hoofdstuk 40

6.7K 263 25
                                    

{Shae pov.}

Ik zucht en knipper een paar keer met mijn ogen. Mayce ligt ket zijn hoofd op mijn rug ook te slapen. "Mayce"zucht ik. "Hmmm" zegt hij zacht en maakt ene protesterend geluidje. "Eten" zeg ik. "Oehh lekker" zegt hij ineens helemaal wakker en staat op. Hoe dan?!  Ik grinnik en sta ook op. We lopen naar beneden. "Hoi mam" zegt Mayce als hij als eerste de keuken in loopt. Aha tis dus weer een uitgebreid etentje vandaag. Ik loop de keuken ook in. "Heey" zeg ik blij. Maar mijn vrolijkheid is meteen weg als ik pap aan tafel zie zitten. "Hee snoes"zegt Angella vrolijk. Ik draai me om en loop meteen de kamer uit. "Shae!"roept mam. "Ik haal der wel" hoor ik Mayce nog net zeggen. Als ik bij de trap ben voel ik Mayce zijn armen om mijn middel. "Wacht" zegt hij en tilt me op. Ik probeer uit zijn grip te ontsnappen maar het lukt me niet. "Please probeer het anders moet ik daar alleen zitten"zucht Mayce. Hij loopt de keuken weer in. Ik ga dus echt niks tegen pap zeggen hoor... Mayce zet me neer. Pap kijkt schuldig naar  zijn bord. Net goed. Vieze vuile aap. Ookal is hie kaal hij is nog steeds een vieze vuile aap. Ik ga aan tafel zitten. Mayce komt naast me zitten. "Okee laten we het maar gezellig houden"zegt mam alsof er niks aan de hand is. "Jaa goed idee"stemt Angella in.

"Dus Mayce en Shae al plannen wat je gaat doen na het examen?"vraagt pap. Ik zucht zacht. Echt niet de standaard vraag van ouders. Neee lijkt alleen maar zo. Mayce legt een hand op mijn knie. Ik krijg kippenvel. Hij kijkt me even aan en houd zijn hoofd wat schuin. Ik knik. Dat is het leuke ana beste vrienden. Met elkaar kunnen praten zonder ook echt iets te moeten zeggen. "Ik weet het nog niet" zeg ik. "Ik ook niet" zegt Mayce. "Rechten"zegt Angella. "Ma-am"zucht Mayce. "Wat het is een goede studie voor je" zegt ze. "En als ik nou geen rechten wil studeren"zegt Mayce en rolt met zijn ogen. "Als jij niet kiest kies ik"zegt ze. Mayce raakt licht geïriteerd. Dat is te zien. "Shae en Mayce halen jullie het toetje even?"vraagt mam. Ik knik en sta op. Ik trek Mayce mee. "Ouders" zucht hij als we in de keuken zijn. Ik grinnik en knik. Ik maak de keuken open. Ik pak de taart eruit. Ik voel 2 handen op mijn heupen. Een geschrokken kreetje ontsnapt uit mijn mond. Ik hoor Mayce zacht lachen. Oopsie het was Mayce..  "Geef die eens hier" zegt Mayce terwijl hij de taart uit mijn handen pakt. Hij zet hem op het aanrecht. Hij tilt mij op en zet me ernaast. Hij komt tussen mijn benen staan. "Maar ik weet dat het lastig is maar probeer je vader dan gewoon antwoord te geven" zegt hij. Goed dan. Omdat je het zo lief vraagt"grinnik ik. "Mooi"grijnst hij. "Vanavond gaan wij uit heb ik net besloten"zegt hij grijnzend. "Ow dat is altijd handig om van te voren te weten" lach ik. "Best wel ja"lacht hij. "Mayce, Shae we lusten vandaag nog taart!" Roept mam. "Ja we komen al"roep ik terug. Ik duw Mayce een stukje naar achteren. Ik pak de taart en loop weer terug naar de keuken.

Ik ga weer op mijn stoel zitten. "Ik had nog de neiging om je te laten schrikken zodat je de taart liet vallen amardat heb ik maar niet gedaan lief van me he" hoor ik Mayce zacht zeggen. "Oh oh"lach ik. "Maar wel lief ja"grinnik ik er  achter aan. "Maarja de lieve kant is vanaf nu weer over"lacht hij en meteen voel ik de slagroom over heel mijn gezicht. "Mayce!" Hoor ik angella roepen. Ik kijk hem aan met een nu is het oorlog blik. Hij grijnst. "Hoe smaakt ie?"vraagt hij. Ik haal 1 vinger over mijn beslagroomde wang heen. "Hmm best lekker" zeg ik als ik de slagroom van mijn vinger eet. "Ja ik dacht iemand moet toch even testen. "Ja vind ik ook"zeg ik. "Mag ik dan wel jou chocolaatje"grinnik ik. "Vooruit"lacht hij en geeft hem aan mij. Als hij niet oplet duw ik hem ook in zijn taart. Zijn gezicht zit ook compleet onder de slagroom. Ik schiet in de lach. "En hoe zie ik eruit? Staat slagroom me een beetje?"vragat hij lachend alsof hij een of ander model is. "Prachtig"lach ik.

Heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now