hoofdstuk 39

6.7K 238 34
                                    

{Shae pov.}

"Urghh ik zie er echt niet uit"bromt Mayce als hij in de spiegel van mijn badkamer kijkt. "Nou hij is nog niet gebarsten dus het valt vast wel mee"grinnik ik. "Ha ha ha grappig Shae" mompelt hij. "Chagerijnige aap" zeg ik en rol mijn ogen. Ik loop naar mijn kamer en plof op de grijze stoel in de hoek van de kamer neer. "Shae"hoor ik Mayce zeggen. Ik pak een deken en gooi hem helemaal over me heen. "Kiekeboe"zegt Mayce met een blije kop. Een mislukte poging om me op te vrolijken. Heel de dag zit mijn hoofd al bij Finn. Mayce zucht. Hij tilt me op en gaat zelf zitten. Hij trekt me bij hem op schoot. "Vertel op"zegt hij en legt de deken over ons heen. "Finn"zeg ik. "Alsjeblieft negeer hem"zegt Mayce. "Probeer ik"zucht ik. "Luister Shae. Je bent het leukste, mooiste , liefste meisje wat ik ken en ga zo maar door. Hij wil je alleen maar gebruiken. Dat hij je ex is maakt voor hem niks uit"zegt Mayce en veegt een verdwaald plukje haar weg uit mijn gezicht. Ik glimlach zwakjes en leg mijn hoofd op zijn borst neer. Ik luister naar zijn hart. Gewoon anar het geluid van hoe het klopt. Het is best rustgevend zoals iedereen altijd zegt. Mayce slaat zijn armen om me heen en drukt een kus op mijn haren.
Ik heb niemand ooit het echte verhaal verteld wat er met Finn en mij is gebeurd. Zelfs Mayce weet niet als. Hij weet wel veel maar niet alles. Zal ik het hem vertellen? Ja ik doe het gewoon. "Mayce?"begin ik zachtjes. "Hmmm" mompelt hij. "Ik heb je niet alles verteld"zeg ik. Hij kijkt me vragend aan. "Je weet dat Finn me bedreigt heeft nadat hij het had uitgemaakt. Dat was alleen niet afgelopen toen hij naar Amerika verhuisde.. hij bleef maar contact proberen te zoeken. Hij hield niet op. Dat was de reden waarom ik destijds een nieuwe telefoon heb gekocht. Zodat hij mijn nummer niet meer had. Bij de gedachte aan hoe alles is gegaan gaat er al een rilling over me heen. "Dat had je toch best aan me kunnen vertellen"zegt Mayce. Ik haal mijn schouders op. Er rolt een traan over mijn wang. "Shhhtt maakt niet uit. Hij moet echt met zijn vieze vuile twring poten bij jou vandaan blijven"bromt Mayce meer in zichzelf dan tegen mij. Hij veegt mijn tranen weg met zijn duimen. "Hee rustig maar"zegt hij lief en drukt een kus op mijn voorhoofd. "Hij is gewoon jaloers"zegt Mayce. "Waarop"vraag ik. "Op mij. Hij wou jou beste vriend zijn maar dat ben ik al dus hij rot maar lekker een eind oo terug naar Anerika"grinnikt Mayce. Ken je die soort momenten dat je eigenlijk boos of verdrietig bent en dat je beste vriend je dan toch aan het lachen krijgt. Nou ja dat gebeurde hier dus zeg maar. Ik lach zacht. "Ze lacht nog. De wonderen zijn de wereld nog niet uit"lacht Mayce en steekt zijn armen blij in de lucht. Ik schud lachend mijn hoofd en laat het dan weer op zijn borst vallen. Hij lacht en slaat zijn armen weer om me heen. Ik gaap. Ik ben best moe van vandaag eigenlijk. Ik doe mijn ogen dicht. "Slaap lekker Shae"zegt Mayce en drukt een kus op mijn slaap en trekt de deken wat hogen over ons heen. Niet veel later val ik in een diepe slaap.

Ik was heerlijk aan het slapen. Over kaaskoekjes. Zefstandige deurbellen. En andere random dingen tot ik ineens verstoord word van mijn heerlijke slaap waar ik nog wel even in wou blijven om verder te slapen. Wow dat was een logische zin Shae... goed nederlands ook.. maarja je zal je misschien wel af vragen. Shae hoe werd je verstoord uit je zo geweldige slaap dan?! Mijn moeder.... "ETEN!!!"

heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now