hoofdstuk 42

6K 241 25
                                    

{Shae pov.}

Mayce geeft me een redcup. Ik drink het in een keer op. Het brand in mijn keel. Ik knipper een paar keer met mijn ogen. Austin kijk met verbaasd aan. "Wat?"lach ik. "Niet verwacht dat je zo kon drinken" legt hij lachend uit. Ik grinnik. Ik kijk naar Mayce die al weer bezig is met het versieren van het meisje achter de bar. Ik schud lachend mijn hoofd. Austin kijkt van mij naar Mayce. "Hebben jullie iets?"vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. "Nee we zijn al heel lang vrienden" zeg ik. "Doei jongens jullie vermaken jullie wel he"grijnst Mayce en kijkt naar het meisje achter de bar. Ik grinnik en knik. "Ja joh komt wel goed"lacht Austin en gooit zijn laatste beetje drinken in 1 keer achterover. Ik ga op een barkruk zitten. Austin volgt mijn voorbeeld. "Dus vertel eens iets over jezelf" zegt Austin en haalt 1 hand door zijn haar heen.

Ik leg mijn handen lachend op Austin zijn borstkast. Mijn hoofd voelt ligt aan. Austin legt zijn handen op mijn onderrug. Ik swing mee op de beat van de muziek. "Wacht mijn telefoon gaat." Zegt hij lachend. "Hoor je dat?" Vraag ik lachend. "Mijn been vibreert ineens" lacht hij. Ik grinnik en knik. Hij laat me los en loopt weg. Ik heb het heel warm dus ik ga even naar buiten toe. In de gang staat Mayce te stuntelen. Die kerel kan amper op zijn eigen benen staan. "SHA...AEEEE....EEEE"zingt ach ja probeert hij te zingen. Ik zucht. Ik moet die dronken aap dadelijk nog veilig met mijn dronken kop naar huis weten te krijgen. Al denk ik dat hij wel veel meer op heeft dan ik. "Hee" grinnik. Mijn hoofd voelt nog steeds even licht aan. Hij laat zijn bekertje op de grond vallen. "Oeps" mompelt hij en lacht onhandig. "Die chick was echt geweldig. pffffff."zegt hij en schud lachend zijn hoofd. Ik grinnik. Mayce trekt me naar zich toe. "Maar jij bent veel beter hoor" grijnst hij en drukt een kus op mijn slaap. "Mayce?!" lach ik en duw hem een stukje van me af. Hij tuimelt een stukje opzij. Misschien kunnen we beter naar huis gaan. "Ik ga even tegen Austin zeggen dat we gaan" zeg ik. "Maar ik wil nog iets leuks doen" zeurt Mayce. "Hier drink wat" zegt hij en probeert me mee naar de bar te sleuren. Want ach ja. hij kan amper lopen. Hij komt terug met een redcup. "Hier" zegt hij en geeft het rode bekertje aan mij. Ik drink het in 1 keer op. "Heey Shae daar ben je" hoor ik Austin roepen. Ik draai me om. "Wij gaan naar huis" zeg ik. Hij knikt en wijst vaag met zijn wijsvinger. Hij loopt naar de bar en pakt een bierviltje en een pen. "Alstublieft "zegt hij en loopt weg. Hij heeft het bierviltje aan mij gegeven. Ik heb geen tijd om te kijken wat erop staat want Mayce valt bijna om. Ik stop het bierviltje snel in mijn broekzak. Hij heeft echt veelte veel op. Ik ondersteun hem en loop mee naar buiten toe.

"Als jij eens niet omvalt zou dat echt een heel stuk makkelijker zijn"lach ik en probeer hem overeind te houden. Er staat een bankje langs de gracht. Ik loop erheen. Mayce ploft neer op het bankje. Phew dat scheelt een hoop. Ik ga naast hem op he bankje zitten. "Shae" zucht hij. "Wat" mompel ik. "Ik ben moe" zeurt hij. "Ja ga slapen dan" zucht ik. "Okee" mompelt hij. Ik kijk om me heen. Niet veel later voel ik Mayce zin hoofd op mijn benen liggen. Hij heeft zijn ogen dicht. Niet serieus idioot" grinnik ik en duw hem van me af. "Ow ja dat kan ook" mompelt hij. Een meisje komt voorbij lopen. Ze schud lachend haar hoofd en komt naar mij toelopen. "Hier heb je wat water voor hem. Misschien helpt het" grinnikt ze. "Dankje" glimlach ik. Mijn reddende engel loopt weer weg. "Mayce opdrinken want ik wil ook slapen" zucht ik. "Okee omdat jij het bent" zucht hij. Hij pakt het flesje aan en neemt een paar slokken waarbij hij bijna de helft over zijn shirt giet. Goed bezig Mayce. Knap werk. Applausje voor jou.

Heyy mensjes,
Weer een nieuw hoofdstuk. Wat vinden jullie van Austin? Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now