hoofdstuk 14

7.5K 308 31
                                    

{Mayce pov.}

Ik stap in de auto en prop snel een boterham in mijn mond. Ik gooi mijn tas op de achterbank en rijd met de auto naar Shae der huis. Ik toeter een paar keer. Ze komt naar buiten en stapt snel in. "Aloha"zegt ze en gooit haar tas ook achterin. "heyy"zeg ik en trap het gaspedaal in. We zijn al laat. Ik had me niet verslapen hoor. Lijkt alleen maar zo.

Shae stapt uit. We zijn te laat. Gebeurt wel vaker. "Speel mee"zeg ik tegen shae. Ze kijkt me vragend aan. "Doe alsof je door je enkel bent gegaan ofzo"lach ik. Ze grinnikt en knikt. Ze slaat haar arm om mijn nek voor de zogenaamde ondersteuning en hinkt op 1 been mee naar binnen. "Kan iemand helpen!"roep ik als we binnen zijn. De docent van de bilbliotheek komt aanlopen. De plek waar je mij nooit zal vinden. Je moet je bek houden en lezen. Urghhh. "Shhttt"sist ze naar mij. "We zijn niet in de bieb. Shae is door haar enkel gegaan"zeg ik en gebaar naar haar voet. "Ohww kom mee"zegt ze bezorgd. Ze draait zich om en loopt vooruit. Shae lacht zacht. Ik grinnik. We lopen achter haar aan. We gaan een kamer binnen. Shae moet op een stoel gaan zitten.
De docent houd een icepack op haar enkel. Ik leun tegen de deur aan. Shae schiet ineens in de lach. Ik kijk haar vragend aan. "Je hebt een chocolade melk snor. Kneus"lacht ze. Ik kijk in het raam waar ik mij in de spiegeling zie. Ik grinnik en zie de chocolademelk boven mijn lip zitten geplakt. Ik veeg het weg met een stuk van mijn mouw. "Is het weg?"vraga ik lachend. Ze grinnikt en knikt.

"Ga maar weer snel naar de les toe."zegt de docent. Ik knik en til shae op. Ze lacht. We hebben geschiedenis dus ik heb samen met Shae les. "Weetje ik kan lopen he"lacht Shae. "Ik ook. Wat toevallig"lach ik. Ze slaat haar hand voor haar hoofd. Ik grinnik en maak de deur open bij geschiedenis. Ik loop naar binnen. "Shae en Mayce"zegt de leraar chagerijnig. Misvormde aardappel.  "Waar komen jullie vandaan"vraagt hij. "De gang"grom ik en loop naar de plek achter in de klas. Normaal zou ik een les zoals geschiedenis skippen maar ja nu is Shae erbij. Dan valt er nog iets te lachen. Een paar meiden zie ik Shae bitchy aankijken en dan flirtend naar mij. Ik grinnik en druk een kus op Shae haar wang. "Mayce!"roept ze lachend en duwt me weg. Ach ja hoe ver je het weg noemen duwt. Ik grinnik. Alle meiden kijken verbaasd van mij naar Shae. "Ik heb niks met hem hoor dus kijk maar weer weg" roept Shae. "Shae!"roept de leraar. Ze krimpt ineen. Ik grinnik en kietel haar. Ze begint heel hard te lachen. "MAYCE EN SHAE GA ER MAAR UIT!"roept hij. "YESSSS"roep ik en shae haar gezicht trekt weg. Ik por haar tegen haar schouder. "Kom"zeg ik. Ze wordt er eigenlijk nooit uitgestuurd. Behalve als ik er bij ben natuurlijk. 😄.
Ze staat op en springt op mijn rug. Ik grinnik en loop het lokaal uit.

We gaan in de aula zittrn. Ik gooi mijn voeten op tafel. Shae komt naast mij zitten. "Gaat het?"vraag ik. Haar gezicht is nog steeds wit. Ze schud haar hoofd. "Als mam dit weet. Ik ga dood en dan  moet ik voor altijd leren op een kostschool en"ratelt ze. "Shae adem"lach ik en adem een keer heel overdreven in en uit. Ze zucht lachend en doet me na. "Goed zo je snapt het wel"grinnik en trek haar op schoot"ze lacht en pakt haar telefoon. Ze opent snap en maakt een foto van ons. Ik grinnik. Ze stuurt hem door naar Aimy en nog wat vrienden. Van Aimy krijgen we meteen reactie terug. "Relationship goals"staat er met een tevrede smiley. "Nee beste vrienden"stuurt ze terug. "Voor altijd"glimlach ik en sla mijn armen om haar  heen. "Jupp"grinnikt ze instemmend. Ik glimlach. Ik zou geen andere beste vriendin willen hebben.
Waar barbie en ken poppen toch goed voor kunnen zijn.

Heyy mensjes,
Laat weten wat je ervan vond. Vergeet niet te stemmen. Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Groetnes roos

Only Friends Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu