hoofdstuk 7

8.8K 352 17
                                    

{Shae pov.}

Mayce en ik zitten bij mayce op bed. We zijn bij hem een film aan het kijken zodat mam het niet hoordde. We zijn via de boom naar hem gegaan. Het is half 2 en ik ben best moe. Ik laat mijn hoofd op mayce zijn schouder rusten. Mijn igen worden steeds zwaarder. "Tis maar handig dat je hier een pyjama hebt liggen"grinnikt mayce als hij mij ziet. Ik knik al half slapend. Hij zet de tv af. "Kan je je nog omkleden?"vraagt hij. Eigenlijk ben ik veelste moe om op te staan. "Doe jij maar"zucht ik moe. Mayce grijnst maar ik negeer het. Hij loopt naar de kledingkast en pakt mijn pyjama. Oftewel een veelste groot shirt van hem. Ik laat me op bed vallen en doe mijn ogen voor een paar seconde dicht. Mayce begint met mijn schoenen uit te doen. Hij maakt de knoop van mijn broek los en trekt hem ook uit met dezelfde grijns op zijn gezicht. "Werk dan mee"lacht Mayce als hij mijn bloesje probeert uit te trekken. Ik blijf eiegnwijs liggen. Hij tilt me een stukje op en trek het dan als nog uit. Mijn naveltruitje volgt ook en Mayce trekt zijn shirt over mijn hoofd. Ik glimlach dankbaar en kruip onder de denkens. Mayce kleed zich ook om en komt dan naast me liggen. Hij sluit zijn armen om me heen. Hij drukt een kus op mijn haar. "Slaap lekker shae"hoor ik hem nog mompelen voor ik in slaap val.

Ik word gapend wakker. "Mayce wakker worden!!"hoor ik zijn moeder aan de andere kant van de deur roepen. Hij slaapt nog. "MAYCE!"roept ze en maakt de deur open. "Oww hoi shae goedemorgen"zegt ze glimlachend. Hoe kan iemand zo snel van stemming wisselen. "Hoi mevrouw brown"zeg ik en gaap een keer. "krijg jij hem wakker"zucht ze. Ik kijk naar Mayce. Hij slaapt nog rustig verder. Ik krijg een idee. Een lichte grijns siert zich om mijn lippen. Ik begin hard in zijn oor te gillen. Hij schrikt wakker en wrijft daarna pijnlijk over zijn oor heen. "Moest dat shae" zeurt hij. Ik grinnik en knik. "Ja schiet nou maar op jullie moeten dalijk naar school."zegt ze en loopt de kamer weer uit.

"SHAE WAKKER WORDEN!!"hoor ik mijn moeder schreeuwen. Djeez zij roept hard. "Ga maar ik kom je zo ophalen"grinnikt hij. Ik knik en klim snel door het raam,door de boom naar mijn kamer. Ik plof neer op bed en wrijf zogenaamd moe in mijn ogen. Perfecte timing. Mijn moeder opent de deur. "Schiet nou eens op"zegt ze.ik knik. Ze loopt de kamer weer uit. Phew net op tijd. Normaal kleed ik me dan bij mayce om en ga dan naar school maar mijn moeder flipt als ik dat doe terwijl ik huisarrest heb.

Ik sta op en trek een zwarte broek aan met een rood blousje. Ik trek mijn licht bruine boots aan en loop naar de badkamer. Ik poets snel mijn tanden en kam mijn haren en laat ze losjes over mijn schouders heen vallen. Ik loop naar beneden.  Mam zit de krant te lezen terwijl ze een kop koffie naar binnen werkt. Als ze mij ziet neemt ze haar laatste slok en staat op. Ze trekt haar jas aan en drukt een kus op mijn voorhoofd."ik ga werken. Er staat eten in de koelkast."zegt ze en loopt het huis uit. Ik pak wat te drinken.

Er klinkt getoeter vanaf de straat. Mayce. Ik pak snel een appel en ren naar buiten. Ik doe de deur achter me op slot. Ik stap in mayce zijn auto en hij rijd weg. "Was je nog op tijd?"grinnikt hij. "Precies op tijd"lach ik.

We rijden de parkeerplaats van school op. Mayce parkeert de auto en we stappen uit. "Shae!!"hoor ik Aimy over het schoolplein schreeuwen. Ik grinnik en Mayce schud lachend zijn hoofd. Aimy en nog een jongen komen naar me toe lopen. "Kijk dit is blake. Van die date"glimlacht ze. "Hay" zegt hij grijnzend naar mij. Urhgg ik nag hem nu al niet maar dat ga ik maar niet tegen der zeggen.

Heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now