hoofdstuk 28

6.8K 290 33
                                    

{Shae pov}

Ik zet mijn handen op Mayce zijn borstkast en duw hem voorzichtig van me af. Hij probeert de kus zo lang mogelijk vast te houden maar laat me dan toch los. Ik kijk hem aan. Wat moet ik hiermee. Ik bedoel ik weet niet zeker of ik hem leuk vind en ik wil mijn beste vriend echt niet kwijt. Ik kijk naar de punten van mijn schoenen. "Shae"zegt Mayce zacht. Hij komt weer tegen me aan staan en tilt mijn kin een stukje omhoog waardoor ik hem wel moet aankijken. Hij kijkt een klein beetje wanhopig. Ik slik en glip langs hem af en loop het lokaal verder in. "Je vind mij dus niet leuk op die manier he"zucht hij. Hij wil naar buiten lopen. "Mayce wacht nou"zucht ik. Hij staat meteen stil en draait zich om naar mij. "Ik weet het niet. Ik wil mijn beste vriend gewoon niet kwijt denk ik. En ik heb nog nooit gezoend"zeg ik en krab onhandig achter mijn nek. Ik zie Mayce licht grijnzen. "Dus dit was je eerste kus?"vraagt hij. Ik knik langzaam. Een tevrede grijns ontstaat er om zijn lippen. "Grijns niet zo"grinnik ik. "Sorry"lacht hij. Hij loopt naar mij toe. Ik ga op een stoel zitten en hij hurkt voor mij neer. "Wil je dan op zijn minst met mij op een date?"vraagt hij. "Jij en een date"lach ik. "Ja. Ik kan het proberen"lacht hij en haalt zijn schouders op. "Okee deal."zeg ik. Hij kijkt me glimlachend aan en drukt een kus op mijn voorhoofd. Ik duw hem van me af. "Nu niet kneus"lach ik. Hij grinnikt. Ik loop naar de deur toe en Mayce loopt achter me aan.

Ik loop de aula in. Ik zie Aimy bij onze tafel wachten. Ik loop naar haar toe. Mayce gaat naar zijn populaire vrienden. What the hell just happened?!  Ik ga tegenover Aimy zitten. "Waar bleef je?"vraagt ze. "Ik heb een date met Mayce"flap ik eruit. Al het drinken wat ze in haar mond had proest ze uit.  Ik grinnik. "Is het som 1 april vandaag?" Vraagt ze blij. Ik schud mijn hoofd. Ze springt blij op en geeft me een knuffel. "Ik ben zo blij voor je. Waar gaan jullie heen? Wat gaan jullie doen? Wanneer is de date? Chique of niet?"ratelt ze. "Aimy adem"grinnik ik. "Ow ja"zegt ze en haalt 1 keer heel diep adem in en uit. "En het is wel Mayce he."grinnik ik. "Daar heb je gelijk in"lacht ze. Ik kijk naar de tafel waar Mayce zit. Hij zit met wat vrienden te praten. Ik kijk kort naar hem. Ik ben benieuwd wat hiervan terecht gaat komen. Ik wil hem echt niet kwijt als beste vriend.

"What's up Shae"zegt Mayce terwijl hij door mijn raam naar binnen komt vliegen. Ik houd mijn boek van geschiedenis in de lucht. "Kom op. Ik over hoor je wel. Waarschijnlijk ken je toch alles al"zegt hij. "Goed"zucht ik en geef het boek aan hem. "Oke wie is die dude die zi chagerijnig op afbeelding 21 kijkt?"vraagt hij. "Afbeelding 21. Dat is. Ik weet het wel. Dat is Hitler"zsg ik. "Zeg nooit nog eens dat je het niet kent"lacht hij en gooit het boek langs hem op het bed. "Ga nou door"dring ik aan. "Oke vooruit"zucht hij en pakt het boek weer op. "Oke wanneer is de date met Mayce Brown"vraagt hij. Ik grinnik en schud lachend mijn hoofd.  Hij legt het boek aan de kant. We kijken elkaar even aan. "Ik wil je echt niet kwijt als beste vriend"zucht ik. "Ik jou ook niet. Maar we kunnen het proberen"zegt Mayce. Ik kruip tegen hem aan. Hij slaat zijn armen om me heen en plaatst een kus op mijn voorhoofd. Ik speel een beetje met zijn handen. "Proberen kan geen kwaad"zeg ik. "Helemaal mee eens"zegt Mayce.  De deur gaat open. Mam komt naar binnen lopen. "Hoor ik dat nou goed?"vraagt ze. "Hebben jullie 2 een date"vraagt ze. Och jee daar gaan we.

Heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tios en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now