hoofdstuk 50

6.2K 258 60
                                    

{Shae pov.}

"Ahh nee hè!" Zucht mam buiten. Ik huppel vrolijk naar buiten toe. Oh ja, ze wou de schuur wat 'aanpassen' dus ze is nu aan het timmeren. Wat trouwens echt geen goed idee is. Ze kan amper een hamer vast houden. Laat staan dat ze dan ook echt serieus gaat timmeren. "Wat is er mam?" Grinnik ik. "De spijkers zijn op, de hamer doet het niet en gewoon urhggg" zucht ze en haalt gefrustreerd een hand door haar haar heen. Ik grinnik, de hamer werkt niet serieus mam? "Kan ik ergens mee helpen?" vraag ik, terwijl ik mijn lach probeer in te houden. "Uhm ja graag. Zou je naar de bouwmarkt kunnen gaan en spijkers en een nieuwe hamer kunnen halen?" vraagt ze. "Ja is goed"grinnik ik als ineens alles wat ik zie zwart wordt. De duisternis is nabij! Wat betekent die zin eigenlijk? "Wie ben ik?" hoor ik een lage stem zeggen. "Oehh als je sinterklaas bent, dan hoop ik dat je cadeautjes bij hebt, maar als je de kerstman bent geld die regel ook, maar dan wil ik ook een rondje in je slee vliegen" ratel ik enthousiast door. Ahhh daar is het licht weer. De 2 handen verdwijnen van mijn ogen. "Shae, de kerstman en sinterklaas?"vraagt Mayce lachend. Oww oopsie, ik krab wat onhandig achter mijn hoofd. Ik glimlach poeslief en knik. "Jaa" glimlach ik al kwam er dat niet al te zeker uit. Mayce schud lachend zijn hoofd. "Hey Mayce" hoor ik mam zeggen. "Hee mevrouw" zegt Mayce terug. "Ik was net van plan naar de bouwmarkt te gaan. Zin om mee te gaan?" vraag ik. "Ja hoor ik had thuis toch niks te doen" zegt hij en haalt zijn schouders op. "Mam wij gaan!" roep ik. "Dankje, jullie zijn mijn helden!" roept ze terug. We lopen naar Mayce zijn auto. Ik stap in en Mayce doet hetzelfde. Een grijns siert mijn lippen. Mijn handen gaat langzaam naar de volume knop. Ik draai de volume knop in een ruk om waardoor Moves like Jagger nu door de auto brult. "I've got the Moves like Jagger!" Begin ik meteen enthousiast mee te zingen. Mayce schud lachend zijn hoofd. Hij drukt het gas pedaal in en begint ook met me mee te zingen.

"Okee wat moest je hebben?" vraagt Mayce en duwt het karretje vooruit. "Uhmm spijkers een een hamer die het wél doet" grinnik ik. "Een hamer die het wél doet?" Vraagt Mayce lachend. Ik grinnik en knik. Hij haalt zijn schouders op en loopt door de ingang naar binnen toe. "Ga eens op het karretje staan" grijnst hij. "Hoezo?" Vraag ik achterdochtig. "Doe nou maar" lacht hij. Ik stap aarzelend op het karretje. "Hou je vast"grijnst hij. Ik pak snel de voorkant van het karretje vast en Mayce begint lachend te rennen. Whooooo!! We vliegen door de winkel heen. Eerst links en dan weer rechts af.

"Wacht spijkers!"roep ik lachend. Mayce grinnikt en stopt met rennen. Ik stap van het karretje af en pak wat spijkers. Er ligt ook een hamer dus die neem ik maar meteen mee. "Op naar de kassa!" Roep ik lachend en spring weer op de kar. Mayce begint weer te rennen en we razen door de winkel heen.

Daar is de kassa. Mayce brengt het karretje tot stilstand. Ik spring eraf. De vrouw achter de balie kijkt ons raar aan. Niet heel gek, waarschijnlijk zou ik heel hard in de lach schieten maar ik snap wel dat mensen raar kijken. Ik leg de spullen op de band. De vrouw scant de spullen waardoor de kassa een raar bleep geluidje maakt. "Dat is dan €17,89"zegt ze chagerijnig. Ik wil mijn portemonee pakken maar Mayce is me voor. "Nee ik betaal wel" zegt hij. "Ik wil ook wel betalen" zeg ik. "Te laat"lacht Mayce als hij zijn pinpas in het kleine apparaatje steekt.

"Mam we hebben de spullen!!" roep ik. "Ow bedankt" zucht ze opgelucht. Mayce geeft haar het tasje. "Wij gaan filmavond houden" grijnst Mayce. "Oh oh" grinnik ik. Hij gooit me over zijn schouder en loopt naar boven toe. In mijn kamer zet hij me weer neer. Ik pak een grijs shortje en een zwart hempje. "Ik kleed me om in de badkamer" zeg ik en ren snel de badkamer in. Als ik de deur dicht doe hoor ik Mayce nog zacht lachen.

Ik plof met de chips naast Mayce neer. Ik ga in de hoek van de bank zitten. Mayce komt naast me liggen. Hij slaat zijn armen om mijn middel en legt zijn hoofd op mijn buik. "Welke film?" Grinnik ik. "Zet maar iets aan" zegt hij. Een grijns siert mijn lippen. "Romantische comedie!" Schreeuw ik lachend. Mayce zucht diep. "Ik ga dood"jammert hij nep. Ik schud lachend mijn hoofd en richt mijn ogen op het televisie scherm.

De film is bijna afgelopen. De hoofdpersonen zoenen elkaar. Ahww ze zijn echt schattig samen. De aftiteling komt in beeld. "Waarom maken ze nooit een film over wat er na de kus gebeurd"mompel ik. "Dat doen ze wel. Het heet porno" zegt Mayce droog. Wauw... Ik schud lachend mijn hoofd en facepalm mezelf.

"Godverdomme deze hamer werkt ookal niet!" Hoor ik mam buiten roepen waardoor ik nog harder moet lachen.

Hey mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet dat mooie sterretje hier links onder in te kleuren. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetjes roos

Only Friends Where stories live. Discover now