep. "Ik HAAT economie"zucht ze. "Weet ik"grinnik ik. Ze grinnikt en loopt het lokaal in. De tafels staan al in toets opstelling. Ik ga aan een tafeltje in het midden naast Aimy zitten. "Oke monden dicht. Ik heb het eerste papier uitgedeeld dus dat betekent dat we zijn begonnen. Iedereen die praat krijgt een 1"roept de docent door de klas. Ik zucht en houd mijn mond maar. Dat is beter denk ik. "Pssstt shae"hoor ik Aimy fluisteren. Serieus shae hij is volgensmij al in een slechte chagerijnige leraren bui. "AIMY ERUIT EEN 1 VOOR JOU!!"buldert de leraar door het lokaal. "Maar maar"zucht ze. Ze staat al slecht voor economie en nu nog slechter. Ze zucht,pakt haar spullen en ze staat mokkend op.

Ik loop het lokaal uit. De toets ging best goed volgens mij maar dat heb ik maar niet tegen iemand anders gezegd want iedereen vond hem super moeilijk. Ik loop door de gang heen. Aimy staat bij haar kluisje. Ik loop erheen. "Hey"zeg ik. "Heeyy waarschijnlijk heb je toch een 10. Kan ik niet een paar punten van je lenen?"grinnikt ze. Ik lach ook. Ik voel een arm om mijn nek. Mayce. Ik leun tegen hem aan. "En hoe ging economie"grinnikt hij. "Goed"grinnik ik. Aimy had eerst een grijns op haar gezixht maar die is nu veranderd in dezelfde mokkende blik waar ze toe straks het lokaal me uit is gelopen. "Niet goed zo te zien"lacht Mayce. Aimy zucht diep en knikt. Een meisje komt langslopen. Ze kijkt flirterig naar Mayce terwijl ze voorbij loopt. "Wat een slet...maar wel hot"zegt mayce grijnzend. "Tot straks he"grinnikt hij en wrijft een keer door mijn haren heen. "Mayce!"roep ik gëirriteerd terwijl hij wegloopt. Ik doe mijn haren weer goed. Mayce staat ondertussen al met dat meisje te praten. Ze hangt aan zijn lippen. Hij heeft gelijk het is echt een slet. Ik draai me weer om naar aimy. "Jaloers?"grijnst ze. "Op mayce. Uh uh echt niet" grinnik ik. "Nee op dat meisje"lacht Aimy. "Never nooit niet"grinnik ik en loop voor haar uit naar de aula toe.

Ik loop het geschiedenis lokaal in. Ik ga naar mijn vaste plek achter in de klas. Ik zit meestal ergens rond het midden, maar deze les is een van de weinige samen met Mayce, dus zitten we naast elkaar achterin. "Aloha"grinnik ik en gooi mijn tas naast hem op tafel. "Heyy tafelmaatje"zegt Mayce. Ik pak mijn boeken en ga op de stoel naast hem zitten. "Je weet wel die chick net he"zegt mayce. Ik maak een instemmend geluidje. "Ze is niet uit te staan."zucht hij en laat zijn hoofd op zijn armen vallen. Ik begin te lachen. Het is altijd wel grappig om te zien hoe Mayce eerst met iemand kan staan zoenen en dan de ander helemaal af kan zeiken.

Heyy mensjes,
Weer een nieuw hoofdstuk. Laat weten wat je ervan vond. Vergeet nit te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now