hoofdstuk 57

5.6K 228 92
                                    

{Mayce pov.}

'Ik heb een vriendje' zegt ze met roze wangen. Ik voel aan de ene kant een grijns op komen en aan de andere kant vraag ik me wat af. Waarom duurde het zo lang voordat ze een vriendje na Finn en mij kreeg. Ze is zo een leuk meisje. Maarja back to subject again.

'Kijk niet zo naar me'lacht Shae en slaat me speels op mijn rechter schouder. Ik bedoel maar, hard slaan kun je het niet noemen. Het is eerder een soort kleuter versie van tikkertje. Ik kijk haar nig steeds grijnzend aan. 'Wie is het? Ken ik hem?' Vraag ik aan der. 'Ja je kent hem' zegt ze zachtjes. Ik grinnik en trek haar naar me toe. 'Kom op. Zeg het nou' lach ik.

'Het is Austin' glimlacht ze van oor tot oor.

'Die verwachte ik niet zeg'grinnik ik sarcastisch. 'Ha ha ha'mompelt ze. 'Hij is beter dan alles wat jij meeneemt' mompelt ze. 'Was dat nou een belediging' vraag ik nep gekwetst. 'Nee nee nee echt niet sorry' verontschuldigt ze zich meteen. Ze is zo extreen goedgelovig. Niet te geloven. Snap je hem goedgelovig..niet te geloven? Ja laat maar. Slechte woordgrap. Maarja ik zit lekker in de single trein. Single bells single bells single all the way. Yeah yeah.

'Hey mam' zeg ik. Ze staat eten te koken en is helemaal fancy aangekleed. 'Schiet op shae haar moeder en Shae komen zo eten'  zegt ze. 'Die was hier net nog'mompel ik wat verbaasd. Ik trek het bovenste keukenkastje open en trek er een pak cornflakes uit. Ik spring op het aanrecht en pak een hand cornflakes uit de doos. Ik prop het in een jeer in mijn mond waardoor de helft op de grond valt. 'Tss Mayce' zucht mam en trekt het pak cornflakes uit mijn handen. 'Heey daar was ik mee bezig' roep ik met volle mond. Het klonk waarschijnlijk niet eens als ik wou zeggen. Waarschijnlijk gewoon als wat lettergrepen achter elkaar geplakt.

'Je moet dadelijk nog kunnen eten' zegt ze en ruimt het pak weer op. Ik zucht en rol mijn ogen. Alsof ik dat niet zou kunnen. Ik spring van het aanrecht af en wil weer naar boven lopen. 'Ohja en Mayce. Kleed je wel even netjes aan ja. Dus geen joggingsbroek en geen shirt zoals nu' zegt ze streng. 'Yes boss' roep ik. Ik salueer en marcheer door naar de trap.

Ik zet de douche aan. Ik pak en zwarte broek uit de kast en een wit overhemd wat ergens achter in de kast lag verstopt. Ik pak ook een boxershort er loop weer terug naar de badkamer toe. Ik kwak mijn kleren op de verwarming en kleed me uit. Ik stap onder de warme douche. De warme stralen raken mijn huid waardoor ik even een spastische aanval voor drie seconden krijg.

Ik doe wat gel in mijn haren en knik goedkeurend in de spiegel. Het zal wel. Ik begin als ik nog langer in de badkamer sta dalijk nog op een chick te lijken. Als je haar maar goed zit zeg ik dan.

Ik spring van de laatste paar treden van de trap naar beneden. Ik zweer het je. Precies op het moment dat mijn voeten de grond raken gaat de bel. Ik steek mijn handen vol overwinning in de lucht. Kijk mensen dat noemen we nou nog eens perfecte timing!!

Ik loop naar de deur en doe hem open. Shae haar moeder staat voorop en ik zie Shae er achter staan. 'Hoi mevrouw'glimlach ik naar haar. Ik zet een stap opzij en laat ze binnen. 'Heey Mayce'glimlacht ze naar me. 'Zo jij ziet er chic uit'lacht Shae als ze binnen komt lopen. 'Moest van mam als het aan mij lag stond ik nu nog in alleen mijn joggingsbroek'lach ik.

Ze grinnikt en loopt door naar de keuken toe.

'Hmm lasagne'zeg ik enthousiast als ik de schaal op tafel zie staan. 'Mayce' sist mam naar me. 'Wat. Ik moet toch blij zijn met de kleine dingen he. Nou dan ik ben heel blij met een schaal lasagne'zeg ik en knik overtuigend. Mam wou zich zelf facepalmen. Ja ja ik zag het wel hoor. Stiekemerd.

Ik duw een volle vork lasagne in mijn mond. Hmmmm heerlijk. 'Mayce tafelmanieren' sist mam naar me. Ik hoor Shae zacht grinniken. 'Mam'begint Shae. 'Ik heb een vriendje'zegt ze in een keer. Dat ging beter als toestraksm maarja is dit wel de goede timing? Allebei onze ouders naast elkaar. Dalijk denken ze nog dat Shae en ik wat hebben.

Shae haar moeder stopt abrubt met eten en slikt snel alles door. Ze schudt haar hoofd heel even wat heen en weer. 'Hoe lang zijn jullie al samen?!' Zegt ze dan enthousiast. Ha! I told you all bitches!

'Wij zijn niet samen'lach ik. Mam zucht. Tja dat snap ik wel als je zo'n kind als ik heb. Nee grapje ik ben fucking awesome dus flikker een eind op met je zou je niet eens moeten stoppen met dat player gedrag?  van je.

'Wie is het dan?'vraagt Shae haar moeder verbaasd. 'Austin'glimlacht Shae weer vn oor tot oor. 'Die mafkees die laatst voor de deur stond?'vraagt haar moeder verbaasd.

'Ja die'mompelt Shae terwijl ik mijn lach moeilijk kan inhouden. Zal Austin leuk vinden als ik hem dit ga vertellen. Whahahaha!!

'Shae en Mayce jullie mogen afwassen' zeggen onze moeders tegelijkertijd. 'Ow mogen hè' grinnik ik. 'Moeten' zegt ons mam snel. 'Goed dan'zucht ik en pak wat borden die op tafel staan. Shae pakt de glazen en loopt mee naar de keuken toe. 'Ik was jij droogt'zeg ik snel en ren naar de wasbak. Ik gooi alle borden in de wasbak. Gek genoeg zonder dat ze breken.

'Mayce wat gebeurd daar?' Hoor ik mam roepen. 'Niks hoor. Ga maar gewoon door met thee drinken en doen alsof je iets interessants te vertellen hebt!' Roep ik terug naar mam.

'Goed dan' zucht Shae lachend en pakt een theedoek van het aanrecht af. Ik laat het warm water lopen en doe er wat zeep bij. Ik begin met afwassen en geef het eerste schone bord aan Shae.

De afwas is klaar. Ik kijk naar het overige schuim in de wasbak. Ik heb een heel erg leuk idee. Waarschijnlijk vind shae het niet zo leuk maar het zal wel. Ik dip mijn hand in de zeep waardoor er nu een hele klodder zeep op mijn hand zit. 'Heey Shae'zeg ik onschuldig. 'Hmmm'mompelt ze en ze draait zich naar me toe. Ik wrijf de zeep op haar gezicht. 'Mayce!' Roept ze. Ze veegt wat zeep uit haar ogen terwijl ik dubbel lig van het lachen. Die kop van haar! Voor ik het door heb is ze al naar de wasbak gesneld en smeert ze tevreden ook een hele klodder zeep in mijn gezicht. Ik duw haar naar achter tegen de koelkast aan.

'Niemand doet dat bij mij. Dus ook jij niet begrepen'grom ik. Mijn lichaam plet de haren. 'Yes sir'lacht ze. Ik grinnik en zet mijn handen naast haar op de koelkast. Onze lippen zijn heel dicht bij elkaar. Helemaal niet erg. Ach ja vind ik dan.

Heyy mensjes,
Oehhh komt er een zoen aan? Wat denken jullie dat er gaat gebeuren? Laat het me weten in de reacties. Vergeet niet te stemmen. Zouden jullie trouwens ook op mijn boek forever together willen stemmen met de netties 2017.De people's choice awards zijn weer bezig voor deze maand. Alvast heel erg veel bedankt❤.

Groetjes Roos

Only Friends Where stories live. Discover now